Seducție și venin de Maria Philip – Petale Scrise – recenzie

Seducție și venin de Maria Philip – Petale Scrise – recenzie

Seducție și venin de Maria Philip – Petale Scrise - recenzie

Seducție și venin, de Maria Philip – Petale Scrise – recenzie

Seducție și venin

Maria Philip 

Editura: Petale Scrise

Anul apariției: 2021

Numărul de pagini: 160

Gen: epic fantasy, romance, erotic, 18+

    Un cuplu al contradicțiilor de neîmpăcat. O iubire fierbinte care le topește pe toate. O luptă comună pentru binele tuturor. Un epic-fantasy erotic și violent care te cucerește!

  Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că îmi place literatura erotică, dar și cea fantastică, așa că înțelegeți bucuria cu care am întâmpinat vestea că la Editura Petale Scrise și-a făcut apariția acest roman care îmbină ambele genuri. De altfel, cu o asemenea copertă incitantă și cu o descriere care stârnește curiozitatea, nici nu aveam cum să-l ratez.

   Cu toate că nu plec la drum având mari așteptări, trebuie să recunosc că Seducție și venin mi-a furnizat câteva surprize plăcute. Felul de cum a început povestea, m-a făcut să cred că se va înfiripa ceva între Selen, conducătoarea amazoanelor, și regele Darius. Prea erau descrise stările lui în legătură cu ea, faptul că o găsea irezistibilă și că frumusetea ei îl tulbura nespus. Greșit! În scurt timp mi-am dat seama că autoarea s-a jucat cu mintea mea, iar povestea s-a îndreptat într-o cu totul altă direcție. Odată cu apariția lui Ianus, magicianul cu privire hipnotică, dur și manipulator, cel care stăpâneşte prin forţă brută și viclenie un regat scindat în caste barbare, lucrurile au luat o altă turnură, iar latura erotică a început să-și arate chipul. Și ce scene erotice am descoperit! Ceva ce nu am prea găsit des în cărțile scrise de autori români, pasaje lungi și descriptive imposibil de redat aici.

  Interesant e că, fără partea asta de erotic, povestea ar fi mers să fie citită și de către adolescenți, datorită scriiturii ușoare și a modului de a nara, gen basm.

  Până la urmă, Seducție și venin s-a dovedit un roman destul de reușit. Mi-a plăcut scenariul îndrăzneț, îmbinarea de fantezie, magie, suspans și erotic, ritmul alert în care este scrisă cartea, dar și caracterul enigmatic al protagoniștilor.

  Trebuie să recunosc că, pe tot parcursul lecturii, am avut sentimente contradictorii în legătură cu personajele, asta pentru că n-am reușit să disting în mod cert cine sunt personajele pozitive sau negative. De altfel, atât natura lor duală, cât și intrigile urzite de acestea, mi-au stârnit interesul și mai mult.

  ,,Când i s-a predat nu și-a închipuit cât e de diferită lumea oamenilor de lumea în care trăiește ea. Încă e şocată de cât de nefericiți sunt oamenii. Nu le înțelege fuga după lucruri lipsite de importanță: bani, putere, plăceri trecătoare. Au sufletele goale, sunt călăuziți de ură și de invidie.“

  Selen, conducătoarea amazoanelor care trăiesc în deplină armonie cu natura, este stăpână peste Tărâmul lui Venus, fiind o vrăjitoare a seducției ce otrăvește mintea oricărui bărbat, prin puterile sale irezistibile. Tocmai pentru că are o influență nefastă asupra bărbaților şi-a format o armată de femei. Selen nu este “o mare luptătoare, ci un bun strateg. De-a lungul deceniilor a învățat să mânuiască armele, dar ce o definește nu e forța fizică. Rămâne de văzut ce secrete ascunde”.

  Pe de alta parte, Ianus, cunoscut și ca Marele Vrăjitor, este stăpânul de temut al regatului Milarose, e o altă ființă întunecată, asemeni celor pe care îi conduce.

  Între Tărâmul lui Venus și Milarose, se află regatul Lycane, condus de Regele Darius și de sora lui, Diana, o foarte bună cunoscătoare a oamenilor. Periodic, hotarele acestui regat ,,sunt călcate de jefuitori care distrug tot ce le stă în cale, ard sate întregi, holde, omoară bătrâni, femei și copii. Regele a încercat să apere populația de cruzimea invadatorilor, închizând oamenii în cetăți păzite, dar e greu să izolezi mulțimi după ziduri și să îi hrăneşti perioade îndelungate”.

  Prințesa Diana este singura lui rudenie de sânge care a mai rămas în viață. Din nefericire, se află sub o vrajă care a făcut-o să cadă într-un somn adânc. Regele Darius încearcă să o salveze de blestem, așa că pornește, împreună cu armata lui, spre Tărâmul lui Venus, pentru a o captura și preda Marelui Vrăjitor pe conducătoarea amazoanelor, aceasta fiind singura soluție pentru salvarea surorii sale. La gât poartă un talisman magic pe care l-a primit de la Marele Vrăjitor, cel care i-a dat soluția pentru vindecarea Dianei, singurul remediu de trezire.

  ,,Marele Vrăjitor l-a înzestrat cu un talisman cu puteri magice, care anulează vrăjile locuitoarelor din Tărâmul lui Venus. Nu crede în vrăji, dar s-a învoit să se supună sfaturilor acelui druid nebun, când toți medicii şi vracii care o văzuseră pe sora sa nu au găsit motiv şi leac pentru starea ei.”

  După o luptă constantă cu amazoanele, Darius reușește să o captureze pe Selen, o aduce la palat, însă constată că a intrat într-o capcană a Marelui Vrăjitor, fiind atacat de acesta și rănit grav. De fapt, tot ce dorește Ianus este să o aibă pe Selen, din motive numai de el știute. Va fi Darius salvat de către Selen? De ce acceptă Selen să se predea lui Ianus? De ce a fost blestemată Diana și de către cine? Reușesc Selen și Ianus să găsească calea spre iubire? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

  Seductie si venin își poartă cititorii într-o lume captivantă, plină de aventuri, magie și iubiri imposibile. Vă invit să intrați în minunata lume creată de Maria Philip!

  ,,A visat-o de multe ori înainte de a o întâlni la palatul regelui Darius, exact așa cum e în realitate, chiar dacă nu a mai văzut-o de mai bine de jumătate de secol. Şi este convins că și ea l-a visat.”

  ,,Ianus o urmărește surprins. Fata, o minionă, cu trup suplu și pielea albă, se apropie de Selen. După ce i îndepărtează voalul, mâinile mici se plimbă încet, mângâind pielea perfectă. Selen îl priveşte fix. El nu știe ce să facă. Rămâne mut şi se uită la tânăra care îi cuprinde sânii plini și îi linge sfârcurile pe rând. Ştie cât de plăcuți sunt la atingere și simte fiori care îi traversează tot corpul. O vrea… doar el… pentru el…”

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.