Seria James River - Jude Deveraux

Seria James River, de Jude Deveraux

   Seria James River de Jude Deveraux historical romance.

   Jude Deveraux întotdeauna a ştiut să creeze personaje puternice, luptătoare şi pasionale. În majoritatea cărţilor ei se regăseşte dragostea la prima vedere, dar şi încăpăţânarea celor care o trăiesc. Chiar dacă sunt mistuiţi de sentimente preferă să păstreze totul învăluit în mister şi să sufere în tăcere.

1. Sweetbriar (1983) – Un sărut de focEditura Miron

Sweetbriar (1983) - Un sărut de foc - Editura Miron

 

Linnet și Devon marchează începutul unei noi serii de aventuri, povești plăcute ce se citesc repede, dar rămân în amintirea cititorului.

   Am apreciat-o pe Linnet pentru voință ei și forța cu care a făcut față evenimentelor. Chiar dacă rămâne singură, părinții ii sunt morți, ea se ridică și se adaptează din mers. O ia de la zero în Sweetbriar, dar când nu mai are motiv să rămână preferă să abandoneze totul și să aleagă necunoscutul în speranța că poate așa va găsi fericirea. Dorința ei de sacrificiu este de la început până la sfârșit. Ar fi preferat să moară pentru copii, iar mai târziu ar fi dispusă să se sacrifice pentru copilul ei și bărbatul iubit. recenzie Literaturapetocuri

2. Counterfeit Lady (1984)- Femeia falsă – Editura Miron

Femeia falsa de Jude Deveraux

  Nicole, o frumoasă franţuzoaică, este răpită din greşeală şi dusă din Anglia în America,  pentru a fi soţia unui tânăr şi fermecător bogătaş de acolo.

 Când Cley îşi sărută mireasa, descoperă că ea nu era cea aşteptată. Dar sărutările ei erau fierbinţi şi pline de pasiune.

 În clipa când vine şi adevărata mireasă, Cley se trezeşte căsătorit cu două femei.

 Pe care dintre ele o va alege pentru a-I stăpâni inima?

Opera se deschide cu imaginea Angliei rurale din iunie 1794.  Ne este prezentată familia Maleson: Jacob „un om mic de statură, gras, cu o burtă care-l obliga să lase ultimii nasturi ai vestei neîncheiaţi” şi fiica sa, Bianca cu „trupul înalt şi corpolent” care se studia în oglindă şi se gândea la zilele de glorie, acum nemairămânând decât cu o mică avere, o casă la ţară şi un nume regal. Aceasta o avea ca slujnică pe Nicole Courtalain, o femeie  care a trăit Revoluţia Franceză pe propria piele şi care acum era nevoită să se refugieze în Anglia.

   Nicole provenea dintr-o familie de nobili, rude cu regii Franţei. Ascunde un secret de-a dreptul macabru – recenzie Literaturapetocuri.ro

3. Lost Lady (1985) – Femeia pierdută – Editura Miron

Lost Lady (1985) - Femeia pierdută - Editura Miron

 

   De la docurile englezești la conacele elegante din Virginia, dragostea lor era pusă sub semnul norocului și înflăcărată de pasiune. Păzită strașnic de unchiul ei ticălos și disprețuită de logodnic, Regan fuge și este salvată de pe stradă de un străin. Durul american Travis, încântat de inocența ei, o consideră a lui… fără să-și dea seama de minunata frumusețe care va deveni, sau de periculosul, dar gloriosul destin pe care îl va împlini…

4. River Lady (1985) – Doamna râului – Editura Miron – Seria James River de Jude Deveraux 

River Lady (1985) - Doamna râului - Editura Miron

   Leah, o fată săracă, printr-o întorsătură a sorții, ajunge soția lui Wesley, un tânăr de familie bună, bogat și fermecător. Deși o respinge la început, pe parcursul unui drum greu și periculos spre Kentuky, Wesley descoperă că soția pe care voia să o abandoneze este pasională, demnă și curajoasă și ar putea fi iubirea vieții lui.

  Autoarea scrie bine, cucerește cu povestea spumoasă dintre Leah și Wesley, ba chiar reușește să te țină captiv până la final. Dar până la final e cale lungă, e o călătorie anevoioasă, periculoasă și plină de secrete.

   Leah Simmons este tânăra care refuză să-și părăsească frații și tatăl. Trăiește într-o zonă sărăcăcioasă, acceptă bătăile primite, muncește pe rupte. De ce? Pentru frații ei. Nu se dă în lături de la nimic – este femeia bună la toate. Tot ce-o înconjoară o face să aibă despre sine o părere foarte proastă, nu se consideră frumoasă – nici nu are cum să fie, căci modul cum arată – neîngrijită, murdară, îi pune imediat eticheta de femeie urâtă – de care toți fug unde văd cu ochii – de vină fiind înfățișarea, dar și ceea ce se știe despre femeile din familia Simmons – sunt etichetate ca fiind femei ușoare.

  Ea acceptă totul – și ceea ce se spune, dar mai ales destinul ei, scris deja și bătut în cuie. Deși știe că nu va reuși niciodată să se căsătorească din dragoste, încă mai speră, iar de mică visează la Wesley Standford – cel pe care-l întâlnește, întâmplător la cârciumă. recenzie Literaturapetocuri

Serii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Seria James River de Jude Deveraux

 

5 COMMENTS

  1. 2 și 3 am citit, trebuie să caut și celelalte volume. Clar sunt fană înrăintă a acestei autoare ☺☺☺ La sud de paradis e preferata mea și cartea cea mai recitită

  2. Seria asta mi-a placut mai mult decat Velvet Montgomery. A fost mai pe gustul meu, nu doar ca actiune, ci si ca loc de desfasurare. Femeia falsa m-a facut sa-mi rod unghiile…si sa-l iau la mustruluit pe erou. Chiar nu putea sa vada evidenta? Era atat de obsedat/patruns de fizicul individei :))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.