Seria Lairds’ Brides de Julie Garwood-secrete, minciuni şi scoţieni pătimaşi

Seria Lairds’ Brides de Julie Garwood – secrete, minciuni şi scoţieni pătimaşi

   Seria Lairds’ Brides – o serie incredibilă în care poveştile de dragoste, personajele pătimaşe, peisajele mirifice din Scoţia şi încăpăţînarea par să meargă în tandem. Am absorbit fiecare pagină în căutarea adevărului, a tradiţiilor şi a acelei chimii care par să dăinuie peste timp. O îmbinare de personalităţi, în care Anglia şi Scoţia trebuie să încheie un pact prin alianţe, cele mai puternice find căsătoriile.

 

1. Mireasă îndărătnică – The Bride

Mireasă îndărătnică – The Bride

   Povestea miresei îndărătnice este plină de atitudine, de umor, romantism și iubire, dar și de nevoia de control, duritate, supunere și zvonuri dureroase. Final pe măsură pentru o poveste neaşteptat de interesantă. Sigur, spun asta… dar doar din punctul meu de vedere.-Laura

  Povestea uluitoare a aventurilor unei tinere greu de stăpânit, a unui bărbat greu de cucerit și a iubirii arzătoare care îi unește…

   Din ordinul regelui, Alec Kincaid, cel mai puternic moșier din Scoția, trebuie să își găsească o mireasă din Anglia. Alegerea lui se oprește la Jaime, fiica cea mică a baronului Jamison, căci de la prima privire pe care i-o aruncă, Alec simte o dorință de nestăvilit pentru această tânără pe care o consideră demnă de spiritul unui războinic neînfricat. Și tot ce își dorește este să o atingă, să o îmblânzească, să o facă a lui… pentru totdeauna. Dar odată cu jurămintele de căsătorie, Jamie îți face propria promisiune secretă: să nu își cedeze niciodată dragostea acestui barbar scoțian, care este exact ceea ce inima a avertizat-o mereu să refuze – un cavaler arongant și lipsit de romantism, de o frumustețe brută, care îi face sângele să îi fiarbă în vene. Însă când câteva accidente stranii pun lui Jamie viața în pericol și un vechi zvon despre faptul că Alec și-a ucis prima soție începe să circule din nou, frumoasa tânără pare să fie copleșită de ceva mai periculos decât propria dorință…

   Julie Garwood este una dintre cele mai bine-cunoscute scriitoare de romane de dragoste cu caracter istoric, cele peste 30 de romane publicate până acum fiind traduse în zeci de limbi. Mireasa îndărătnică a fost distins de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America cu premiul RITA pentru cel mai bun roman.

,,Priveghiul se sfîrşise.
Femeia lui Alee Kincaid fu în sfîrşit coborîtă în locul de veşnică odihnă. Vremea era urîtă, la fel de mohorîtă ca expresiile de pe chipurile celor cîţiva membri ai clanului adunaţi în jurul mormîntului de pe creasta golaşă. In pămînt nesfinţit era îngropată Helena Louise Kincaid, căci noua mireasă a viteazului conducător îşi luase singură viaţa şi astfel era osîndită să zacă în afara adevăratului cimitir creştin. Biserica n-ar fi îngăduit ca un trup întinat de un păcat de moarte sigur să fie depus în ţărîna binecuvîntată. Un suflet negru era ca un măr stricat, socoteau cîrmuitorii bisericii, iar pericolul ca putregiaul lui să le întineze pe cele neprihănite era prea mare ca să nu fie luat în seamă.
Peste oamenii din clan ploua cu găleata. Trupul neînsufleţit, înfăşurat în pledul roşu cu negru şi verde al
clanului Kincaid, şiroia de apă, îngreunat, cînd fu culcat în coşciugul din lemn de brad proaspăt tăiat. Alee Kincaid se ocupa singur de această treabă, neîngăduind nimănui altcuiva s-o atingă pe răposata lui soţie.”

,,— Păi, şi Regele Henry pare să socoată că toţi trebuie să ne cununăm cu scoţieni, declară sora ei.
Agnes clătină din cap.
— Ba, Mary, nu vrea să ne cununăm toţi cu scoţieni —doar una din noi. Iar barbarul o va alege pe cea hărăzită. Aşa să-mi ajute Dumnezeu, că înjositor mai e!
— Înjositor? Oricare ar fi aleasa, negreşit se va duce la moarte, Alice. Dacă omul ăla şi-a ucis o nevastă, sigur o va omorî şi pe-a doua. Iar asta, surioară, e mai mult decît doar înjositor! se pronunţă Mary.
— Ce? întrebă Jamie cu gura căscată, vădit copleşită de ceea ce auzea.
Agnes trecu peste izbucnirea ei.
— Eu am auzit că nevasta lui cea dintîi s-a omorît singură, interveni ea.
— Tată, cum ai putut?! strigă Mary, roşie la faţă şi cu pumnii strînşi. Ştiai că regele o să se înfurie pe dumneatadacă nu-ţi plăteşti dările. Nu te-ai gîndit la urmări?”

Cartea a apărut şi cu titlul de Căsătorie aranjată

2. O nuntă de vis – The Wedding

O nuntă de vis – The Wedding

   O răpire spectaculoasă, o nuntă anulată, o dragoste nesperată – viaţa îi rezervă tinerei Brenna aventuri pline de neprevăzut.

   Călătorind din Anglia natală spre Scoţia pentru a-şi întâlni viitorul soţ, Lady Brenna s-a resemnat cu această căsătorie aranjată, în privinţa căreia nu a avut nici un cuvânt de spus. De aceea, când o bandă de războinici o capturează înainte să ajungă la destinaţie, ea acceptă fără ezitare să devină soţia comandantului lor, aprigul senior Connor MacAlister. Nu are însă de unde să ştie că, în realitate, capturarea ei reprezintă doar primul pas din planul de răzbunare împotriva celui care i-a fost sortit drept soţ, duşmanul de moarte al lui Connor.

   Brenna nu-şi face iluzii că soţul ei ar nutri vreun sentiment de dragoste pentru ea; după căsătoria încheiată în grabă, MacAlister a asigurat-o că se poate întoarce acasă de îndată ce îi dăruieşte un fiu. Totuşi, nu poate uita că, în urmă cu zece ani, când era doar o copilă, a fost vrăjită de zâmbetul fermecător al lui MacAlister, pe atunci un simplu oaspete la castelul tatălui ei. Acum, când tot ce-şi doreşte este să cucerească inima bravului scoţian, ura şi dorinţa de răzbunare care mocneşte de generaţii o atrag într-un război al clanurilor – din care numai credinţa şi eroul inimii ei o pot salva…

,,Desigur că tot ar fi mers în căutarea singurătăţii, dar şi-ar fi luat măsurile de precauţie necesare şi şi-ar fi adus arcul şi săgeţile. Îşi uitase instinctele acasă? Probabil că da, îşi zise, deoarece se simţea în continuare urmărită şi, pentru ea, asta nu avea nici un fel de sens. Brenna hotărî că se purta prosteşte. Dacă cineva sau ceva se găsea acolo, l-ar fi auzit apropiindu-se cu mult înainte.Tăticul îi lăudase adesea auzul excepţional şi nu contenea să se împăuneze în faţa prietenilor că ea putea să audă căderea primei frunze a toamnei pe un câmp de bătălie. Bineînţeles, aceasta era o exagerare.Totuşi, exista ceva adevăr în spusele lui. De obicei, auzea chiar şi cel mai mic sunet. Acum însă nu auzi nimic. Brenna hotărî că era pur şi simplu istovită. Călătoria fusese dificilă pentru ea şi o storsese de vlagă. Da, asta era. Oboseala trebuia să fie motivul pentru care îşi imagina ameninţări inexistente. Seniorul MacNare. Cel de Sus s-o ajute, fiecare minut pe care îl avea liber îi aducea în minte gânduri despre viitorul ei soţ.”

    Cartea a apărut şi cu titlul de Pentru totdeauna şi încă o zi/Soţie pentru altul

Lairds’ Fiancées Series 

Verifică disponibilitatea cărţiilor din Seria Lairds’ Brides – Julie Garwood în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Cărţi de dragoste

Recenzii Cărţi Julie Garwood

Serii cărţi

sursa foto Pinterest

Seria Lairds’ Brides – Julie Garwood – secrete, minciuni şi scoţieni

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.