Seria Povești scandaloase - Caroline Linden

Seria Povești scandaloase – Caroline Linden – 50 de moduri de a păcătui

Seria Povești scandaloase – Caroline Linden

   Seria Povești scandaloase – momente pasionale, amintiri dureroase, personaje îndrăznețe, situații neprevăzute și încărcate de suspans. 

  Caroline Linden este autoarea a 18 cărți distinse cu numeroase premii ale genului. Dragostea și alte povești scandaloase a primit premiul Golden Leaf pentru „Cel mai bun romance istoric” din partea Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste, filiala din New Jersey.

     Printre acestea se numără premiul Daphne du Maurier și faimosul premiu RITA din partea Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America. Seria Povești scandaloase – Caroline Linden

1. Love and Other Scandals – Dragostea și alte povești scandaloase – Colecția Iubiri de poveste

Dragostea şi alte poveşti scandaloase de Caroline Linden

   Joan Bennet s-a plictisit să stea pe margine la baluri timp de patru sezoane și doar să privească cu jind cuplurile care dansează. Mulțumită unor povestiri erotice incitante – și deopotrivă scandaloase –, și-a făcut o idee despre ceea ce pierde rămânând fată bătrână. Oare ar fi prea mult să-și dorească un mic flirt? Așa că se decide să îi facă o vizită fratelui ei pentru a-i smulge promisiunea că va participa la un bal a doua zi. Însă lucrurile se schimbă când îl reîntâlnește pe prietenul din copilărie al fratelui ei, vicontele Tristan Burke, un bărbat care o înfurie și o fascinează deopotrivă.

  Dacă Joan, la cei 24 de ani, este aproape o fată bătrână, vicontele Burke este un crai, bine-cunoscut pentru aventurile și firea lui nonconformistă. Lord Burke își dă seama de la început ce este Joan: o pacoste. Nu numai că este sora celui mai bun prieten al său, dar pare să-l prindă întotdeauna pe picior greșit. Singura problemă este că nu se poate opri să nu se gândească la cum ar arăta Joan fără rochiile oribile pe care le poartă sau cum este s-o sărute până o lasă fără suflare.

   Dar oricare dintre aceste gânduri l-ar putea costa statutul de celibatar, ceea ce ar fi de neconceput – sau poate că nu? Seria Povești scandaloase – Caroline Linden

„Să vă pieptăn părul, domnișoară? întrebă atunci Polly.
 Joan se uită la buclele ei, care erau rodul muncii asidue al lui Janet și oftă. Spre deosebire de coafura elegantă a fetei din revista Ackermann, părul ei stătea înfoiat în toate părțile și o făcea să arate ca un pudel.
 — Da. 
Polly trecu atunci pieptenele prin părul ei și îndepărtă tot efortul depus de Janet în realizarea coafurii sale. Joan își studie reflexia din oglindă. Chiar nu era o femeie frumoasă. Dar, cu toate acestea, lordul Burke o sărutase. Își spuse că toate afirmațiile lui se datorau faptului că era un crai notoriu și nici o femeie nu era în siguranță în preajma lui. Dar pe de altă parte… spusese că pieptul ei arată încântător. își schimbă atunci poziția în scaun și inspiră profund, încercând să înțeleagă la ce se referise. Pieptul ei era plin și rotund — la fel ca și restul siluetei sale. Janet îi legase foarte strâns corsetul în seara aceea, în încercarea de-a i-l face să pară mai mic, însă nu funcționase. Joan doar se simțise ca o gâscă și, în plus, îi mai și fusese greu să respire toată seara. Încă de când împlinise șaisprezece ani, își privise silueta rotundă ca pe ceva înspăimântător. Înălțimea ei peste medie i se păruse mereu un lucru îngrozitor… dar să mai fie și plinuță, pe deasupra? Nu avea deloc o silueta rafinată pentru o domnișoară. Tinerele doamne trebuiau să fie slăbuțe și delicate ca să le stea bine cu rochiile la modă. Era oare posibil ca unor domni să le placă o siluetă mai generoasă? 

Nu că i-ar fi păsat vreun pic ce părere avea Tristan Burke despre asta. Își reaminti atunci că el nu era altceva decât un crai notoriu. Așa că nu, nu avea de ce să-i pese! Omul era un ticălos. Un derbedeu. Și nu ar fi trebuit să se mai gândească deloc la el. Și nu voia să știe nici dacă se dovedea că era într-adevăr genul de bărbat care i-ar fi admirat silueta… darămite să-i mai și pese. 
Cu toate acestea, dacă lui i se păruse că avea un piept încântător, era posibil ca și un alt bărbat să fie de aceeași părere. 

După ce plecă Polly, Joan rămase singură și putu să scoată în sfârșit de sub pernă exemplarul din 50 de moduri de a păcătui, pe care-l câștigase cu greu. Cu toate acestea, nu se putea concentra deloc. Răsuci revista pe toate părțile. Părea destul de nevinovată. Pe copertă era scris cu litere simple 50 de moduri de a păcătui. Era o scriere demnă de orice broșură teologică. Însă povestea dinăuntru numai decentă și plină de învățăminte nu era. Fiecare număr povestea flirturile lui Lady Constance — o femeie de lume, cu un nume destul de nepotrivit, după părerea lui Joan. În afară faptului că era o văduva cu o poziție socială bună, Constance nu spunea prea multe despre ea acolo, însă scria foarte mult despre bărbații care căutau să îi între în gratii. Și în loc să folosească fraze rezervate și sfioase, care să lase loc imaginației, Lady Constance descria fiecare detaliu intim al întâlnirilor ei amoroase. 

Numai asta ar fi fost suficient pentru a face scrierile ei de-a dreptul scandaloase, însă povestea ei se transforma în cea mai căutată publicație din Londra datorită domnilor pe care îi primea Constance în budoarul ei. Aceștia erau oameni de stat, ofițeri, oameni de știință și oameni de litere, care semănau izbitor de mult cu anumiți domni din viața reală. Oricine ar fi crezut-o pe cuvânt ar fi putut înțelege că Lady Constance se însoțea cu elita societății engleze, chiar sub nasul ei. O parte a societății se declara de-a dreptul îngrozită de asemenea indiscreții. Iar bărbații în cauza susțineau că nu erau vinovați de astfel de activități carnale și ofereau recompense pentru aflarea identității autoarei. Dar toți ceilalți primeau cu bucurie provocarea de a-l demasca pe fiecare dintre amanții lui Constance. „

 2. It Takes a Scandal – Între rațiune și scandal – Colecția Iubiri de poveste

INTRE RATIUNE SI SCANDAL de Caroline Linden

   Abigail Weston are aproape totul: frumusețe, inteligență și una dintre cele mai mari dote din Anglia. Tot ce-i lipsește este un titlu nobiliar, dar părinții ei speră că averea va reprezenta un atu important pentru căsătoria cu un aristocrat. În schimb, Abigail visează la un bărbat care s-o adore cu disperare, dar banii par să orbească orice bărbat pe care-l întâlnește… cu excepția unuia.

  Sebastian Vane nu are nimic. Întors din război rănit, și-a găsit tatăl nebun și moștenirea risipită. În plus, zvonurile sinistre care îl înconjoară nu îl fac un pretendent potrivit pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru o fată bogată. Dar Abigail îi luminează viaţa întunecată și este singura în stare să-l vadă cum este cu adevărat, dincolo de reputația lui ruinată.

   Ar putea avea astfel un viitor împreună… dacă nu ar apărea un alt pretendent, mult mai pe placul părinților ei. Căci Benedict Lennox este tot ce nu este Sebastian – bogat, fermecător și moștenitorul unui conte. Va renunța Sebastian fără luptă la singura femeie pe care a iubit-o vreodată? Iar Abigail va putea înfrunta consecințele unui imens scandal ca să își asculte chemarea inimii? Seria Povești scandaloase –

 „Sebastian nu era prea sigur cu ce se alesese de pe urma vizitei lui la Hart House, dar se bucură că fusese acolo – și senzația îl uimi.

    În ultimii șapte ani doar îndurase, în timp ce îi fusese luat tot ce fusese important pentru el. Învățase să se descurce cu un picior olog, cu un venit insuficient și cu izolarea pe care i-o adusese faptul că era un proscris. Trăise cu acuzele șoptite despre uciderea tatălui lui și furt, chiar dacă nu putuse să le schimbe cu nimic, și treptat ridicase în jurul lui o carapace tare de indiferență. Îl condamnase la singurătate, dar îi permisese să supraviețuiască. 
    Dar acum o avea pe Abigail. Nu doar că nu fusese descurajată de încercările lui de a o ține la distanță, dar chiar stăruise cu îndârjire în încercarea ei de a-l cunoaște. Îl întrebase cum fusese tatăl lui înainte de boală și nu se concentrase pe misterul care îi învăluia dispariția. Sebastian nu se gândise de ani buni la zilele fericite și de mult apuse petrecute alături de genialul, excentricul și interesantul lui tată. Ea îi împărtășea atracția irezistibilă pe care o simțea și el. Fusese atât de bună și de îngăduitoare că îi iertase ieșirea deplasată de la prima lor întâlnire în grotă. Iar Sebastian începuse să creadă că era absolut idiot dacă rata șansa care i se oferise.
    Dar se purtase urât cu ea și mai avea foarte multe de făcut ca să fie iertat. O carte nu era suficientă, chiar dacă nu oferea nimănui una dintre ultimele amintiri rămase de la mama lui și el se gândi – speră – că Abigail să îi aprecieze gestul. „50 de moduri de a păcătui” fusese doar un supliment de ultimă oră și care îl îngrijorase pe Sebastian, dar de care Abigail se bucurase.”

3. Love in the Time of Scandal – Iubiri și scandaluri – Colecția Iubiri de poveste

Iubiri şi scandaluri de Caroline Linden

  Penelope Weston nu îl place deloc pe Benedict Lennox, Lord Atherton. Poate că este moștenitorul fermecător și agreabil al unui conte și cel mai chipeș bărbat din lume, dar ea nu poate uita că acesta și-a abandonat prietenul la nevoie și nici că a curtat-o odinioară pe sora ei, Abigail. Este, de fapt, ultimul om de pe pământ cu care s-ar mărita vreodată. Ce bine ar fi dacă nu s-ar simți atât de atrasă de acest ticălos arogant! Seria Povești scandaloase – Caroline Linden

  Cândva, Benedict crezuse că se înțelegea destul de bine cu Penelope. Și, cu toate că acum ar avea nevoie de o mireasă bogată care să-l ajute să scape de controlul tiranicului său tată, cutezătoarea Penelope nu se potrivește cu idealul lui pentru o căsnicie-model… până când o faptă bună se termină prost, și zvonurile scandaloase leagă numele lui de cel al lui Penelope.

   Poate că ea nu este soția liniștită și rațională pe care credea că și-o dorește, dar este frumoasă, seducătoare… și mult mai pasională decât și-ar fi putut închipui vreodată. Oare o căsnicie care începe cu un scandal poate deveni și o poveste de dragoste adevărată? Seria Povești scandaloase – 

 “Ei bine. Casa nu mai era casa ei acum. Ea nu mai era domnișoara Weston, ci lady Atherton. Doar gândul acestui nume o făcu să-și încrucișeze brațele peste piept, în mod protector. Cum naiba intrase în această încurcătură? Deși nu se uită, știa că ușa din dreapta ducea spre dormitor. Oricât de mult ar fi încercat, nu putea să nu se gândească la miliardele de plăceri despre care scria Lady Constance. O să îi facă oare Atherton așa ceva? O să vrea? Și, mai important, o s-o facă la fel de bine ca amanții lui Constance?
    Oricare i-ar fi fost defectele, Penelope era realistă. Nu vedea nimic rău în a încerca să îți conduci propria soartă, dar nu vedea nici un rost în a plânge pentru împrejurările nefericite; timpul petrecut cu plânsul era un timp pierdut, în care ar fi putut să se gândească la felul cum să-și îmbunătățească situația. Și dacă exista vreo situație care să trebuiască îmbunătățită, a ei era aceasta: căsătorită, până când moartea o va despărți, cu un bărbat pe care nici nu îl cunoștea, darmite să-l iubească. Pe deasupra, un bărbat care dorise să se căsătorească mai întâi cu sora ei și apoi cu prietena ei. Un bărbat care își pierduse în mod vizibil răbdarea cu ea în mai multe ocazii. Un bărbat care o sărutase totuși atât de convingător, încât bunul ei simț zburase pe fereastră și fusese cumva de acord să se mărite cu el, și asta însemna că nu avea pe cine să dea vină, în afară de ea însăși.
    Pentru o clipă se întrebă de ce era el atât de hotărât să se însoare cu ea. Era neîndoielnic că el dorise această căsătorie. Din frânturile pe care le prinsese de la părinții ei, știa că tata șovăise să își dea consimțământul, fiindcă nu credea că Atherton era un partener bun pentru ea.”

4. Six Degrees of Scandal – Scandaluri ascunse – Colecția Iubiri de poveste

Scandaluri ascunse

   Olivia Townsend se află Într-o situație aproape fără ieșire. Urmărită de un bărbat periculos aflat în căutarea unei comori pierdute, extrem de valoroase, despre care ea nu știe nimic, dar și vânată de el pentru a și-o face amantă, nu se poate baza decât pe niște însemnări ale răposatului ei soț și pe bărbatul care a fost prima — și singura — ei dragoste. Deși a suferit enorm când a fost obligată să accepte un soț impus de tatăl ei și să renunțe astfel la bărbatul iubit, Olivia s-a străduit să-și ascundă durerea în cei zece ani care s-au scurs de atunci. Dar acum, când el îi vine în ajutor și jură să rămână alături de ea orice se va întâmplă, nu se poate împiedica să spere că, de data aceasta, soarta va fi în favoarea lor.

   James Weston s-a tot învinovățit pentru că nu a fost alături de Olivia atunci când aceasta avea mai mare nevoie și a jurat că nu va repeta acea greșeală. Viața pe care a dus-o în cei zece ani și inteligența de care dă dovadă îi vor fi de ajutor în încercarea lui de a se descotorosi de ticălosul care o hărțuiește pe Olivia. Din nefericire însă, faptul că își petrece din nou mult timp în compania ei îl supune riscului de a-și dezvălui propriile secrete… chiar și pe acelea care ar trebui să rămână de-a pururi neștiute.

    “Olivia se trezi ușor dezorientată. Se afla într-o cameră necunoscută, pentru a doua dimineață la rând. Întoarse capul și dădu cu ochii de masa de lângă cămin pe care era așezată cutia cu instrumente de scris a lui Jamie și asta o făcu să coboare ochii la bărbatul întins pe podea, adormit profund.
    Fără să facă zgomot, ea se trase spre marginea saltelei și se desfată cu priveliștea. Dormea întins pe spate, cu fața întoarsă în direcția opusă de locul în care era ea și cu un braț deasupra capului. Părul bogat, un maroniu plăcut, se contura frumos pe perna albă, dar știa că avea străluciri roșiatice în lumina soarelui. Cămașă cu care era îmbrăcat cât era deschisă la gât, oferindu-i șansa de a-i vedea gâtul și pieptul unde păturile se dăduseră la o parte. Ochii Oliviei îi mângâiară pielea dezgolită, ridicându-se și coborând la fiecare respirație, și trebui să-și încleșteze mâna ca să se împiedice să se întindă să-l atingă din nou.
    Avusese dreptate: era foarte periculos să se afle lângă el. Conversația pe care o avuseseră noaptea trecută, în intimitatea întunecată a unui dormitor cu draperiile trase, nu reușise decât să revigoreze legătura pe care o simțise între ei cu atâta amar de vreme în urmă. Ani în șir se așteptase — sperase, chiar — că aceasta să pălească și să dispară, dar în dimineața aceasta își dădu seama că nu se întâmplase deloc asta; negase și ignorase totul, dar sentimentele erau în continuare acolo.
    Și acum nici nu-i mai părea rău pentru asta. Când el îi mărturisise că ea era motivul pentru care nu se căsătorise niciodată, aproape că-i sărise inima din piept. Când îi sărutase mâna, aproape că izbucnise în lacrimi. Indiferent de ce o atrăgea spre el, și el simțea același lucru — deocamdată. „Nu este prea târziu”, șopti o voce firavă și veselă din interiorul ei.”

Scandalous Series

SERII CĂRŢI

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Seria Povești scandaloase – Caroline Linden

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.