Seria Westcott de Mary Balogh-Colecția Cărți Romantice

Seria Westcott de Mary Balogh -Colecția Cărți Romantice

1.TOTUL PENTRU DRAGOSTE-Someone to Love (2016)-Colecția Cărți Romantice Editura Litera/Lira

TOTUL PENTRU DRAGOSTE-Someone to Love (2016)-Colecția Cărți Romantice Editura Litera-Lira

    Contele de Riverdale moare și lasă în urmă o avere și un secret care vor schimba pentru totdeauna viețile tuturor membrilor familiei sale – inclusiv viața fiicei despre care nimeni nu știa nimic…

   Anna Snow a crescut într-un orfelinat din Bath, fără să cunoască familia din care provine. A reușit totuși să treacă peste toate greutățile – a devenit profesoară, are prieteni buni și este mulțumită de traiul ei. Însă existența ei liniștită este dată complet peste cap când descoperă că defunctul conte de Riverdale i-a fost tată și că ea este singura lui moștenitoare. Bucuroasă că nu mai este singură pe lume, Anna – acum Lady Anastasia Westcott – dorește să-și împartă bogăția nou dobândită cu frații ei vitregi. Însă aceștia nu vor să aibă nimic de-a face cu ea sau cu încercările ei de apropiere.

   Avery Archer, duce de Netherby, preferă să țină pe toată lumea la distanță. Totuși, ceva îl îndeamnă să o ajute pe Anna în transformarea ei de la o biată orfană la o adevărată lady, când societatea londoneză și rudele ei abia găsite amenință să o copleșească. Avery îi sare în ajutor, doar ca să descopere că prietenia lor nu îl face imun la sentimentele și la dorințele pe care le-a ascuns atât de bine și atât de mult timp.

 

„Nu poţi trăi de pe o zi pe alta fără să te schimbi. Este natura vieţii. Alegerile mărunte sunt întotdeauna necesare, chiar atunci când nu se ivesc altele mari. Voi schimba ceea ce aleg să schimb şi voi păstra ceea ce aleg să păstrez.”

 

„Bărbatul acela o făcea să se cutremure. Nu, la drept vorbind ar fi fost mai corect să spună că o făcea să tremure, fiindcă în ciuda manierelor lui afectate, a tuturor lucrurilor stranii pe care le spunea, a splendorii strălucitoare care îi învăluia întreaga persoană, în tot timpul plimbării în parc fusese sufocată de aura de putere şi de pură masculinitate pe care părea s-o iradieze.”

 


„Naiba s-o ia de treabă şi să fie de zece ori blestemată, dar o sărută. Nu ştiu care dintre ei rămase mai uimit. Nu fu nici măcar un sărut uşor pe buze, părintesc sau frăţesc sau venit din partea unui văr. Fu un sărut complet, cu buzele desfăcute, capul uşor aplecat, braţele cuprinzând femeia ca să o tragă mai aproape. Fu un sărut între un bărbat şi o femeie.”

 


„Nu fusese niciodată îndrăgostit. Nici nu se apropiase vreodată de această stare. Nici nu ştiuse ce însemna acest termen. Nu se lipsise de mâncare sau de somn. Nu simţise dorinţa de a scrie un sonet dedicat sprâncenei ei stângi – sau drepte, dacă tot veni vorba – şi nici aceea de a cânta o baladă despre o dragoste pierdută sub fereastra dormitorului ei, în toiul nopţii. Nu se simţise nemângâiat când era departe de ea sau îmbătat de dragoste în prezenţa ei. Nici măcar nu bănuise nimic, până de curând, când îi trecuse prin cap să o ceară în căsătorie.”

2. TOTUL PENTRU FERICIRE-Someone to Hold (2017)-Colecția Cărți Romantice Editura Litera/Lira

TOTUL PENTRU FERICIRE-Someone to Hold (2017)-Colecția Cărți Romantice Editura Litera-Lira

 

   Moartea lui Humphrey Westcott, conte de Riverdale, lasă în urmă un secret scandalos care o va determina pe una dintre fiicele lui să pornească într-o tulburătoare aventură a descoperirii de sine…

   Când căsătoria părinților ei este declarată ilegală pe motiv de bigamie, Camille Westcott devine ilegitimă și își pierde titlul.

   Ca atare, logodnicul o părăsește, iar așa-numiții prieteni îi întorc spatele. 

   La 22 de ani, Camille nu este deloc sigură ce îi rămâne de făcut. Încercând să preia pentru prima dată controlul propriei vieți, părăsește Londra și se angajează profesoară la orfelinatul din Bath în care crescuse Anna, sora ei abia descoperită. 

   Dar, în timp ce se luptă să se acomodeze cu noua situație, se trezește obligată să pozeze pentru un portret comandat de bunica ei și să suporte un artist care o scoate din fire. 

   Profesor de artă la orfelinatul care i-a fost cândva cămin, Joel Cunningham a fost angajat să picteze portretul îngâmfatei aristocrate care a luat locul Annei. 

   Dar, în timp ce Camille pozează pentru Joel, disprețul lor reciproc se transformă curând în dorință. Și aceasta este unica legătură care îi va ajuta să înfrunte furtuna ce îi așteaptă…

„– Logodnicul tău nu te-a sărutat niciodată? întrebă el. Nu e puţin cam ciudat? 
Ar fi trebuit oare să fie sărutată doar pentru că se logodise? Dar logodna ei nu urmărise asta. 
– Nu cred.
– Şi ai fi trecut prin viaţă nesărutată? 
– Probabil.
– Dar cu siguranţă că ţi-ai fi dorit copii. El ar fi vrut moştenitori, nu?
– Bineînţeles. Şi amândoi ne-am fi făcut datoria. Dar trebuie să vorbim despre subiectul acesta? Mi se pare foarte incomod. Amestecă din nou în ceai. Totuşi, el nu avea de gând să renunţe. 
– Ceea ce mi se pare ciudat e faptul că există o clasă de oameni pentru care căsătoria şi relaţiile maritale sunt impersonale, lipsite de sentimente reale sau de pasiune. Sau de fericire.”

„Nu era îndrăgostită, dar se simţea mai femeie de marţi. Şi asta o făcea să se întrebe cum se simţise înainte. Hotărâse că el arăta foarte bine şi era foarte atrăgător, orice ar fi însemnat asta, şi îi răspunsese ca o femeie.”

„Poate fi înlocuită o iubire de altă iubire? Sau se extinde, ca să cuprindă altă persoană, şi alta, şi tot aşa la infinit? Nu se gândise niciodată la iubire. O înlăturase întotdeauna, ca pe o parte din haosul nesigur care ameninţa dincolo de graniţele existenţei ei ordonate, disciplinate, foarte corecte. Exista iubirea de mamă şi fraţi şi alţi membri ai familiei, bineînţeles. Exista iubirea de tată. Dar iubirile acelea, sau iubirea aceea – oare iubirea avea plural? Sau avea numai şi numai formă de singular?”

3. TOTUL PENTRU CĂSĂTORIE-Someone to Wed (2017)-Colecția Cărți Romantice Editura Litera/Lira

TOTUL PENTRU CĂSĂTORIE-Someone to Wed (2017)-Colecția Cărți Romantice Editura Litera/Lira

Ea este bogată și își dorește un soț cu orice preț. El este nevoit să se căsătorească pentru bani. Dragostea îi va lua pe nepregătite pe amândoi.

  Când Alexander Westcott devine noul conte de Riverdale, moștenește un titlu pe care nu l-a dorit și un domeniu neîngrijit la țară pe care nu și-l poate permite. Dar este hotărât să facă tot ce îi stă în puteri ca să răscumpere anii de neglijare și să le dăruiască oamenilor care depind de el o viață mai bună…

   Deși a trăit ca o pustnică din pricina unei traume din copilărie, Wren Heyden își dorește un singur lucru de la viață: să se căsătorească. Pentru că a moștenit o mare avere și este o femeie de afaceri, se hotărăște să își „cumpere” un soț, convinsă că nici un bărbat nu ar putea-o dori altfel. Cea de-a treia opțiune a ei este chipeșul, dar săracul conte de Riverdale. 

  Alexander știe că are nevoie să se însoare cu o moștenitoare, dar, fiind un bărbat de onoare, nu poate accepta propunerea surprinzătoare a lui Wren decât după o perioadă de curtare așa cum scrie la carte, timp în care speră ca între ei să se dezvolte măcar prietenia și respectul. 

  Așa că este complet nepregătit pentru dorința care îl copleșește atunci când Wren ridică în sfârșit vălurile care ascund secretele trecutului ei…

„Era logodită. Urma să se căsătorească. Toate visurile pe care îndrăznise vreodată să le viseze aveau să devină realitate. Şi nu avea să fie orice căsătorie, ci o căsătorie cu el, contele de Riverdale, şi se temea foarte mult că era îndrăgostită de el. Dar de ce alesese mintea ei cuvântul teamă? Pentru că ştia că sentimentele ei nu puteau primi niciodată un răspuns? Nu conta. Contele îi promisese atracţie şi respect şi poate chiar afecţiune, şi asta era destul.”


„Se căsătorea. Mai mult, se căsătorea cu bărbatul de care se îndrăgostise profund şi neaşteptat – şi în taină. Oh, el avusese mai multă dreptate decât ştia atunci când spusese în trăsură că nunta lor fusese perfectă.”


„O mai sărutase şi înainte, dar fiecare ocazie fusese prea scurtă pentru o persoană însetată de contacte umane intime şi care tânjise după aşa ceva.
Ea ştia foarte puţin. Aproape nimic, de fapt, dar destul ca să înţeleagă că exista o lume întreagă de experimente erotice care îi fuseseră negate – sau pe care şi le negase singură. În seara asta lucrurile începeau să se îndrepte, şi ea se bucura că el nu se grăbea.”

4. Totul pentru o aventură – Someone to Care (2018)Colecția Cărți Romantice Editura Litera/LiraTotul pentru aventură

El e un afemeiat notoriu, ea o contesă rămasă fără titlu și avere, dar dornică de o aventură. Când cei doi fug împreună, descoperă că plăcerea te poate prinde în capcană când te aștepți mai puțin …

5. Someone to Trust (2018)Colecția Cărți Romantice Editura Litera/Lira

Westcott Series

Serii Cărţi

Colecţia Cărţi Romantice

Verifică disponibilitatea Colecţiei Cărţi Romantice în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.