Seria Westmoreland de Judith McNaught - pasiune, loialitate și dragoste copleșitoare

Seria Westmoreland de Judith McNaught – pasiune, loialitate și dragoste copleșitoare

   Seria Westmoreland – o încântare pentru suflet, mai ales pentru cei care preferă poveştile cu suspans, romantism şi tachinări la tot pasul. Personajele sunt încăpăţânate, enervante, dar în acelaşi timp-adorabile. Neîncrederea, voinţa sau poate felul lor de a fi le determină să acţioneze prin metode proprii pentru a ieşi învingătoare. Intrigi, comploturi, neînţelegeri şi o serie de evenimente care ne vor da dureri de cap. Personajele sunt atât de bine conturate încât este imposibil să nu te îndrăgosteşti de o mică parte din clanul Westmoreland. 

1. Regatul viselorA Kingdom of Dreams

Regatul viselor-A Kingdom of Dreams 

  Regatul viselor-o carte specială, inedită și profundă, un historical romance autentic având personaje puternice și foarte încăpățânate. Am citit și recitit acest roman, plăcându-mi atât de mult încât unele pasaje le știu cu ochii închiși, dar chiar și așa, tot se regăsește ceva care să-mi atragă atenția. Pe Judith McNaught o ador pentru că mă bulversează și chiar dacă îi cunosc obiceiurile literare simt cum presară sare pe rană. Dacă veți îndrăzni să citiți măcar o carte, s-ar putea să vă îndrăgostiți iremediabil de patimă cu care scrie romance, dar și historical romance. Regatul viselor este primul roman din seria Westmoreland Dynasty Saga, un bestseller apreciat și iubit de cititori din întreaga lume.

Regatul viselor de Judith McNaught

   În acest îndrăgit roman clasic, unul dintre cele mai bune care s-au scris vreodată, două suflete mândre se încleştează într-o furtunoasă bătălie a voințelor.

   Răpită de la școala mănăstirii, frumoasa și încăpățânata Jennifer Merrick nu capitulează ușor în fața lui Royce Westmoreland, duce de Claymore. Supranumit Lupul doar numele lui reușește să stârnească teroarea în inimile dușmanilor. Dar pe mândra Jennifer nu o impresionează aprigul războinic englez care o ține captivă, acest singuratic frumos care o tratează de sus, cu aroganța lui sfruntată. Curajoasă, îi sfidează voința… până în seara în care o va cuprinde în îmbrățișarea lui puternică trezind în ea o irezistibilă foame. Și brusc, Jennifer se trezește atrasă într-o încurcată pânză de păianjen… o capcană seducătoare, periculoasă, de mândrie, pasiune, loialitate și dragoste copleșitoare.

…era forțată să se mărite cu dușmanul ei; un războinic englez brutal, ale cărui armate îi asupriseră țara, un bărbat care o răpise, care o ținuse prizonieră. Răpindu-i fecioria și distrugându-i reputația.”

2. Whitney, dragostea mea – Whitney, My Love

Whitney, dragostea mea-Whitney, My Love 

   Whitney, dragostea mea este genul de carte care te ţine în supans, te atrage în mrejele ei şi încetul cu încetul îţi pune răbdarea la încercare. M-a bulversat şi m-a enervat în egală măsură, dar în acelaşi timp am fost atât de nerăbdătoare să o citesc, încât tind să cred că am respirat mai puţin pe alocuri.

   Personajele sunt incredibile, dar scopul lor este ca cititorul să fie pus la probe, îl va face să treacă prin tot felul de stări, iar meritul este în totalitate al autoarei.

   Mi-a plăcut foarte mult Whitney, dragostea mea. Mi-a reamintit cât de mult ador să citesc o carte historical romance şi cum genul acesta de lectură este aflat chiar în zona mea de confort. Dacă vă doriţi câte puţin din fiecare şi nu vă deranjează situaţiile controversate atunci este lectura voastră ideală.

„- Tata va spune că, la fel ca întotdeauna, l-am dezamăgit, că sunt o ruşine pentru el şi pentru memoria mamei şi că se bucură că ea nu mai trăieşte, ca să vadă în ce hal am ajuns. Apoi îmi va spune timp de jumătate de oră ce doamnă perfectă e Elizabeth Ashton şi că ar trebui să fiu ca ea.
– Dacă, într-adevăr, vrei să-l impresionezi pe Paul, ai putea încerca…
Whitney strînse pumnii furioasă.
– Am încercat să fiu ca Elizabeth. Port rochiile alea dezgustătoare cu volănaşe, care mă fac să arăt caraghios, am încercat să stau ore întregi fără să scot o vorbă şi mi-am fluturat genele pană mi-au amorţit pleoapele.”

Prieten, se gîndi ea cu amărăciune, răsucindu-se în pat. Un şarpe boa ar fi putut fi un prieten mai de încredere decât acel bărbat! Ar fi încercat să seducă şi o sfîntă în biserică. Ar face orice pentru o nouă cucerire. Cu cît era mai greu, cu cît prada se lăsa mai greu, cu atît îi plăcea mai mult.
Acum Whitney ştia clar că ea era prada lui. Voia s-o seducă, s-o dezonoreze şi nimic nu avea să-l oprească.
Pentru binele ei şi de dragul lui Paul, cu cît se anunţa mai curînd logodna lor, cu atît avea să fie mai bine. Nici chiar Clayton Westmore nu putea curta o femeie promisă altuia.”

Clayton o urmă şi se sprijini cu un umăr de un stîlp, privind-o cum se îndrepta spre ringul de dans. Poate că Whitney credea că lumea işi imagina că era amanta lui, dar el avea grijă ca ei să ştie că era logodnica lui. Ştiau cu toţii că el nu avea obiceiul să privească cu drag la femeile pe care le însoţea la baluri şi nici să sprijine stîlpi în timp ce ele dansau. Făcînd asta acum, îşi anunţa lumii logodna la fel de clar ca şi cum ar fi fost tipărită în Times.
De ce era aşa de important să le spună tuturor, în această seară, că Whitney era a lui, nu ştia. Îşi spuse că o făcea pentru că nu voia ca Esterbrook şi alţii să o curteze, dar era mai mult decît atît. Îi intrase în sînge. Zâmbetul ei îi încălzea inima şi cea mai inocentă atingere a ei, trezea în el dorinţe aprinse. Avea o senzualitate provocatoare, o sofisticare naturală şi era extrem de vie, ceea ce-i atrăgea pe bărbaţi, iar el voia ca toţi să ştie că ea era a lui.”

 „Judith McNaught s-a înălțat pe culmi cu bestseller-ul «WHITNEY, DRAGOSTEA MEA». De atunci a continuat să cucerească inimile milioanelor de cititori din toată lumea cu romane captivante ca: «Triumf fragil», «Amintește-ți cînd», «Atracție periculoasă», «Aproape de cer», «Perfect»…” Publishers Weekly

3. Paradis/Amnezie – Until You

Amnezie-Until You 

    Amnezie este un roman cu suişuri şi coborâşuri, în care patima, impulsivitatea şi romantismul vor juca un rol important. Atunci când situaţia scapă de sub control şi adevărul iese la iveală, sentimentele şi neînţelegerile dintre personaje se vor echilibra pentru că vor conştientiza ce simt cu adevărat. 

   Sheridan Bromleigh, profesoară la un pension de fete, este angajată s-o escorteze în Anglia pe una dintre elevele sale, Charise Lancaster, şi s-o încredinţeze logodnicului ei, Lord Burleton. Din nefericire, Charise reuşeşte să fugă de pe vas, iar Sheridan, întîmpinată pe doc de către Stephen Westmoreland, duce de Langford, nu ştie cum să-i explice ceea ce se întîmplase cu fata. În timp ce Stephen încerca să-i spună că-l omorîse pe logodnicul lui Charise în duel, Sheridan are un accident, în urma căruia îşi pierde memoria. Singurul indiciu cu privire la trecutul ei e numele cu care i se adresează toată lumea, domnişoara Lancaster, dar trecutul devine neinteresant atunci cînd se îndrăgosteşte nebuneşte de duce.

    Încă o dată Judith McNaught ne încîntă cu o poveste splendidă, despre doi oameni aduși laolaltă de sansa si circumstante…

4. Pasiune secretă – Miracles

Pasiune secreta-Miracles

 Nu mă interesează cine a tradus cartea, nu mă interesează titlul original, nu vreau să îi dau importantă, asta pentru că nu se merită.

  „Pasiune secretă„, face parte dintr-o serie de povestiri scurte adunate într-o carte scrisă sub penelul autoarelor: Judith McNaught, Jude Deveraux, Arnette Lamb și Jill Barnett/-Miracles-A holiday of love.

   Pentru mine cartea a fost o mare dezamăgire, deoarece eram obișnuită cu un stil complex și vibrant al lui Judith McNaught. Personajul central masculin este Nick DuVille. L-am întâlnit în „Whitney, dragostea mea” și în „Amnezie”, un personaj frumos conturat chiar dacă în rol secundar, și care te face nerăbdător să afli și povestea lui. O poveste pe care autoarea a scris-o, dar care m-a făcut praf prin acea trecere rapidă în revista, prin grabă cu care a scris și prin ne-importanţa pe care a dat-o acestei cărți.

   Nu pot să povestesc ceva din această carte pentru că nu prea am ce. Eu, care mă așteptăm să știu, să trăiesc, să mă înfrupt din tot ceea ce speram că voi afla despre Nicki, am avut o surpriză neplăcută.

   După așa o introducere te aștepți să fii în raiul historical, dar te uiți mai bine la cele câteva paginii care sunt ținute în mâna ta și te întrebi: Oare pot afla ceva de aici?

 „Ceva mai departe în labirint, superba văduvă a baronului Penwarren stătea cu brațele încolăcite în jurul gâtului lui Nicholas Duville și, zâmbind, tocmai îi zicea:
— Nicki, dragule, să nu-mi spui că această teribilă lady Skeffington a reușit să te convingă cumva să dansezi cu fata ei. Nu tocmai pe tine! Dacă a izbutit, iar tu chiar o faci, atunci o să ajungi de râsul tuturor saloanelor. Dacă n-ai fi fost plecat în Italia toată vara, ai fi știut că a devenit o adevărată întrecere între burlaci în a-i dejuca planurile. Să știi că nu glumesc, îl preveni Valerie, nemulțumită de calmul lui, femeia asta e gata de orice ca să pună mâna pe un soț bogat pentru fata ei și astfel să-și întărească poziția în societate. E gata de absolut orice.
— Îți mulțumesc pentru avertisment, scumpo, îi răspunse Nicki cu răceală. Îți mărturisesc că l-am cunoscut pe soțul lui lady Skeffington cu puțin înainte să plec în Italia. Cu toate astea, n-am dat cu ochii de mamă sau de fiică, așa că nici pomeneală să le fi promis să dansez cu vreuna din ele.
Valerie ofta ușurată.
— Nici nu-mi imaginam să fi fost așa de fraier. Julianna e o fată extrem de drăguță, dar cu toate astea nu e deloc stilul tău. E foarte tânără, foarte virginală și am înțeles că are prostul obicei să se ascundă pe după draperii, sau ceva de genul asta.

-Pare încântătoare, minți Nicki chicotind.

Verifică disponibilitatea cărţilor  din Seria Westmoreland în librăriile online: libriselefant şi cărtureşti

Recenzii cărţi Judith McNaught

Cărţi scrise de Judith McNaught

Serii Cărţi

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.