Sfârșitul Alzheimerului – Dr.Dale E. Bredesen – Editura Lifestyle – citește sănătos

Sfârșitul Alzheimerului – Dr.Dale E. Bredesen – Editura Lifestyle – citește sănătos

Sfârșitul Alzheimerului - Dr.Dale E. Bredesen - Editura Lifestyle

Sfârșitul Alzheimerului – Dr.Dale E. Bredesen – Editura Lifestyle – citește sănătos

Sfârșitul Alzheimerului
Autor: Dr.Dale E. Bredesen
Editura: Lifestyle – citește sănătos
Pagini: 350
Traducere: Ianina Marinescu

„Primul program care previne și inversează declinul cognitiv”

      Cu toții avem unele informații despre afecțiunea Alzheimer, mai mult sau mai puțin știm anumite informații. Unele dintre el căpătate din cărți, curiozitate sau un membru al familiei suferă de această afecțiune. De-a lungul timpului s-a dovedit că această boală se manifestă în deosebi la persoanele în vârstă, însă uneori chiar și tinerii pot avea această boală.

   Alzheimer la fel ca alte boli este încă netratabilă, toate cercetările patologice și de altă natură nu au avut succesul scontat. În teorie rezultatele cercetărilor au avut efect, însă, în practică ele nu au făcut decât să amelioreze simptomele bolii, o stagnare sau o limpezire a țesutului, efectele medicamentelor fiind de scurtă durată.

   Știați că Alzheimerul se poate depista printr-un test de sânge cu șaisprezece ani înainte de apariția primelor simptome? Ei bine, se poate. Și acest lucru este foarte bine. Alzheimerul ca și Cancerul sunt boli ce se moștenesc genetic, sunt ereditare. Și datorită faptului că medicina a evoluat, acum putem ști înainte de apariția primelor simptome cât la sută ești predispus să moștenești sau să dezvolți această afecțiune. În cazul în care ambii părinți au avut una dintre aceste boli ca Alzheimer sau Cancer, șansele ca primul copil să dezvolte această afecțiune sunt mai mari, bineînțeles că toate acestea le puteți afla cu certitudine doar prin teste medicale, dar nu este o formă bine stabilită în care apar aceste boli, pot fi ereditare sau nu.

   Înainte de a citi cartea aveam deja unele informații cu privire la metodele de tratare a Alzheimerului,
multe dintre metode se pot folosi cu succes și cognitiv, pentru o mai bună funcționare a creierului. Pot fi folosite și la persoanele care au momente rare de pierdere de memorie, ajută la o concentrare mai mare, asimilare a informațiilor, etc. Cu toate că știam unele informații, de data aceasta mă bucur că am toată informația, mă bucur că ceea ce știam se află printre metodele dom Dr.Dale. Poate chiar de acest proiect era vorba la momentul acela în care urmăream emisiunea respectivă, dar am uitat cine era doctorul care a inițiat acest program.

   Această carte nu trebuie să lipsească din biblioteca personală, poate fi un real ajutor pentru prevenirea Alzheimerului, dar și a membrilor în vârstă din familie ce se confruntă cu ușoare sau accelerate pierderi de memorie și recunoaștere. Te ajută și personal, pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de concentrare și asimilare a informațiilor. În cazul în care vreți să convingeți pe cineva să citească, îi puteți argumenta avantajele acestei activități, prevenirea declinului cognitiv și a Alzheimerului. Mișcarea, plimbarea într-un loc relaxant – meditativ-, fără consum de alcool, țigări, alimente nenatural, comunicarea, evitarea stresului, exercițiile mentale, etc ajută foarte mult la evitarea bolii și tratarea ei.

   Dr. Dale E.Bredesen împreună cu echipa sa de la UCLA au înființat un program prin care persoanele care suferă de Alzheimer și declin cognitiv pot primi un real ajutor pentru ameliorarea, tratarea și prevenirea lor. Tratarea 100% nu este garantată, însă sunt reale îmbunătățiri în starea pacienților. S-a ajuns la performanța ca nouă din zece pacienți să-și recapete memoria în proporție de 30% în 3/ 6 luni de tratament. Pe o perioadă mai mare de tratament și respectarea cu strictețe a metodelor de tratament șansele sunt cu adevărat uimitoare.

   În această carte avem toate cercetările, pașii și rezultatele protocolului anti-Alzheimer ReCODE. Acest proces are ca bază reechilibrarea, se intervine asupra alimentației, nivelului hormonal, inflamațiilor, toxinelor, activităților fizice, toate aceste reguli de alimentație și tratamente medicale ajută la modificare stilului de viață și tratarea bolii. După citirea cărții nicidecum să nu folosiți medicamentele fără aprobarea medicului specialist și analizele recomandate.

   În carte aveți informații foarte detaliate, chiar pe persoane. Tratarea lor a fost făcută în funcție de
tiroidă, metalele din corp; cupru și zinc – vă puteți imagina că memoria, mintea ta poate depinde de unele afecțiuni și metale ale corpului? Nivelul lor este decisiv în tratarea acestei boli. Estrogenii și progesteron sunt de asemenea un punct de pornire a simptomelor de Alzheimer, tratarea lor poate aduce pacientul la starea normală. Detaliile pacienților sunt foarte precise, ne sunt scrise nivele de zinc, mercur, estrogen, progesteron, nivelul vitaminelor, nivelele hormonale, nivelul CRP, insulina – aici veți afla că nivelul ridicat de insulină este al doilea cel mai important factor de risc al bolii, cortizolul, pregnenolonul și DHEA, testosteronul și multe altele. Avem caracteristicile bolii Alzheimerului, tratarea bolii se face pe baza a 36 de factori metabolici.

„ Autoanticorpii
Mindy a început să aibă depresie după o histerectomie la vârsta de 50 de ani, în pofida terapiei de
substituție hormonală (care poate să fi fost adecvată sau nu). După patru ani a început să-i fie greu
în a-și găsi cuvintele, în a conduce automobilul și a urma rețete sau alte instrucțiuni. S-a simțit
dezorientată și, după ce fiul ei a plecat de acasă, tot mai deprimată. Soțul ei a observat că starea ani
afectivă și cognitivă s-au îmbunătățit semnificativ după ce s-a odihnit câteva zile, dar că a intrat
marcant în declin de la privarea de somn, îmbolnăvirile virale sau alți factori de stres . Scorul la testul
MoCA era de 19 ( normal este intre 26 și 30, indicând o afectare semnificativă, compatibilă cu boala
Alzheimer…”

   Nu trebuie să vă speriați, gândindu-vă că nu veți înțelege ceea ce scrie. Autorul a așternut totul în așa fel încât oricine citește să înțeleagă. Explicațiile date sunt în cuvinte și propoziții ce pot fi înțelese cu ușurință și aveți definiția fiecărui termen medical. Cartea poate fi folositoare și celor care urmează facultatea de medicină sau sunt în lumea medicală, indiferent de funcția, profesia pe care o au. Alzheimerul are trei grupe, dr.Dale a întâmpinat cele mai mari probleme la cel de-al treilea grup. Grupul trei este rezultatul altor boli, cum ar fi depresia, demența fronto-temporală sau sunt diagnosticați cu boala Alzheimer atipică, dar rezultatele tomografice și analiza lichidului spinal arată că au o formă de Alzheimer.

   Deci, aveți grijă cu depresia, poate duce la dezvoltarea bolii Alzheimer, uneori simptomele de depresie ascund de fapt boala Alzheimer. Dr.Dale și echipa sa, au avut rezultate chiar de 100% îmbunătățire a pacienților cognitivi. Tratarea bolii la timp poate avea rezultate de a aduce pacientul la normal.

    Cartea cuprinde patru părți: Soluția pentru Alzheimer, pacientul zero, cum să-ți revii din demență, cum ai ajuns să faci Alzheimer; Deconstrucția bolii Alzheimer; Evaluarea și tratamentul personalizat – două tipuri de program zilnic; Mai multe șanse de reușită.
Ca avertizare: sub nicio formă nu luați medicamente fără acordul medicului specialist, unele metode care se referă la alimentație, sport și altele ce nu includ medicamente se pot face, dar numai cu atenție.

Cartea Sfârșitul Alzheimerului – Dr.Dale E. Bredesen o găsiţi pe site-ul Editura Lifestyle

Recenzii cărţi

***Daiana Roxy Dia***

7 COMMENTS

  1. Foarte utile informatii. O sa o achiziționez. S-ar putea sa-mi fie de folos in curând. Ai prezentat cartea foarte bine.

  2. Am citit recenzia ta cu respiratia taiata si, recunosc, cu lacrimi. Mie mi-e foarte frica de boala asta, tocmai pentru ca stiu ca e genetica. Bunica mea dinspre tata a avut Alzheimer, mama acesteia si ea, si tind sa cred ca, daca tati ar mai fi trait, ar fi avut-o si el, parca dadea deja semne, spre finalul vietii. E o boala urata, ingrozitoare. Am vazut-o manifestandu-se, eu fiind langa bunica mea in ultimul an din viata ei. O sa trec cartea in wishlist, chiar vreau sa o am in biblioteca.

    • Cuvintele sunt de prisos. Încearcă să nu te gândești acolo, eu sunt cu gândirea pozitivă. Stresul și gândurile activează corpul să secrete toxine. Însă încearcă să previi asta, îți va fi de mare folos. O să vezi ca alimentația și modul cum gândești ajută foarte mult.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.