Spînzuratul de la Conakry de Jean-Christophe Rufin

Spînzuratul de la Conakry, de Jean-Christophe Rufin – Crime Scene Press – prezentare

Spînzuratul de la Conakry

 Jean-Christophe Rufin

Crime Scene Press

Traducere: Horia Nicola Ursu.

Cartea lunii la editura Crime Scene Press: Spînzuratul de la Conakry

    Spînzuratul de la Conakry, cel mai recent roman al scriitorului francez Jean-Christophe Rufin, a câștigat premiul Arsène Lupin pentru Literatură Polițistă în 2018.

   Cum poate fostul refugiat politic român Aurel Timescu să fie consul al Franței? Cu accentul lui românesc, aerul de anii ’30 și trecutul de pianist prin baruri, nu are nicio legătură cu Quai d’Orsay. De altfel, pierde vremea în posturi mediocre. De data asta e în Guineea, el, care nu suportă căldura. Trăiește liniștit, transpiră, bea vin de Tokay și cântă la pian. Când, dintr-o dată, se întâmplă singurul lucru din lume care ar putea să-l scoată din amorțeală: o moarte inexplicabilă.

   Spânzurat de catargul iahtului său, un bărbat atârnă în mijlocul radei portului Conakry. Ce-ascunde moartea aceasta? Niște evenimente misterioase? O dovadă de dragoste care nu mai sosește? Sau poate un vis eroic venit de foarte departe? Orice ar fi, moartea lui ar rămâne nepedepsită dacă Aurel n-ar găsi oportunitatea să-și ducă marea bătălie.

O bătălie împotriva nedreptății.

Cartea o găsiţi pe  http://crimescenepress.ro/

  Jean-Christophe Rufin (n. la Bourges, în departamentul Cher, în 28 iunie 1952) este doctor, diplomat, istoric, călător și romancier francez. Este președintele organizației umanitare Action Against Hunger, unul dintre primii membri ai ONG-ului Médecins Sans Frontières și al doilea cel mai tânăr membru al Academiei Franceze. A fost ambasador al Franței în Senegal din 2007 până în iunie 2010.

  A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris, iar în 1986 a devenit asistent al Secretarului de Stat pentru Drepturile Omului și și-a publicat primul roman, Le Piège humanitaire, un eseu despre miza politică a acțiunilor umanitare.

   Între 2003 și 2004, Rufin a scris un raport amănunțit despre reapariția antisemitismului în Franța – „Raportul Rufin”.

   În 1997, Jean-Christophe Rufin câștigă Premiul Goncourt pentru debut și Premiul Méditerranée cu romanul  L’Abyssin.

Apariţii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.