Supă de vițel – Carne cu sos vânătoresc – Salată de fructe ...

Supă de vițel – Carne cu sos vânătoresc – Salată de fructe  cu papaya – Meniu

by -
5
Supă de vițel - Carne cu sos vânătoresc
Reţete culinare Literaturapetocuri.ro

Supă de vițel – Carne cu sos vânătoresc – Salată de fructe  cu papaya – Meniu

1. Aperitiv: pastă de brânză

-500 gr brânză dulce o mixăm bine cu un pachet de unt

-potrivim de sare piper, adăugăm un pic de boia (pentru culoare), 1/2 linguriță de chimen praf și 1 linguriță de susan

-mixăm bine pasta, punem în caserolă la rece

  • servim pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită (după preferințe)

2. Supă de vițel

-punem la fiert carnea de vițel cu 2 morcovi,1 pătrunjel și 1 păstârnac

-când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama

  • fierbem tăiței sau tăşcute și le adăugăm în zeamă

3. Carne cu sos vânătoresc

-carnea fiartă o tăiem bucățele și o punem în castron

-zarzavatul fiert îl zdrobim bine cu furculiţa

-călim puțin o ceapă mică  adăugăm zarzavatul din supă, carnea și niște zeamă și lăsăm să fiarbă

-potrivim de sare piper, foi de dafin și mărar tăiat ff mărunt

-amestecăm o cană de smântână cu 2 lingurițe de făina și o turnăm peste carne și sos și mai lăsăm câteva clocote

  • se poate servi cu cartofi piure sau mămăligă

4. Salată de fructe  cu papaya

-tăiem papaya în 2 jumătăți, scoatem semințele

-scobim papaya așa ca să rămână pe coajă de grosimea unui deget

-tăiem bucățele miezul de papaya, amestecăm cu căpșuni tăiate mărunt, și zmeură

-amestecăm fructele cu puțin zahăr, lămâie și un pic de alcool (gin, coniac, vodka)

-cu amestecul umplem jumătățile de papaya și le punem la rece măcar 1 ora

-se poate servi așa sau cu frișcă

-putem face rețeta și cu pepene galben

Poftă Bună!

Reţete culinare

Peşte la cuptor:

-condimentam feliile de peste și le lăsăm să stea puțin

-punem peștele în tavă, 3-4 felii de lămâie și apă (dacă peștele e mai slab puneți și puțin ulei) și punem la cuptor

-se poate servi cu mujdei, cartofi, orez, mămăligă sau salată de ardei copți

-pentru salată de ardei copți (Vero): coacem și curățăm ardeii și-i punem în castron în  zeamă = apă + oțet +sare +ulei

Culinar

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Nu am mancat decat papaya deshidratat, insa n-ar fi o idee rea sa incerc acea salata de fructe 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.