A apărut la Editura Polirom cartea “Tangoul vechii gărzi” de Arturo Perez-Reverte.

„Pagini de un erotism surprinzător și cu o doză serioasă de aventură.” (El PaA­s)

Max Costă are șaizeci și patru de ani și este șoferul unui doctor elvețian înstărit, ce trăiește pe coasta Mediteranei, în Sorrento, în liniștiții ani 1960. Într-o zi, Max vede pe stradă o doamnă elegantă, mai în vîrstă, care i se pare cunoscută.
Din acest moment, trecutul năvălește peste bătrînul șofer, care în perioada interbelică fusese un rafinat și viclean dansator monden în saloanele de lux ale înaltei societăți. Femeia întîlnită seamănă cu o fostă iubită din tinerețea sa, Mecha, cu care, demult, în anii 1920, fostul dansator colindase mahalalele din Buenos Aires în căutarea tangoului autentic, originar. Acum, după atîta timp de la ultima lor întîlnire, Max Costă decide să revină pentru ultima oară la vechile sale îndeletniciri, fără să știe că riscă să reînvie o poveste de iubire dramatică și că se va trezi implicat, la fel că în trecut, într-o încîlcită poveste de spionaj și interese politice, declanșată de o banală partidă de șah.

„Tangoul Vechii Gărzi e o demonstrație magistrală a faptului că nu trebuie neapărat să ne identificăm cu eroii unui român că să ne prindem în jocul lui. Descoperim în acest mare român fenome-nală măiestrie a unuia dintre cei mai buni povestitori din literatură europeană, un aș al intorsaturilor de situație, al enigmelor polițiste, al meandrelor derutante create de poveștile sale de ură și iubire.” (La Croix)

„Erotism, viață autentică, dorințe și aventuri, toate povestite de Arturo Perez-Reverte într-o formă dintre cele mai atractive.” (La Vanguardia)

„Un român de maturitate, o carte rotundă, în care sînt vizibile toate marile calități ale autorului, cu o poveste ce curge fără momente de lîncezeala, mereu sub tensiune, și un stil narativ de o concentrare maximă, plin de rigoare și eleganță.” (El Cultural)
Sursa

10 COMMENTS

  1. Descrierea este interesanta, dar nu cred ca ma bag. Mai la vara poate, acum am asa multe pe lista incat nu stiu cum voi face fata, poate daca vrajesc vreun bancher. 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.