Tentații de primăvară – recomandare de carte

   Tentații de primăvară – Indiferent de genul de cărți care ne atrag, important este ca tentațiile literare să ne dea o stare de bine, să ne prindă în mreje și să ne poarte într-o lume plină de surprize. Să ne lăsăm purtați de val, să evadăm în necunoscut pentru că fiecare carte citită este o reușită.

 Război și pace – Lev Tolstoi – Война и миръ

Război și pace - Lev Tolstoi

    Război și pace – un roman fără vârstă, complex, expunând trăirile oamenilor, consecințele războiului și schimbările societății. Timp de 6 ani, autorul Lev Tolstoi a șlefuit și adăugat detalii din documentările istorice pentru a prezenta cititorului o operă desăvârșită. Personajele sunt numeroase, dar îmbinarea acestora și măiestria cu care sunt prezentate emoțiile, slăbiciunile nobilimii, a păturii societății care s-a bucurat de independență și n-au știut ce sunt lipsurile.

   În amploarea și complexitatea lui, romanul Război și pace surprinde viața societății rusești în timpul campaniei militare napoleoniene din Europa. Tolstoi urmărește îndeaproape personaje provenind din diverse medii – țărani, nobili, civili sau soldați – confruntându-se cu o situație unică erei, istoriei și culturii lor. Pe măsură ce romanul avansează, protagoniștii devin unele dintre cele mai mișcătoare și umane personaje din literatura universală.

Minunea (Cărțile de aur) – R.J. Palacio – Wonder

Tentații de primăvară

Minunea - Tentații de primăvară

      Minunea – o carte ce inspiră prin tristețea, emoția și optimismul personajului principal – August. Doar călătorind în lumea acestui copil special putem înțelege cu ce se confruntă zi de zi și cât de greu îi este să lupte cu prejudecățile oamenilor. La vârsta lui ar trebui să aibă preocupări diferite, însă tot ce își dorește este să poartă o mască, să se ascundă pentru a nu fi nevoit să simtă repulsia în ochii celor care îl cunosc pe el – băiatul diform. Cartea Minunea este o lecție de viață care poate fi citită cu plăcere atât de cei mici, dar și de cei mari. Dacă s-ar face o listă cu personaje memorabile, atunci acest băiețel ar fi un supraviețuitor, un exemplu de urmat. Datorită autorului R.J. Palacio simțim umorul, prietenia, devotamentul, acceptarea și profunzimea trăirilor.

     Unul dintre titlurile cele mai importante ale ultimului deceniu, Minunea este o meditaţie despre bunătate, curaj și acceptare, scrisă cu sensibilitate și umor.

       August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. „Nu judeca după aparenţe“ pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul Prinţ: „Bine nu se vede decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi.“

Inferno – Dan Brown – Seria Robert Langdon #4 – Inferno Tentații de primăvară

Inferno de Dan Brown - Tentatii de primavara

    Inferno este fără îndoială o carte atent structurată cu acțiunea alertă și descrieri arhitecturale ce îndeamnă cititorul să pornească într-o călătorie imaginară în necunoscut. Pasiunea cu care scrie Dan Brown se simte în fiecare filă pentru că nu lasă nimic la voia întâmplării, totul este calculat, expunând punctele forte și drumul spre Infern.

   Dacă porniți la drum alături de personajul Robert Langdon, la un moment vă veți convinge că Italia ar putea fi următoarea destinație de vacanță.

   Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i l-au găsit în captuşeala hainei. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a carei prezenţă de spirit îi salvează viaţa.

   Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – poemul epic „Infernul” al lui Dante Alighieri. Palazzo Vecchio, Gradinile Boboli şi Il Duomo sunt locuri istorice care le oferă lui Langdon şi Siennei şansa de a descoperi o reţea de pasaje ascunse şi de secrete vechi, dar ai o paradigmă ştiinţifică terifiantă care va fi folosită fie pentru a îmbunataţi substanţial viaţa de pe pamânt, fie pentru a o distruge.

Te voi iubi mereu – Heidi Mclaughlin –Seria Beaumont #1 – Forever My Girl

Te voi iubi mereu - Heidi Mclaughlin -(Vol.1) Seria Beaumont - Tentații de primăvară

   Uneori simțim nevoia să ne amintim de vremurile când eram lipsiți de griji, de primul fior al dragostei, de liniștea de acasă. Te voi iubi mereu este genul de carte în care simțim magia locului de altădată, de mirosul proaspăt al dimineții, de bătaia repezită inimii atunci când vedem pe cineva drag.

  Cartea se citește rapid, dar transmite energie pozitivă și reușește să ne transpună în pielea personajelor. Dacă ne concentrăm puțin, sigur vom auzi ritmul muzicii, emoțiile și sentimentele ascunse.

   Partea frumoasă a acestui volum este că aventură nu se termină, ci îi poți regăsi și-n volumul nr. 2 – O iubire neașteptată.

    Nu credeam să ajung star rock. Îmi planificasem deja întreaga mea viață. Să joc fotbal în facultate. Apoi în NFL (National Football League). Să mă însor cu iubita mea din liceu și să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Am frânt două inimi în ziua în care i-am spus că plec. Eram tânăr. Am luat decizia corectă pentru mine, dar greșită pentru noi. M-am dedicat total muzicii, dar am uitat de ea, de parfumul ei, de zâmbetul ei.

   Iar acum mă întorc. După 10 ani. Sper să îi pot explica totul după atâta timp.

   Tot pe ea o voi iubi mereu!

Amantul – Jodi Ellen Malpas – Seria Amantul # 1 – This Man

Amantul de Jodi Ellen Malpas-recenzie

    Amantul – un roman captivant, erotic, încărcat cu provocări de la primele pagini. Dacă nu sunteți pudici și faceți abstracție de limbajul explicit atunci lăsați-vă purtați de pasiuni, stări contradictorii și indecizii. Ava și Jesse – sunt doi oameni care au gustat fructul interzis și nu se sfiesc să se arunce în neant pentru o nouă scenă fierbinte, însă nu iau în calcul că s-ar putea să depășească propriile limite.

   Vor ajunge la o relație toxică în care dependența de celălalt se transformă într-o armă cu două tăișuri, un carusel al sentimentelor din care nu se pot opri. El ascunde un trecut plin secrete ce ar putea să le schimbe traiectoria și dacă nu este atent sunt șanse să o piardă pe singura femeie care l-a scos din minți și l-a făcut să trăiască cu adevărat.

   Cine-ar fi crezut că autoarea Jodi Ellen Malpas va reuși să cucerească cititorul cu un roman de debut  incendiar? Acesta este doar începutul aventurii.

Amantul - Jodi Ellen Malpas - Seria Amantul # 1 - This Man

   Ava O’Shea este designer de interior și are o carieră de succes. E frumoasă, elegantă, puţin aiurită… și habar n-are ce o aşteaptă la Conac, unde se duce pentru un nou proiect.

   Acolo o întâmpină Jesse Ward, un tip extrem de arătos, destul de infatuat, indecent de bogat, un pic playboy, deosebit de atent și nemaipomenit de atrăgător pentru Ava.

  Ea tocmai a ieşit dintr-o relaţie dezamăgitoare şi, deşi se luptă din răsputeri să nu cadă în mrejele fermecătorului Jesse, nu poate controla dorinţa pe care acesta i-o stârnește. Iar Jesse o doreşte la rândul lui şi e decis s-o aibă.Ttentații de primăvară

tTentații de primăvară

Topuri cărţi

2 COMMENTS

  1. Minunea mi-a placut extrem de mult! In rest, nu am citit niciunul dintre titluri, dar, sper eu, la vara voi reusi sa incep Razboi si pace 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.