Testul fierului-de Holly Black si Cassandra Clare-Editura Corint Junior

Testul fierului-de Holly Black si Cassandra Clare-Editura Corint Junior

by -
13

Testul fierului de Holly Black şi Cassandra ClareTestul fierului

Titlul original : Magisterium. The Iron Trial
Editura : Corint Junior
Anul apariţiei : 2014
Traducerea : Roxana Olteanu
Număr de pagini : 295

RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Holly Black, născută Riggenbach (10 noiembrie 1971) este un scriitor american şi editor, cunoscută pentru The Spiderwick Chronicles, o serie de cărţi de fantezie pentru copii creată împreună cu scriitorul şi ilustratorul Tony DiTerlizzi, şi o trilogie de romane Young Adult numită Modern Tale of Faerie. În 2013 romanul Doll Bones a fost numit de Newbery Medal carte de onoare.
Judith Rumelt (născută 27 iulie 1973), cunoscută sub pseudonimul Cassandra Clare, este un autor american de ficţiune pentru adulţi tineri, cele mai cunoscute serii ale ei: Instrumente mortale şi Dispozitive

Holly Black este autoarea Basmelor moderne ( Curajul, Jertfă, Ţinutul fierului)

Despre ce este vorba în carte?
Magie, mister…haos. Cam despre asta este vorba!

Callum Hunt, un puşti cu un defect la picior, orfan de mamă, cu o furie în el enormă, strânsă după ani în care toată lumea îl ia în râs datorită defectului de mers, în vârstă de numai 12 ani; află într-o zi că trebuie să dea examen la şcoala de magie Magisterium.
De la tatăl său ştie că are puteri magice, că această şcoală este foarte periculoasă, şi că mama lui a fost şi ea elevă acolo.
Copilul este ferm hotărât să pice acest examen. Şi reuşeşte … intenţionat să pice, deşi în accepţiunea lui rezultatul este catastrofal!!! Îl pică cu brio.
Dar, în ciuda examenului ratat, este totuşi ales ca discipol la Magisterium, cam fără voia sa, şi clar împotriva voinţei tatălui său.
La prima lecţie Call află principiile magiei:
1. Puterea vine din dezechilibru; controlul vine din echilibru.
2. Toate elementele acţionează potrivit naturii lor: focul vrea să ardă, apa vrea să curgă, aerul tinde să se ridice, pământul tinde să se lege, iar haosul tinde să devoreze.
3. Toată magia constă într-un schimb de puteri.
4. Poţi schimba forma unui lucru, dar nu poţi schimba esenţa acestuia.
5. Toate elementele au o contragreutate. Focul este contracarat de apă. Aerul este contracarat de pământ. Contragreutatea haosului este sufletul.
Iar până la primul examen, micii noştri magicieni sortează … nisip … de râs, nu? Dar nu e chiar aşa uşor să iei fiecare fir de nisip să-l aşezi pe culori..

Dar cine credeţi voi, oameni buni, că sunt cei mai buni la examen?? Ei bine, echipa lui Call : Call, Tamara şi Aaron; împreună cu Celia – o fată din altă echipă.
Iar la întoarcerea în cameră, găseşte un pachet de la tatăl său.
În aceeaşi seară, merge pe furiş în biroul maestrului său şi vorbeşte cu tatăl său. Dar, când descoperă că tatăl lui i-a cerut Maestrului Rufus să-i lege magia este atât de nervos încât nu ştie ce să facă… Dar, găseşte: îi fură maestrului şopârla – element, o păstrează liberă la el în cameră. De fapt, pentru a fi cât mai corecţi, trebuie spus că elementul este cel care a ales să stea în camera lui Call.
Au o confruntare cu Călăreţii Haosului — animale aflate total sub influenţă haosului– pe care doar un Makar– magician al haosului, îi poate controla.
Şi cine credeţi voi că este acel Makar???
Ei bine…nu!
Aaron, colegul de cameră al lui Call este acela.
La înapoierea la Magisterium, Call încalcă încă o dată regulile şi aduce cu el în şcoală un mic prieten- pui de lup, Călăreţ al haosului- pe care este ferm hotărât să-l protejeze, deşi aceste creaturi sunt periculoase.
Ce se poate întâmplă într-o cameră cu un element, un Călăreţ al haosului ( e drept că pui), un Makar şi doi magi începători ???
Ei bine, toate acestea le aflaţi citind cartea!
Are acţiune, este antrenantă, pur şi simplu nu realizezi când ai terminat-o…

Merită un 9,5 cu prisosinţă.

Recenzie cititor: autor Geo

Review overview
5

13 COMMENTS

  1. Si eu am citit cartea si e super tare! Cei care au citit seria Harry Potter sau cei care s-au uitat macar la filme si le-a placut, ar trebuii sa citeasca cartea asta. Volumul doi o sa apara pe 1 septembrie anul asta! De abia astept!

  2. Ma bucur ca aceasta carte a placut… Ai dreptate Foxette, este fix pe gustul fanilor Harry Potter!
    Ella, dupa cum ti-am mai spus, merita!

  3. O recenzie foarte frumoasa Geo! Felicitari! Sunt fan Harry Poter de multi ani asa ca probabil aceasta carte imi va placea mult. Multumesc pentru recomandare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.