Texas! Chase | Sandra Brown | Editura Miron | Literaturapetocuri.ro

Texas! Chase de Sandra Brown

– recenzie –

Titlul în engleză: Texas! Chase

Număr pagini 332

Editura Miron

Traducere: Ani Florea

Seria Texas! Tyler Family Saga: Texas! Lucky, Texas! Chase, Texas! Sage

       Din cartea Texas! Lucky am aflat despre Chase că era căsătorit cu Tanya și erau foarte fericiți, curând urma să fie părinți și se simțeau în cel de-al nouălea cer. Tanya își dorea foarte mult o casă pe care i-o recomandase prietena ei, Marcie Johns, agent imobiliar, dar pe drum, o altă mașină le lovește în plin, iar Tanya moare împreună cu copilul ei nenăscut. Chase este înnebunit de durere, pierduse persoanele cele mai de preț, soția și copilul.

    Texas! Chase este o carte aparte, drama lui Chase m-a făcut să o îndrăgesc imediat. Durerea unui bărbat care are totul și într-o clipă de neatenție totul se năruie. Cunoscându-l pe Chase, l-am văzut cum a evoluat în toată trilogia. Cât de ușor a trecut de la fericire la dezamăgire, viața lui e în derivă, fără un scop. Acum trebuie să lupte să reconstruiască ceea ce pierduse, să își analizeze prioritățile și să trăiască fără persoanele care le iubiseră din tot sufletul.

  Marcie Johns a fost persoana care l-a salvat, i-a întins o mână pe care el a văzut-o decât pe parcurs. L-a iubit foarte mult și a sperat că într-o zi va fi doar al ei. A fost fericită să îl vadă căsătorit cu Tanya și a suferit când a pierdut-o. Accidentul i-a zguduit pe amândoi. S-a simțit vinovată că a fost implicată, dar vina nu a fost a ei. Acum destinul îi aduce împreună și îi oferă lui Marcie șansa de a-l cuceri, de a-l face fericit, dar lupta e de durată.

   Chase Tyler (35 ani) este răvășit de pierderile sale și face ceea ce știe mai bine, să își înnece sufletul în alcool și să meargă la rodeo, călărind tauri, riscându-și viața fără să-i pese. Mulți ani practicase acest hobby, dar soția lui, Tanya îl temperase și îl determinase să renunțe. Din moment ce ea murise nu vedea niciun rost să îi pese de ziua de mâine.

   Marcie Johns nu-l mai văzuse pe Chase de la accident, o duruse ceea ce se întamplase, chiar și acum tremura când se urca la volan pe vreme urâtă, dar e șocată să îl vadă la rodeo în Texas, departe de familia lui. Trece prin clipe de coșmar când îl vede pe punctul de a fi lovit din plin de către un taur fioros, dar scapă cu viață la milimetru. Își lasă invitații singuri și merge după Chase la spital, îi plătește spitalizarea și așteaptă să își revină.

   Inițial crede că visează când o vede pe Gâsculița Johns lângă el, nu știe ce se petrece, dar când înțelege ce s-a întâmplat, nici că-i pasă. E recalcitrant și vrea să părăsească spitalul. Marcie Johns se știa cu Chase se știau de la grădiniță, pe atunci purta ochelari și era cunoscută pentru că învăța foarte mult la școală, toate competițiile ea le câștiga, dar ce era mai important, nu reușise, cel de care se îndrăgostise nu o vedea. Acum îl avea în fața ochilor, ea nu mai era aceeași persoană, doar părul roșcat și pistruii îi mai avea, în rest se schimbase total. Avea o carieră de succes, o afacere prosperă, o casă a ei, dar la cei 35 de ani ai ei, nu reușise să își întemeieze o familie.

   Chase este schimbat, se îndrepta către ruină, sufletul îl durea, dar nu-i păsa, din contră, ar fi făcut același lucruri, dar acum avea câteva coaste rupte și trebuia să facă o pauză. Marcie îl conduce acasă în Milton Point la familia lui, are grijă de el, îl protejează, dar el e la fel de nesuferit. Ea se enervează și pune punctul pe i, îi reproșează că își bate joc de viața lui și Tany ar fi dezgustată de ceea ce ajunsese el. În loc să își plângă de milă mai bine ar face ceva util, ar renunța la bătură și ar fi alături de familie.

   Meditează ceva timp la cuvintele ei și realizează că Marcie are dreptate, era un egoist și trebuia să se schimbe. La început se interesează de Compania de Foraj Tyler care era în pragul falimentului, fratele lui Lucky făcuse eforturi pentru o salva, dar pierderile suferite, lipsa de capital îi duceau în derivă. Era o afacere de familie și își doreau să o ducă mai departe fără să implice alte persoane.

   Chase are o datorie de plătit lui Marcie și merge acasă la ea să îi dea banii pentru spitalizare. Ea este surprinsă să îl vadă, tocmai suferise un incident care îl considera minor. De câteva luni un bărbat o suna și îi vorbea obscen la telefon, dar ea nu părea să țină cont că era un pervers și era în pericol. Discuțiile se îndreaptă către afacerea familiei, ea se oferă să îi ajute financiar, dar Chase refuză categoric. Acceptau ajutor, doar dacă era din familie, atunci Marcie îi spune că soluția ar fi căsătoria. Chase rămâne fără replică, dar într-un fel știe că ar fi singura soluție de moment.

   Restul membrilor familiei Tyler sunt surprinși, dar Chase decide să facă pasul și să se căsătorească din interes.

   Ce se va întâmpla cu cei doi? Vor avea o căsnicie lipsită de sentimente? Va ajunge Chase să simtă ceva pentru Marcie sau va rămâne doar Gâsculița Johns? Își va da seama la timp că Marcie e îndrăgostită nebunește de el? Va reuși Chase să depășească traumele și să iubească pentru a doua oară? Cine este bărbatul misterios care vorbește obscen la telefon? Ce are cu Marcie?

Cartea Texas! Chase a fost reeditată și sub titlul de Legile inimii.

Legile inimii-Texas! Chase (1991)Colecţia Romantic Suspense-Editura Litera

Autor: Mili

14 COMMENTS

 1. O MILI,un regal!da esti harnicuta azi nu gluma!brovo,foarte frumoasa cartea.10puncte pt carte,10puncte pentru recenzie!

  • Nicol demult am in plan, dar am tot amanat. Daca nu se faceau reeditari la ele prezentam alte carti, dar asa trebuia sa le aduc in prin plan. Sa fie cunoscute si de alte persoane care sunt curioase de continut

 2. Dintre toate cele trei carti care fac parte din serie, aceasta mie mi-a placut cel mai mult. O carte care merita citita, care are emotie si sensibilitate.

 3. recenzi ta chiar mi-a atras atentia si poti spune ca mi-au starnit interesul cu ea. Cu siguranta am sa cumpar cartea cu toate ca acum cativa ani buni am citit vreo doua carti din seria Texas.

 4. Mili,felicitari pentru recenzie! Seria „Texas” e una din preferate mele cand vine vorba de scrierile Sandrei Brown.Mi-a placut Lucky cel pus pe facut prosti,am placut-o si pe Sage cea care vrea sa arate fratilor ei ca se poate descurca si singura,dar pe Chase l-am indragit cel mai mult.In Texas Lucky l-am vazut fericit in casnicie,apoi totul s-a naruit o data cu acel accident…transformandu-se intr-un barbat din calea caruia mai bine fugeai.Dar nu si Marcie.
  Nota 10 tie pentru recenzie si 10 pentru carte 😀

  • Multumesc Alina. Multe amintiri avem cu Texas. Probabil de acea cartea dedicata lui Chase este speciala. Contrastul dintre cele doua volume, socul pierderii sotiei sale, suferinta lui, ne-a determinat sa il indragim si sa il punem intr-un loc aparte

 5. Am terminat cartea aceasta de citit de vreo 2 ore.Tare frumoasă a fost povestea!Super!Nu ştii ce apare sâmbătă?Mulţumesc :*

 6. Anca-Ioana Ripan, sambata apare ,,Frumoasa tradatoare”-Elizabeth Thornton, vezi ca este si o pre-recenzie facuta la ea pe pagina cu articole. Ezclusiv!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.