Sos Alioli-specific zonei mediteraneană a Europei

  Dacă vă întrebaţi cu ce puteţi servi acest sos, I am here: cu cartofi prăjiti, cu friptură, cu cartofi fierţi sau pur şi simplu servit pe o bucată de pâine prăjită. E foarte bun şi se prepară foarte uşor, musai să-l încercaţi şi voi!

Ali = usturoi, oli = ulei!

Ingrediente:

– 6 căţei usturoi;

– ulei;pasta-usturoi1

– sare.

Mod de preparare:

1) Curăţăm usturoiul.

2) Într-un mojar punem usturoiul şi sarea. Zdrobim bine.

3) Adaugăm treptat ulei. Atenţie! Nu puneţi mult ulei odată pentru că se va tăia şi nu vom obţine ceea ce ne dorim.

4) Când se formează o pastă bine legată ne oprim din turnat ulei şi îl servim.

Poftă Bună!

 

Robert Bădică (Robertt)-Colaborator special/ Numele meu e Robert şi îţi propun să devenim prieteni. Eu sunt o fire curiosă şi pasionată de lectură. Îmi plac mult călătoriile şi să gătesc. Îmi place să cred că pe unde calc, las o urmă. Acum, sunt în clasa a X-a şi iubesc limba franceză. O ador pe Celine Dion şi pe Rebeca Ferguson. Nu prea mă uit la filme, dar îmi plac. Autoarea mea preferată e Parinoush Saniee şi filmul meu preferat este „The book thief”. Îmi place, de asemenea să citesc cărţi de Agatha Christie şi de Khaled Hosseini. Zâmbesc foarte des. Cu fiecare carte citită, descoper o nouă viaţă, un nou ţinut şi noi prieteni. Sper să ne înţelegem frumos.

10 COMMENTS

  1. Robert mersi pentru reteta. Sotul meu face la fel mujdeiul de usturoi 🙂 . Alaturi de cartofi prajiti si mamaliguta este o minunatie 🙂

  2. Am mancat si eu, doar ca eu am combinat acest sos cu peste. E foarte bun si pe paine! 🙂

  3. Sosul este foarte bun,merita sa-l incercati!bravo robert! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.