Sos Alioli-specific zonei mediteraneana a Europei
Sos Alioli-specific zonei mediteraneană a Europei
Dacă vă întrebaţi cu ce puteţi servi acest sos, I am here: cu cartofi prăjiti, cu friptură, cu cartofi fierţi sau pur şi simplu servit pe o bucată de pâine prăjită. E foarte bun şi se prepară foarte uşor, musai să-l încercaţi şi voi!
Ali = usturoi, oli = ulei!
Ingrediente:
– 6 căţei usturoi;
– ulei;
– sare.
Mod de preparare:
1) Curăţăm usturoiul.
2) Într-un mojar punem usturoiul şi sarea. Zdrobim bine.
3) Adaugăm treptat ulei. Atenţie! Nu puneţi mult ulei odată pentru că se va tăia şi nu vom obţine ceea ce ne dorim.
4) Când se formează o pastă bine legată ne oprim din turnat ulei şi îl servim.
Poftă Bună!
Robert mersi pentru reteta. Sotul meu face la fel mujdeiul de usturoi 🙂 . Alaturi de cartofi prajiti si mamaliguta este o minunatie 🙂
Adevarat!
Am mancat si eu, doar ca eu am combinat acest sos cu peste. E foarte bun si pe paine! 🙂
Am sa incerc si eu!
De fiecare data cand mananc cartofi prajiti nu uit de acest sos delicios!
Ma bucur ca-l pregatesti si tu!
Interesant 🙂 La noi se poartă mujdeiul 😀
😉
Sosul este foarte bun,merita sa-l incercati!bravo robert! locco_smiley_10 locco_smiley_10
Multumesc, Arci!