Top 5 carti speciale – emotii, trairi sau noi perspective literare

Top 5 carti speciale – emotii, trairi sau noi perspective literare

Top 5 cărți speciale - emoții, trăiri sau noi perspective literare

Top 5 cărți speciale – emoții, trăiri sau noi perspective literare 

Top 5 cărți speciale – emoții, trăiri sau noi perspective literare5 

   La sfârșitul fiecărui an ne facem propriul bilanț despre toate lucrurile bune care ni s-au întâmplat. Mi-am făcut o regulă din a nu face planuri pentru că mereu le încalc și așa am reușit să-mi depășesc așteptările. Anul 2016 a fost special și mă bucur că a reușit să mă surprindă. Am citit cărți frumoase, am cunoscut oameni inediți și pentru prima dată am avut curaj să vorbesc în public în calitate de blogger. Pentru a încheia cum se cuvine, am scris un top al cărților care mi-au mers la suflet și le-am savurat în anumite momente.

1.Seria Alina Marinescu de Monica Ramirez

   Am început anul cu Asasin la feminin și cumva, a reușit să-mi deschidă „apetitul” pentru cărțile de acțiune cu spioni, agenți secreți și adrenalină. Am apreciat naturalețea, talentul autoarei și modul cum a îmbinat realitatea cu ficțiunea. Alex Therein este cel care m-a cucerit iremediabil, fără el Alina n-ar fi fost un întreg și cumva n-ar fi avut farmec scenariul.

   Am sperat, am zâmbit și m-am întristat cu fiecare filă devorată, dar la final am reușit să respir ușurată. Apreciez finalurile pozitive și mesajele codificate dintre rânduri, ele fac diferența. Abia aștept alte surprize literare din partea autoarei.seria-alina-marinescu

2.Născută din fum și os de Laini Taylor

   Ispitită de împrejurări și de recomandările celor din jur am zis, gata, citesc și eu Născută din fum și os. Inițial m-am enervat și nu înțelegeam nimic din text. Dinți, personaje ciudate, tărâmuri fără logică, dar am supraviețuit celor 70 de pagini și după totul a venit de la sine. Da, este o carte surprinzătoare, specială și mă declar vrăjită de îngerul meu căzut: Akiva.

  Povestea ce s-a conturat, punctele lor de vedere și ficțiunea fac din amintirilor întunecate ale personajelor principale un must read.  Oare când mă pot bucura de volumul 2? Numai Shauki Al-Gareeb are răspunsul potrivit. 🙂Născută din fum şi os | Laini Taylor | Editura Epica | Recenzie carte

3.Ugly Love. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover

  Colleen Hoover are un talent aparte la conturarea personajelor de așa natură încât și dacă ți se par niște ticăloși, îți este imposibil să îi urăști. Miles Archer este o contradicție, emană sex appeal prin toți porii, dar în același timp stârnește interesul. Cine este acest bărbat? De ce se pedepsește? Cu ce a greșit?

  Scrisă din două puncte de vedere, paralela trecut-prezent, pare să fie ca niște mici pumnale înfipte în piept. Cu fiecare pagină încerci să înțelegi, dar parcă ceva nu se leagă. Numai Miles are răspunsurile și ele când vor veni ca un bumerang totul se va lumina, inclusiv acest  bărbat fascinant.

   Ugly Love este o carte remarcabilă care mi-a lăsat un gol în stomac. Pentru cei care nu știu, trebuie să apară și ecranizarea, așa că pregătiți-vă, pilotul sexy este pe drum.Ugly Love de Colleen Hoover

4. Înainte să te cunosc de Jojo Moyes

   O carte controversată, lacrimogenă și destul de comentată. Am fost stârnită și inițial mi-am propus să văd filmul, dar finalul și lacrimile care au rămas în urma lui m-au făcut să renunț la carte. Din păcate, am fost o sadică și am ales și varianta scrisă. Sentimentele, gândurile și perspectiva celor implicați în derularea evenimentelor au reușit să-mi demonstreze faptul că filmul nu poate fi comparat cu cartea. Detaliile au făcut diferența și chiar dacă gustul este amar, cartea este bine scrisă. Dacă voi dori să citesc continuarea rămâne de văzut, cert este că Înainte să te cunosc mi-a dat o lecție de viață-unele alegeri te lasă fără cuvinte.Inainte sa te cunosc de Jojo Moyes

5.Rochia aurie de Theo Anghel

   De ceva timp îmi doream să citesc Rochia aurie, dar parcă nu-i găseam momentul potrivit, iar când s-a ivit ocazia să plec în vacanță am zis, gata, ea este the one. Are un loc special pentru că am citit-o în avion pe parcursul a aproape două ore de zbor. Printre emoțiile legate de această perspectivă, nouă pentru mine, am descoperit cine este Ana Simion și cum s-a îndrăgostit iremediabil de Mason Hart.

  Rochia aurie este o carte ușoară, ideală pentru călătorii sau pentru clipele când dorești altceva. Mi-a plăcut pentru că a reușit să mă țină concentrată printre file și să uit de oboseală, emoții sau diferența de fus orar.Rochia aurie de Theo Anghel

Dacă ar fi să scrieți un top al cărților care v-au fost alături în anumite momente, ce ați alege?

Top 5 cărți speciale – emoții, trăiri sau noi perspective literare

Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

26 COMMENTS

  1. Foarte frumos topul tau! Eu nu am citit nicio carte din cele de mai sus, dar inca strang banuti pentru ele. 😀
    Cred ca topul meu, pentru moment, ar fi urmatorul:
    -Mandrie si prejudecata – Jane Austen
    -Crima si pedeapsa – F.M. Dostoievski
    -Alchimistul – Paulo Coelho
    -Privilegiul – Zoey Dean
    -Ai sa mori maine – Peter James.
    Majoritatea cartilor pe care le am in biblioteca nu sunt citite, altfel erau si ele in top. :)))
    P.S. Nu conteaza ordinea, toate mi-au placut foarte mult.

    • Daniela, prima carte am citit-o cu ani in urma, iar restul doar le-am rasfoit. Cred ca cel mai mare castig este ca n-am pierdut si am citit ce ne-a facut placere.De Paulo Coelho chiar vreau sa parcurg macar una. Toata lumea il lauda si eu sunt paralela.

      • Trebuie sa-ti spun, Mili, cartea lui Paulo chiar mi-a placut enorm. Deja mi-am facut listuta cu urmatoarele carti pe care sa le cumpar si am acolo si carti de-ale lui. Pur si simplu, este o lectura usoara, am citit cartea in cateva ore. Asta imi place la o carte, ca ma cuprinde, si o citesc cu o asa mare placere, exact cum am inceput-o, asa am si terminat-o (fiind vorba de timp) , trairile insa, mi-au fost bulversate. 😀 O recomand cu mare drag!

        • Atunci voi trece si eu pe lista macar o carte a acestui autor. Poate ma prinde genul, cine stie.

  2. Frumos topul Mili! Seria Monicai sper sa o citesc in 2017 pentru ca este cotata foarte bine si, apoi, autorii romani sunt si pe lista lui 2017 🙂 . „Rochia aurie” imi este draga si asa am descoperit-o pe Theo Anghel 🙂
    Personal nu am facut un top, de altfel n u mi-am notat cartile citite in 2016. Dar incepand cu acest an o voi face 😉
    Totusi, sunt cateva carti care m-au marcat sau care mi-au ramas la suflet:
    „Elsa” de Florina Sanda Cojocaru – o carte cutremuratoare
    „Triplu H” de Corina Cindea – m-au binedispus intr-o perioada mai putin buna pentru mine
    „Ugly Love” de Colleen Hoover – o carte care te darama, te ridica
    „Raniti” de Jasinda Wilder – o carte despre razboi si nu chiar, o poveste care m-a facut sa simt durerea dar si fericirea; ca sotie de militar am inteles, am simtit…..
    „Zece respiratii scurte” de K A Tucker o carte care m-a lasat fara cuvinte. Pe bune????
    Un loc aparte il ocupa seriile fantasy ale Oanei Arion si Theo Anghel. De ce? Pentru ca asa am descoperit genul fantasy 😉 , tocmai eu care fugeam de asa ceva 😛 . Mai e de munca in aceasta directie dar pasi mici dar siguri 🙂
    Sunt foarte multe carti care mi-au adus bucurie, care m-au incantat. Cel mai mult ma bucur xa am descoperit autorii romani. Din pacate nu pot cumpara toate cartile lor (daca nu am o matusa Tamara ??!!! 😛 ), nu imi gasesc cuvintele potrivite de a-mi descrie emotiile dar incerc, putin, incet, sa aduc operele or in viata mea.

    • Mirela, Triplu H am citit si eu, Zece respiratii scurte imi este tare draga(citeste inclusiv continuarea, vei vedea ca merita), Raniti la fel, dar alte carti de Oana Arion si Theo Anghel inca n-am putut sa le parcurg. Si eu am o lista interminabila, dar sper ca voi aveam timp macar pentru o parte din ele.

  3. Am citit și eu ,,Înainte să te cunosc”, o carte excepțională 😀

    Felicitări pentru top!

  4. Da, trebuie să revin neaparat și eu cu un top,dar,al meu,este exclusim din cărții scrise de autori români nu pot spune că nu am cărți scrise de autori străini prin preferate,dar,atunci aș pune tip 50sau 100,buna idee 😀 pot să spun doar că,editura Quantum,Leda,Epica, Librex, Litera,sunt editurile mele preferate,cu cărți una și una !

    • Nicol, daca ar fi sa facem top mai multe carti, atunci da, ar fi interminabil. Eu am vrut sa punctez cateva, diferite, dar fiecare cu un anumit farmec.

  5. Foarte frumos top, Mili. Nu as putea sa fac un top al celor mai bune carti pe care le-am citit, pentru ca majoritatea mi-au placut enorm. Insa in 2016, am descoperit cativa dintre autorii romani contemporani, si pot spune ca am avut parte de surprize dintre cele mai frumoase. M-au incantat peste masura cu talentul lor scriitoricesc. Pentru anul acesta, mi-am propus sa citesc si mai multe carti de la noi.

    • Anca, in fiecare an descoperim autori noi, insa fata de precedentii, chiar a fost o avalansa de autori romani. Foarte multi au reusit sa surprinda placut. Sper sa citesc si eu cativa dintre ei. M-as bucura sa vad ce stil au.

  6. frumos top mili!felicitari!uite m-am gandit bine si am sa punctez si eu 5 carti,dar fara top sau clasificare:
    -Recviem pentru un asasin-Monica Ramirez
    -Elsa-Florina Sanda Cojocaru
    -Insotitorul lui Iisus-George Arion
    -Gemenii lui Bormann-Lucian Ciuchita
    -Doi-Tony Mott
    si o surpriza extraordinara cu care am incheiat 2016 romanul lui Marius Albert Negut-Ingeri rataciti o carte pe care v-o recomand din tot sufletul

  7. Am citit si eu „Ugly Love” si „Nascuta din fum si os”, foarte faine amandoua. Printre cele mai bune din genul lor, pentru ca aduc cate ceva surprinzator fata de reteta clasica de roman de dragoste si fantasy romantic. M-a amuzat descrierea Mililitica a primului contact cu lumea supranaturala a lui Laini Taylor. 😀 Romanele fantasy ar trebui declarate cele ma solicitante mystery novels, pentru ca ai de ghicit nu numai ce se va intampla in viitor si cine e ala rau, dar si ce s-a intamplat in trecut cu universul in care esti si care e tot sensul lui. locco_smiley_30

    • Marius, unele titluri chiar iti ofera noi perspective si chiar daca nu esti familiarizat cu termenii, pur si simplu nu poti renunta. Cele doua sunt foarte diferite ca si gen, dar recunosc, imi sunt tare dragi.
      Sper sa citesc mai mult anul acesta, de asa natura incat sa am diversitate.
      Cine stie ce surprize literare mai am.

  8. Spre rusinea mea, desi am auzit de toate cartile din acest top, nu am citit decat Ugly love. Restul le am in plan de ceva vreme, insa timpul nu e prietenul meu cel mai bun.:))

    • Daniela, ai citit alte titluri de care eu nu m-am putut apropia din cauza timpului, insa trebuie sa facem schimb de recomandari, anul acesta sa ne rasfatam cu mult mai multe bunatati literare.

    • Theo, Rochia aurie este speciala, mi-a oferit sprijin atunci cand aveam emotii si m-a relaxat. Se cuvenea sa o trec in topul meu. Acum ramane sa descoper si restul cartilor tale, cine stie ce mai citesc data viitoare la inaltime.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.