Seria Născută din fum și os – Laini Taylor – fantasy urban incendiar

Seria Născută din fum și os – Laini Taylor – fantasy urban incendiar

Seria Născută din fum și os - Laini Taylor -  fantasy urban incendiar

Seria Născută din fum și os  Laini Taylor –  fantasy urban incendiar

   Seria Născută din fum și os – un fantasy autentic ce atrage cititorul cu elemente originale. Acțiunea se desfășoară între două lumi și se îmbină foarte bine cu realitatea. Trilogia are darul de a te poate corupe ajungând să te pierzi printre detalii, lăsându-te fără cuvinte. Punctele forte se îmbină foarte bine cu trăirile personajelor, controversele și iubirea aparent imposibilă.

1. Născută din fum şi os – Daughter of smoke and bone – Editura Epica

Născută din fum şi os | Laini Taylor | Editura Epica | Recenzie carte

 Născută din fum și os – un roman captivant care stârnește imaginația cu originalitate, suspans, situații frapante, personaje carismatice și pline de substanță. Dialogurile savuroase, scenele foarte bine conturate, descrierile minuțioase dau senzația că în Praga se află o poartă către altă lume. O poveste care va fi pe placul celor care iubesc genul fantasy, dar și a celor care se inițiază în acest gen. O adevărată încântare să simți atât de multe stări centralizate în acest prim volum.

 

„Karou era misterioasă. Aparent, nu avea familie, nu vorbea niciodată despre ea însăși și era expertă la parat întrebări – din câte știau prietenele despre originile ei, ar fi putut foarte bine să fi ieșit direct din capul lui Zeus. Și surprindea continuu. Buzunarele ei erau întotdeauna pline-ochi de lucruri curioase: monede antice de bronz, dinți, tigri minusculi de jad, nu mai mari decât unghia degetului mare.”

 

Seria Născută din fum și os – Laini Taylor

2. Vremuri de sânge şi străluciri de stele – Days of Blood and Starlight – Editura Epica

Vremuri de sange si straluciri de stele de Laini Taylor

Karou și Akiva

   A fost odată ca niciodată, când un înger şi un demon s-au îndrăgostit şi au sperat la o lume lipsită de vărsare de sânge și război.

    Dar, asta nu e NICICUM lumea imaginată de ei.

    This is EPICWAVE!

     Karou, elevă la o şcoală de arte şi ucenică a unui monstru, a găsit, în sfârşit, răspunsurile la întrebările care au frământat-o toată viața. Ştie cine este – şi ce este. Dar odată cu revelaţiile acestea, a mai aflat un lucru pe care ar da oricât să nu se fi petrecut: l-a iubit pe duşman şi el a trădat-o, iar lumea a avut de suferit din cauza asta.

     În extraordinara continuare a foarte aclamatului volum, Născută din fum şi os, Karou trebuie să hotărască până unde va merge cu răzbunarea neamului ei. Inimi zdrobite, secrete sfâșietoare şi alegeri chinuitoare – în acest al doilea volum îi vedem pe Karou şi pe Akiva în tabere opuse, în ajunul reînvierii unui război milenar. Seria Născută din fum și os – Laini Taylor

   În vreme ce Karou şi aliaţii ei creează o armată de monştri într-un ţinut al nisipurilor şi al cerurilor înstelate, Akiva duce un alt soi de bătălie: una pentru salvare. Pentru speranţă.

    Dar mai poate fi salvat ceva din cenuşa visului lor nimicit?

    ”Karou îi scotea menghinele și brațul lui atârna greu în mâna ei, mușchii fiind atât de tari, încât avusese bătăi de cap să-i fixeze fălcile dispozitivelor și acum întâmpina din nou greutăți să i le smulgă. Se crispă când îi răsuci tricepșii, lăsându-i o urmă adâncă. El tresări și automat de pe buzele ei ieși o scuză:
    — Îmi pare rău, zise și imediat își dori să-și retragă cuvintele.
    Din cauza lui ai fost decapitată, își reaminti ea.
    — De fapt, nu-mi pare. Tu ai vrut-o.
    — Presupun că da, încuviința el, frecându-și brațul.
    Schițând un zâmbet și adaugă:
    — Acum suntem chit.
    Un mic hohot de râs, aproape fără veselie, deși nu în totalitate, îi scăpă lui Karou.
    — Ai vrea tu.
    — Chiar aș vrea, Karou. Karou.
    Râsul îi pieri repede; Thiago îi rostea numele prea des. Era de parcă și-l revendică. Ea începu să se îndepărteze, cu mâinile pline de menghine, dar glasul lui o opri.
    — M-am tot gândit că, dacă aș putea da tributul în locul tău, te-aș putea… despăgubi… pentru ceea ce ți-am făcut eu.
    Karou se holbă la el. Lupul, despăgubire?
    El își lăsă privirea în jos.
    — Știu. Nu există despăgubire pentru asta.
    Aș găsi eu ceva, gândi Karou.
    — Sunt… surprinsă că ai impresia că ești dator cu vreo despăgubire.
    — Ei bine, zise el încet, nu pentru tot. Nu mi-ai dat de ales, Karou, știi asta, dar aș fi putut face lucrurile altfel și știu asta. Evanescența… a fost dincolo de limite.
    Se uită la ea, cercetător.
    — Nu mai eram eu însumi, Karou. Te iubeam. Și să te văd cu… el, în felul ăla. M-ai cam scos din minți.
    Karou roși și se simți din nou descoperită. Cel puțin, gândi ea, făcând eforturi să-și păstreze calmul, această carne omenească nu fusese niciodată expusă ochilor lui cum fusese corpul ei natural. Totuși, după felul în care se uită la ea, deduse că nu uitase nimic din noaptea aceea în crângul de recviemi.
    Își făcu de lucru cu menghinele, punându-le la loc în casetă.
    — Mai am să-ți spun ceva, dar nu cred că ești pregătită să auzi.
    Coborârea tonului din vocea lui o alarmă. Suna… a mărturisire.”

3. Visuri de îngeri și monștri – Dreams of Gods and Monsters Editura Epica

 

Visuri de îngeri și monștri de Laini Taylor-Editura Epica-recenzie

   Te-ai întrebat vreodată cum ar fi fost viața ta dacă ai fi făcut alte alegeri? Dacă în locul unor decizii esențiale, ai fi ales alt drum? Seria Născută din fum și os – Laini Taylor

   Există oameni care cred în destin ca forță implacabilă și iremediabilă, dar există și oameni care sunt convinși că tot ceea ce li se întâmplă face parte din propriul lor scenariu. Indiferent din ce categorie faci parte, vei iubi această carte… pentru că e despre alegeri și despre aceste eterne frământări raportate la existență. Nu la existența oamenilor, ci a îngerilor și a demonilor… căci și acolo viața este la fel de complicată și plină de frământări. – Rodica

„…era jurnalism cu metabolism de colibri: repede, repede, repede și vorace. Multiplele nuanțe ale fricii erau condimentate din abundență cu veselie; timpuri ca acestea erau visul prezentatorilor de știri. Fiți speriați. Nu. Fiți și mai speriați. Acesta nu este un exercițiu.”

„-Trebuie să presupunem ce-i mai rău.

Și atunci, presupuse și ea la fel.

Și… așa a fost”.

„Să fii stelian însemna să te duci la culcare în fiecare noapte într-o casă în care monștrii se agitau vorace pe acoperiș, încercând să pătrundă cu forța înăuntru. Însă acoperișul era cerul.”

„Catedrala din Brimstone fusese o minune a lumii, o peșteră de o asemenea splendoare încât fusese pe jumătate motivul pentru care el și Despotul aleseseră să-și stabilească orașul aici, în urmă cu o mie de ani.

Acum era o groapă comună, dar din clipa în care aflase ce făcuseră locuitorii din Loramendi la sfârșitul asediului, Karou nu se mai gândise astfel la ea. Se gândise la ea așa cum Brimstone și Despotul intenționaseră: ca la o cădelniță și un vis.”

Daughter of Smoke & Bone Series

SVerifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Sursă imagine: pinterest.com

Seria Născută din fum și os – Laini Taylor

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.