Totul va fi bine de Delia Moretti - Prenupțial Vol.3

Prenupțial Vol.3, Totul va fi bine de, Delia Moretti – Editura Stylished – recenzie

Totul va fi bine

Delia Moretti

Editura: Stylished

Anul apariției: 2019

Pagini: 412

Gen: Roman de dragoste

Seria Prenupțial: 1. Formarea unui întreg, 2. Răsturnări de situație, 3. Totul va fi bine

  Totul va fi bine de Delia Moretti love books.

   După un drum lung format din urcușuri, dar și coborâșuri bruște, maturitatea și responsabilitatea către un viitor în doi se conclude în cel mai frumos mod cu putință. Ajuns la un anume punct din această călătorie, te oprești în loc și încerci să îți amintești cum a început nebunia vieții tale. Fără să îți dai seama, fără preaviz, fără să te întrebe dacă ești de acord, pe nepregătite ai ajuns într-un punct, unde dacă te uiți în urmă, parcă altul este protagonistul trăirilor, și nu tu.

    Am amânat cât am putut, dar orice început are și un final. Chiar îmi pare rău că am ajuns la ultimul volum din Prenupțial – o trilogie care vorbește despre cele mai de preț valori ale omului: familia, iubirea, prietenia, încrederea și sinceritatea.

    În ceea ce o privește pe scriitoarea Delia Moretti, m-am simțit apropiată de ea de la primele ei postari, fiind fermecată de finețea cu care se exprima, dar și prin faptul că preferă să rămână o prezență discretă. Firește că mi-am dorit să îi descopăr scriitura, să văd dacă această însușire se va reflecta și în creațiile ei. Iar acum, după ce am i-am savurat cărțile, pot spune am descoperit o scriitoare cu mult potențial, care știe ce își dorește, ce direcție să ia povestea creată de ea, ce ingrediente să folosească în romanele sale – și chiar mă bucur că a ales, în cazul de față, să îmbine romantismul cu umorul – și, nu în ultimul rand, știe să își asume riscul, introducând în poveste mai multe cupluri.

  ,,Totul va fi bine” este un roman de dragoste delicios de amuzant și romantic, plin de căldură și pasiune, discuții picante, dar și momente dureros de emoționante. 

    Cu toate că primele două volume din Prenupțial au mai multă acțiune și antren, răsturnări de situație, dar și scene mai picante, ,,Totul va fi bine” a fost mai apropiat de sufletul meu, poate pentru că, după atâtea încurcături, scandaluri și despărțiri, voiam să văd că toate personajele principale ajung să-și găsească fericirea. Firește că nu au lipsit din peisaj complicațiile amoroase, iar temerile parcă au stat la loc de cinste.

    Dacă în volumele precedente am fost necăjită din cauza reacțiilor celor trei afemeiați, Cristian, Morgan și Ruggero, de această dată, am fost iritată de  modul în care s-au comportat și acționat jumătățile lor, Emily, Emma și Cristina. Aș fi vrut să le văd mai încrezătoare, mai sigure de locul pe care îl ocupă în inima iubiților lor, dar în loc de asta, am dat peste o Emily negativistă, convinsă că îl dezamăgește pe Cristian și o Emma convinsă că Morgan a cerut-o în căsătorie doar pentru că e însărcinată, și că sunt șanse să se plictisească oricând de ea. Cât despre Cristina, acesta nu are curaj să recunoască că îl iubește pe Ruggero, ci preferă să spună că poate avea oricât o nouă aventură. În schimb, mi-a plăcut foarte mult modul în care au acționat cei trei bărbați, răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă.

    După cum știm încă din volumele precedente, Cristian și Emily s-au căsătorit din anumite motive, dar au ajuns între timp să se îndrăgostească unul de celalalt. Însă necazurile nu îi ocoplesc pentru că neîncrederea, dar și frica că ar putea să o înlocuiască, au transformat-o într-o exagerată fără pereche, dar nu vede cât de mult s-a transformat Cristian ca om, unul bun și înțelept, de când a reîntâlnit-o.

,,Sunt un eşec total. Nimic din ceea ce mi-am propus nu a ieșit aşa cum am visat. Sunt o persoană care aduce numai și numai rele în viața persoanelor dragi. Nu reușesc să înțeleg cu ce am greşit, de data aceasta. Faptul că îmi ascunde ceva mă îngrijorează foarte mult. Am jurat că în relația noastră nu o să existe secrete, și el ce face? Imi ascunde, în mod sigur, ceva. Dacă a înțeles că nu sunt femeia potrivita pentru el…”

    Desigur că are și el temerile lui, câteodată își pune întrebarea cum reuşesc cei din familia lui, să strice fericirea persoanelor de lângă ei, că au un ,,har aparte de a semăna disperare și tristețe”. Faptul că sora lui geamănă, Cristina, l-a silit pe Ruggero să facă parte din clanul lor de prieteni, îi amplifică angoasa. Nu poate uita faptul că actualul iubit al surorii lui este cel care nu cu mult timp în urmă a atacat-o pe Emily. Dar modul în care Ruggero se poartă în prezent, și felul în care o privește pe Cristina, îl derutează pe Cristian. Totuși, ajunge să recunoască că Ruggero a demonstrat că merită a doua șansă din partea celorlalți.

,,Pentru câteva secunde am avut impresia că nu este același vierme care a băgat-o în sperieți, prin gesturile lui violente, pe Emily. Este schimbat, transformat într-o persoană cu totul și cu totul nouă, umană aş îndrăzni să cred. Probabil că au aterizat extratereștrii în oraş şi l-au sechestrat, torturat, apoi i-au înlocuit creierul vechi cu unul de ultimă generație. I-au sechestrat caracterul acela de nebun și l-au trimis printre noi într-o formă mult îmbunătățită. În mod sigur nu este același Ruggero, rivalul meu de la cina organizată de doamna Rago sau acelaşi tip care a încercat sa o sărute cu forța pe Emily. Totul este schimbat la el. Comportamentul, poziția corpului, privirea. Într-un cuvânt, totul.”

    De altfel, mai multe evenimente au dus la schimbarea lui Ruggero. Moartea tatălui său l-a dărâmat pur și simplu. Nu a crezut că trecerea lui în neființă îl va afecta atât de mult, mai ales că ei au avut o serie de divergențe, toate având ca punct central faptul că bătrânul preferase să își părăsească soția în favoarea noii sale iubite, nimeni alta decât logodnica lui Ruggero. Iar această lovitură dată de cei în care a avut încredere i-au făcut inima bucăți. Cristina a reușit să-i vindece, cât de cât, rănile sufletești, dar comportamentul lui detestabil a dus la despărțirea lor. Tărziu și-a dat seama că ea a devenit importantă pentru el, fără să își dea măcar seama de această realitate. Însă, schimbarea lui în bine s-a produs abia după ce Cristina l-a șantajat să își petreacă timpul în compania prietenilor ei. Acum el este cel care nu vrea să fie lăsat în pace și are de gând să lupte pentru ea. Oare înțelege el că femeia iubită este o persoană deosebită, care a suferit enorm de mult în trecut? Că ea nu mai poate avea încredere în el de când a aflat că a fost atras de prietenile ei și că se teme ca nu cumva el să mai aibă sentimente față de Emily? Că prezența fostei lui logodnice o scoate din sărite? Practic, ea are toate motivele să refuze să recunoască că îl iubește. E convinsă că își va găsi o nouă victimă, o jucărie care să îi satisfacă toate poftele.

    La rândul lor, Morgan și Emma, au ajuns la un punct de cotitură în viața lor. Faptul că ea a rămas însărcinată și că el a cerut-o de soție doar pentru că voia să-și asume responsabilitatea, a determinat-o să îl părăsească, crezând că depărtarea va rezolva toate problemele ei. Dar s-a înşelat amarnic. Nu a făcut altceva decât să își demonstreze cât de mult îl dorește pe Morgan în viața ei. Însa îi este frică să îl lase să-i intre prea mult la inimă, nu vrea să sufăre în momentul în care o să se decidă să o părăsească pentru o altă femeie. Se teme că într-o bună zi el o să se plictisească de ceea ce vede. Știe că nu e femeia potrivită pentru el. Nu e prezentabilă. O masă infinită de grăsime, forme exagerate.  Dacă nu rămânea însărcinată, ar fi fost lângă ea?

,,Sunt o nulitate. O grasă lunatică, pretențioasă, pe care nimeni nu o vrea. Era unicul bărbat care a reușit să mă facă fericită și eu nu am fost în stare să îi spun cât de mult îl iubesc. Cât de mult înseamnă pentru mine fiecare clipă petrecută în compania lui.”

    Emma chiar trebuie să rezolve lipsa de autostimă de care suferă. În plus, Morgan a încercat să facă totul posibil, acum este rândul ei să ia atitudine. Oare ce decizie va lua? Are Morgan intenții serioase cu ea? Va încerca Walter să se răzbune pe Emma pentru că i-a refuzat avansurile? Va crede Morgan minciunile spuse de Walter?

,,Poți fugi din calea iubirii în colțurile cele mai întunecate ale globului pământesc, dar trebuie să înțelegi că ea te va găsi, fără prea multe probleme, căci iubirea e oarbā, iar întunericul nu o va împiedica să dea de tine. Poate te gândeşti la o altă ascunzătoare! Dă-mi voie să îți spun că este inutil. Te va găsi, oriunde te vei duce. Te va bântui noaptea, dar și în timpul zilei. O să o întâlnești la tot pasul, cu ajutorul amintirilor şi trăirilor purtate cu tine în bagajul sufletesc, căci acolo nu poți decide ce iei cu tine și ce nu.”

,,De cele mai multe ori, femeile cred ca ele le știu pe toate. Cred că stiu ceea ce gândim, dar se înşală amarnic. Se simt nesigure din cauza complexelor pe care le au, de cele mai multe ori legate de aspectul fizic. Se cred puternice, dar sunt fragile. Nici nu ai idee ce efect devastator are o particulă de praf asupra lor. Un lucru invizibil le poate dărâma zidul de protecție ridicat în jurul lor, ca și cum nu ar fi existat vreodată. Orgolioşi din fire, credem că prin cuvinte le vom face să înțeleagă care sunt sentimentele noastre, dar crede-mă când îți spun că această teorie este falsă. Liniştea și o îmbrățişare caldă sunt de ajuns pentru ele…”

  ,,Pentru prima dată, simt că femeia cu care fac dragoste mă dorește pentru ceea ce sunt, cu adevărat, nu pentru aspectul meu sau datorită minciunilor pe care le scot pe gură pentru a o convinge să ajungă în patul meu. Dragoste. Acesta este cuvântul potrivit pentru a descrie ceea ce se întâmplă acum. Eu şi Emma ne deschidem inimile, unul altuia.”

,,Făra să vreau, îmi aduc aminte de perioada noastră de glorie înainte ca el să o reîntâlnească pe Emily şi înainte ca eu să o cunosc pe frumoasa mea. Dacă nu eram prezenți la evenimente mondene – unele mai plictisitoare decât altele, unde întâlneai numai persoane false – eram în cluburi, baruri sau camere de hotel, alături de femei uşoare, fără a avea planuri de viitor. Când nu aveam chef să ieşim, eram aici, la el acasă, doar noi doi și câteva sticle de vin bun. Acum, la o distanță de șase luni de când a început toată această nebunie, viețile noastre s-au schimbat radical. La început, am crezut că relația dintre mine și Emma este o joacă, o activitate de petrecere a timpului liber. Dar, fără să îmi dau seama, a devenit un drog, fără de care nu pot sa trăiesc.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Autori români

Cărți de dragoste

#Autoriromâni #cartidedragoste #literaturapetocuri #lovebooks

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

19 COMMENTS

 1. Felicitări pentru recenzie minunată! Sa sti ca eu nu aveam răbdarea lui Cristian!la un moment dat eu eram revoltată pe el la cat e de amabil băiatu! Bine,e o carte si doar in cărți găsești asa bărbați rabdatori!

  • Multumesc! Si pe mine m-a enervat mult Emily. Cristian mi s-a parut tare rabdator cu ea 😀

 2. Bună!
  Știu sună aiurea modul în care mi-am început mesajul, dar tind să cred că ști ce efect au cuvintele tale pentru mine. Am ochii în lacrimi, iar zâmbetul de satisfacție de pe chipul meu a făcut în așa fel încât privirile unor persoane să rămână țintite asupra mea. Posibil că mă cred o nebună cu acte în regulă, dar nu contează, accept criticile lor. Recenzia ta este raza de speranță care mă va însoți pe drumul pe care urmează să îl parcurg în viitorul apropiat.
  Mulțumesc din suflet pentru timpul acordat și cuvintele minunate.☺️

  • Delia, stii foarte bine ca te voi sustine in totoceea ce vei face in continuare. Esti un om valoros!

 3. Felicitări! Îmi place mult recenzia și abia aștept să citesc cartea. Momentan am citit doar primul volum.

 4. Felicitări pentru recenzie, mi se par interesante cărțile și sper să le citesc și eu cândva!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.