Urăsc notificările zgomotoase

Urăsc notificările zgomotoase

Le-am declarat război cu ani în urmă. Simplul fapt că auzeam ring ring la fiecare postare, mesaj sau comentariu mă dispera, așa că mi-am propus să fac ordine și de atunci declar cu mâna pe inimă că urăsc notificările zgomotoase.

Le consider crimă și pedeapsă. De multe ori mă distrag din treburi, îmi dau dureri de cap și mă enervează că pierd timpul să răspund, în loc să fac altceva mult mai productiv. De ce să irosesc momente prețioase când pot petrece timp cu cei dragi sau să mă bucur de viață? Suntem dependenți de prea multe, de ce să dăm și ultimul strop de energie virtualului?

Știu că mulți oameni sau bloggeri fac minuni și reușesc să fie extrem de activi, unii răspunzând la secundă. Poate că i-a ajutat să fie conectați în timp real și să ofere răspunsuri magice comunității, însă eu nu sunt așa. De ce să fiu falsă și să-mi iau fața de rezervă? De ce să mențin aparențele că aș fi vreo delicată? Mai bine aplic acest tratament de detoxifiere și simt că sunt eficientă. Ce-am avut mai bun și mai frumos am oferit. Dacă aș dărui mediului virtual și liniștea mea, atunci n-aș mai fi eu.

Și pentru că uneori simt nevoia de o pauză, inclusiv sonorul la telefon îl am oprit ocazional. Cine vrea să mă caute în weekend, îl sună pe soț. Familia nu mă sună din oră în oră și prietenii foarte apropiați au viață personală. 😁 Dacă ar crăpa lumea în două tot n-ar putea să mă salveze, ar avea grijă de pielea lor, nu? Există o limită pentru fiecare, de aceea eu respect pe ceilalți și ei îmi întorc favoarea.

Voi cum procedați când vă doriți liniște? Vă place să auziți cum sună notificările la dispozitive? Vă relaxează sau vă scot din minți?

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.