Tunete si trandafiri

Tunete și trandafiri de Mary Jo Putney

    Tunete și trandafiri –

Titlul original: ȚUNDER & ROSES

Seria: FALLEN ANGELS

1.ȚUNDER &ROSES – Tunete și Trandafiri 2. PETALS ÎN THE STORM – Taina Contesei 3. DANCING ON THE WIND – Dansul Pasiunii 4. ANGEL ROGUE – Călătorie spre Iubire 5. SHATTERED RAINBOWS – Curcubeie Sfărâmate 6. RIVER OF FIRE – Râul de Foc 7. ONE PERFECT ROSE- O iubire Imposibilă sau Rosalind

Tunete și trandafiri – Mary Jo Putney – Prima carte din seria Îngerii Căzuți sau Afacerea Diavolului.

Povestea frumoasă de dragoste dintre un țigan necinstit și o femeie inteligentă și generoasă.

    Nicholas Devies, noul conte de ABERDARE, cu pielea întunecată și sufletul la fel, se întoarce după o absența de 4 ani. Nu avea nicio intenție să rămână la Aberdare. Venise să vândă moșia pe care o ura și care îi adusese cea mai mare durere a vieții. Plecase pe Continent în urma unui scandal – zvonurile spuneau că fusese prins în pat cu tânăra mireasă a bunicului său, și în urma acestei descoperiri bătrânul conte murise făcând un atac de cord. Nu numai – este oarecum învinuit că tot din cauza lui, tânăra mireasă, tulburată, pleacă departe și moare și ea într-un accident.

   Povestea lui, cea care îl face furios și să se schimbe, începe de fapt din copilărie, când mama sa, o țigancă l-a vândut pentru un pumn de guinee de aur bunicului sau uns cu toate alifiile. Mara a fost căsătorită legal cu Kenrick, fiul contelui, dar din motive neștiute își vinde copilul. Nicholas va trebui să fie acceptat ca moștenitor al contelui – el un țigan.

   La vârsta de 8 ani, după trădarea propriei mame are nevoie ca orice copil de iubire. Din păcate, nu a fost să fie, bunicul lui neavând aceste nobile calități. Își găsește alinarea în anturaj, în băieții de la școală, cu care se împrietenește la cataramă și care, mai târziu vor fi cunoscuți în întreagă Londra că și – sălbaticii Îngerii Căzuți (FALLEN ANGEL). Niciodată nu își găsise locul, trăia vara pe perioada vacanței în caravanele țiganilor, cealaltă perioada în lumea nobilă englezească. Nu prea reușea să se încadreze corespunzător în niciuna din aceste două lumi.

Motivele Marei (țigancă), mama lui Nicholas,  pentru care îl vânduse, se vor afla foarte târziu în carte.

Abia ce sosise la moșie și Clare Morgan îl abordează cerându-i ajutorul pentru săteni.

  CLARE MORGAN, fiica de predicator metodist și profesoară la școală din micuța regiune, foarte devotată și implicată în activitatea satului, îl așteaptă de ceva vreme pe noul conte să îi ceară ajutorul.

   În zona principala sursă de locuri de muncă este mina de cărbune – dar este periculoasă și mulți și-au pierdut viața. În plus, economia este la pământ – cauzând sărăcie și o viață îngrozitoare. Clare îi cere că  și moșier al regiunii, să reconstruiască economia, să îmbunătățească condițiile de viață și să facă ceva cu mina criminală. Nicholas deține o mină de ardezie și terenul pe care se află mină de cărbune. Deci, el trebuie să facă ceva. Numai că, pe Nicholas nu îl interesează, nu îi pasă, el vrea să scape cât mai repede de acest loc pe care nu și-l dorește, acest loc unde a fost bârfit și condamnat fără ca cineva să știe purul adevăr, acest loc unde oamenii îl expulzaseră practic din rândurile lor, și unde toți îl credeau un nemernic necinstit.

   Așa că, fiind și puțin beat în acel moment, ca să scape de Clare, îi face o propunere scandaloasă. Este sigur că fiind fiică de metodist, pioasă, care ține la reputație și este foarte respectată, ea va refuza. Crede că o va lua la fugă, indignată de oferta lui – așa că își râde pe sub mustăți de ideea care îi vine.

   Îi propune să se mute cu el la moșie timp de trei luni, și o va ajuta să redreseze mica așezare rurală. Nu este ceva sexual, ca parte din afacere ea doar să se prefacă a fi amanta lui în fața tuturor, și să-i permită un sărut pe zi în momentul și locul ales de el (totul va fi la alegerea lui). Își râde mulțumit în sinea lui, crezând că a speriat-o pe biata căprioară, și așteaptă răspunsul pe care oricum îl știa, va fi un – Nu – oripilat și scandalizat.

   Clare știe că dacă acceptă propunerea lui, reputația ei va fi ruinată – dar acei oameni au nevoie de ajutor și are credința că prietenii ei și ceilalți săteni nu o vor judeca și nu va fi disprețuită, după ce le va explica situația. Deci, acceptă – spre marea uimire a lui Nicholas, propunerea degradantă. Este bulversat, nu se aștepta, dar nici el nu mai poate da înapoi.

Să înceapă povestea!!!!!!

   Clare nu se gândise nicio clipă că poate fi sedusă de sărutările lui. Ea este o femeie cu convingeri religioase, crescută în această puritate – iar noțiunea de dorință sau sex înainte de căsătorie nu prea îi sunt cunoscute, trăind într-o casă în care nu se prea discuta așa ceva. Dar se trezește atrasă într-o lume plină de dorință și pericol. Este atrasă puternic față de contele țigan, nu pentru că ar fi fost frumos, dar ceva o împingea către acest bărbat întunecat.

   Atât Nicholas cât și Clare sunt caractere complicate, iar puternicele secrete pe care le duce Nick l-a făcut să fie întunecat și nepăsător.

   El este un bărbat complex care reușește să fie seducător, fără a fi un nemernic. Mai degrabă față de ea este un tip delicios de distractiv – și nu pare arogantul pe care îl crede toată lumea.

   Cele mai delicioase momente se vor petrece între cei doi, pe parcursul conviețuirii lor. Culmea este că și Nicholas se simte din ce în ce mai atras și plin de dorințe fierbinți față de această tânără. Împotriva a tot ceea ce gândea el despre sat, împotriva nepăsării lui, și deoarece își ține cuvântul dat, și poate și pentru ea (dar nu vrea să recunoască că îi pasă) începe să ajute așa cum a promis.

  Chiar dacă sunt adevărate sau nu zvonurile despre el, Clare nu îl judecă, iar el va realiza la un moment dat că nu se poate dezlipi de această femeie.

   În cele din urmă îi face o garderobă nouă și pleacă la Londra în căutarea celui care deține mina. Omul care deține mină este Michael Kanyon (pe care l-am întâlnit în Curcubeie sfărâmate). Aici îi face cunoștință cu ceilalți prieteni ai lui – Lucien și Rafe. Michael este şi el un prieten de-al lui, dar Lucien îl avertizează că în timp ce a fost plecat pe continent, Michael a dezvoltat un fel de ură față de el – din motive necunoscute. Întâlnirea celor doi va fi cu scântei, lăsându-se cu un duel. Ce se întâmplă?…..

   Care va fi deznodământul? Cei doi – Nicholas și Clare vor fi împreună? Va reuși Clare să-l facă să treacă peste trecutul lui întunecat și dureros? Va învață el ce este iubirea și prietenia cu adevărat? Ce secrete se ascund în spatele fiecăruia? De ce îl urăște Michael?

O carte în care întâlnim de toate: pasiune, trădare, ură, altruism, generozitate. Dansuri și tradiții ale vieții țigănești, un duel, o crimă, o mină care explodează – dar mai presus de orice – prietenie.

Toate acestea le veți putea savura citind cartea -„Tunete și trandafiri” de Mary Jo Putney.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărţi

14 COMMENTS

 1. Multumim frumos, Iasmy
  Frumoasa recenzie , abia astept ziua de vineri pentru a intra in posesia acestei carti. 😀

 2. O recenzie de 10 yasmy, iar cartea ma astept sa fie la fel. Ca o astept de cand hau !!! Vineri sigur o cumpăr.

 3. Iasmy, felicitari pentru acesta frumoasa recenzie. Marturisesc ca tot datorita tie am cumparat cartea „Tentatia fructului oprit” si nu regret.

 4. DANI, multumesc pt. aprecieri! Ma bucur foarte tare ca descrierile mele si micile detalii pe care vi le-am adus la cunostinta, v-au ajutat sa va puteti forma o idee. Voi incerca pe cat pot ca si in viitor sa vin oarecum in sprijinul vostru-al tuturor prietenilor virtuali, care au placerea de a ne urmari. Daca mai ai vreme si placere, te mai astept cu cate o opinie legata de carti si nu numai. Multumesc! O zi cat mai placuta!

 5. Superba recenzie! locco_smiley_10 In sfarsit voi descoperi si eu maniera de a scrie a lui Putney.Nu mai este mult si in curand voi citit aceasta carte.Yupiii ! locco_smiley_9

 6. Bravo IASMY,superba recenzia cartii,sigur,sigur am sa o cumpar! locco_smiley_9 locco_smiley_9 Abia astept pana vineri! locco_smiley_4

 7. Cartea este superba si cu certitunine merita cumpara si cititta cat mai repede. Este una din autoarele mele preferate, iar aceasta serie este cea mai buna (dupa parearea mea). Din pacate la noi nu apar in ordine….. dar bine ca sunt traduse si asa…. Incepusem sa am indoieli in privinta urmatoarelor carti cand au inceput sa apara cele cu zane =)) Trebuie sa recunosc ca cu aceasta carte mi-a recastigat loialitatea locco_smiley_10 locco_smiley_10 P.S. Yasmi : Recenziile sunt magnifice, si in aceasta editie „literaturape tocuri.ro” este mentionata. Felicitari!!! locco_smiley_10

  • Kiki, multumesc frumos , ma bucur tare ca iti plac. locco_smiley_21 Si, chiar daca poate exista putina lipsa de modestie, bucuria este imensa deoarece,, literatura pe tocuri”, este mentionata intr-o carte. locco_smiley_21

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.