Ultima ei clipă de Shari Lapena - Editura Trei - recenzie

Ultima ei clipă, de Shari Lapena – Editura Trei – recenzie

Titlu: Ultima ei clipă

Titlu original: The end of her

Autor: Shari Lapena

Nr. pagini: 351

Traducere: Alexandra Fusoi

 

   Shari Lapena este autoarea bestsellerurilor Cuplul din vecini, Străinul de acasă (apărute la editura Trei), An Unwanted Guest și Someone We Know. Înainte să înceapă să scrie ficțiune, a fost avocată și profesoară de engleză. Shari Lapena locuiește la Toronto și urmează să publice un nou roman, intitulat Not a Happy Family.

  Sunt la primul roman al autoarei și mă bucur că am descoperit un stil de scriere care mi-a plăcut. Ca fan al genului thriller sunt destul de pretențioasă, deseori ajungând să fiu dezamăgită de cărți din acest gen și descoperind că au fost încadrate greșit. Nu am rămas deziluzionată citind acest roman, din contră. Am avut plăcerea să parcurg un thriller psihologic extrem de reușit. Stilul alert, suspansul și surprizele cuprinse în aceste pagini m-au făcut să nu las cartea din mână până târziu în noapte.

  Ultima ei clipă este un roman care ne prezintă povestea din diferite perspective ale personajelor. Acest lucru te fac să îți pui întrebarea: cine minte și pe cine ar trebui să cred?

  Subiectul este moartea unei tinere însărcinate în opt luni. Un deces considerat accident la vremea respectivă, dar după câțiva ani ies la iveală informații și martori noi. Cazul se redeschide și povestea ia întorsături neașteptate.

  Patrick este căsătorit cu Stephanie, moștenitoare a câteva milioane de dolari, și au împreună două gemene de câteva luni. Epuizați de lipsa somnului datorită colicilor la fetițe, au o perioadă stresantă. Patrick dă randament scăzut la muncă, dar datorită prieteniei cu șeful lui supraviețuiește o perioadă. Asta până intră în viața lor Erica. Aceasta este prietena fostei sale soții, Lindsay, cea care a murit asfixiată în mașină în timp ce Patrick curăța zăpada. Despre căsătorie nu știa nimeni din prezent, nici măcar soția lui.

  Erica începe să-l șantajeze pe Patrick că spune tuturor că el și-a ucis soția însărcinată, că ei doi erau amanți și că are dovezi despre relația lor, un copil. Dat spre adopție, una deschisă, după care Erica a cerut bani familiei adoptive. Șantajul fiind pentru ea o sursă bună de venit.

  Deși Erica pare obsedată, urmărind familia lui Patrick, amenințând și aruncându-se în patul asociatului lui, unele lucruri par logice. Descoperind mai multe minciuni spuse de soțul ei, Stephanie începe să aibă îndoieli și să se gândească la fetițele ei înainte de toate.

  Se întâmplă foarte multe lucruri în viața personajelor, iar fiecare dintre ei are o poveste impresionantă, un secret și ceva important de pierdut în urma apariției Ericăi în viața lor.

  Nu vreau să vă ofer mai multe detalii, dar vreau să știți că finalul e neașteptat chiar și pentru un cititor de cursă lungă. Finalul te face să te întrebi ce ai fi dispus să faci pentru siguranța și confortul familiei tale? Care e diferența între o persoană care ucide pentru bani și cea care ucide încercând să prevină distrugerea lui și a celor dragi?

  Ultima ei clipă este un roman plin de neprevăzut, palpitant și surprinzător. Mi-a plăcut mult și m-a convins să cumpăr și celelalte romane semnate de autoare.

       Recomand. Un roman de 5 stele!

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti sau pe site-ul editurii Trei

Recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.