Un altfel de Romeo de Ilsa Madden-Mills - Bookzone - recenzie

Un altfel de Romeo, de Ilsa Madden-Mills – Bookzone – recenzie

Un altfel de Romeo
Ilsa Madden-Mills
Bookzone – 2021
NOT MY ROMEO
Traducere: Iulia Dromereschi
Număr pagini: 383
 
  Ilsa Madden-Mills este una dintre cele mai bine vândute autoare Wall Street Journal, New York Times și USA Today, Ilsa Madden-Mills, scrie povești de dragoste contemporane pentru adulți cu mult suflet și umor. Fostă profesoară de limbă engleză și bibliotecară, aceasta iubește unicornii, cafeaua cu spumă și orice carte cu femei războinice. Adoră toate lucrurile care au legătură cu „Mândrie și prejudecată” și, desigur, domnul Darcy este eroul ei absolut.
 
Este Jack adevăratul meu Romeo?

Totul începe cu minciuni dulci de Ziua Îndrăgostiților.

La întâlnirea mea pe nevăzute nu apare tipul studios la care mă așteptam, ci un sportiv superb cu buze incredibil de senzuale și ochi păcătoși de ambră. Seara se încheie la penthouse-ul lui. Dau vina pe ginul tonic.

A doua zi aflu că este Jack Hawke – fundaș profesionist într-o echipă faimoasă de fotbal american, având reputația unui ticălos arogant cu un trecut tulbure. Acordul de confidențialitate pe care m-a făcut să-l semnez ar trebui să fie un avertisment că nu este o persoană obișnuită. Dar l-am semnat cu numele fals de Julieta Capulet, așa că, la revedere, fotbalist renumit cu abdomen perfect, și noroc în a mă mai găsi pe viitor.

Dar Jack continuă să apară în locuri unde mă aștept cel mai puțin. Și tocmai când sunt sigură că a dispărut complet, el ajunge să câștige rolul de Romeo în piesa de teatru unde eu o joc pe Julieta. Cum ar putea o fată simplă, în mare parte inocentă, ca mine, să reziste unui bărbat atât de fermecător ca el?

Este Jack adevăratul meu Romeo… sau acest fotbalist cuceritor îmi va frânge inima?”
  Am vrut să citesc ceva care să mă binedispună. O descriere care m-a atras, o copertă foarte plăcută ochiului feminin. Așteptările mele au fost depășite, (eu fiind mai pretențioasă la partea de umor) de multă vreme nu m-am mai distrat atât de copios la o carte. Dialogurile spumoase sunt un deliciu. Era și normal, când luăm o tânără bibliotecară, pe deasupra sexy și rebelă, îmbrăcată ,,cuminte”, cu un secret pe care îl ascunde de mama ei și de oameni în general, să iasă ceva exploziv.
Fiind cu o relație eșuată la activ, fostul partener formând pereche cu sora ei, dinainte de a se despărți de el, Elena acceptă o întâlnire aranjată de colegul și prietenul ei gay, Toper, care locuiește în aceeași casă cu un partener pe care nici măcar nu l-a văzut în poză.
  Tânăra știe doar că a acceptat de Ziua Îndrăgostiților să se întâlnească cu prezentatorul meteo al postului local. Se spune că este înalt, brunet, puțin tocilar și tocmai ce ar fi ieșit dintr-o relație.Tocmai bine să nu petreci această seară singură. Întâlnirea nu este oriunde, ci la un restaurant de cinci stele din Nashville, acolo unde obținerea unei rezervări durează mai multe luni. Impresionată de acest amănunt, Elena așteaptă și dă mesaj partenerului pe care nu îl găsește…sau bărbatul cu cămașă albastră din restaurant este el? I se pare vag cunoscut, sigur de la Tv, programul meteo. Totuși, acest bărbat nu pare a aștepta pe cineva, iar prezența și statura lui o copleșesc. Indecisă, Elena se va hotărî să se prezinte singură la masă. Din acest moment vom asista ca la un film foarte bun de comedie.

„Îmi scot din poșetă ochelarii cu ramă stil cat eye și mi-i pun, să văd mai bine. Inima îmi tresare și am fluturi în stomac. Rahat, n-are cum să fie el. Este… pur și simplu superb, și nu doar chipeș, ci ca un star de cinema: păr negru, care-i încadrează fața în șuvițe ondulate, rebele, cu reflexe arămii, mătăsoase pe obrajii lui – un păr prea lung pentru un prezentator meteo, dar ce știu eu? Eu n-am televizor.
 
Are un nas lung și drept, sprâncene arcuite, pline și un maxilar ascuțit ca o lamă. Buze senzuale – cea de jos de-a dreptul decadentă. Aproape malițioasă. Are un sex-appel care-ți atrage privirea iar și iar,ca să te asiguri că nu ți se pare.Știam tipi ca el la NYU, tipi sexy, atletici, care mergeau la sală sau făceau sport. Nu se uitau niciodată la mine a doua oară.
 
Privirea lui plutește peste mine, fără să se oprească.
Nu e surprins.
Mă ascund din nou în umbră.
La naiba. Încleștez pumnii. Am vrut amabil și tocilar, nu…bestie sexy!’
 
-Aaa,tu ești,nu? Râs nervos.Tipul?”
 
Oare cine este tânăra această cu o îmbrăcăminte cuminte? Și ce este cu această abordare?Jack, iritat va crede că este o altă jurnalistă care îl abordează. În ultima vreme, cu o reputație nu tocmai bună în urmă cărții publicate de fosta lui prietenă, în care îl descrie ca abuziv și bețiv, totul în jur i se pare suspicios iar oamenii gata să îi găsească vină din orice. El este un jucător profesionist de fotbal american la o echipă renumită, este și normal ca viața lui să fie publică, iar orice faptă are repercursiuni.Să nu îl recunoască această tânără,sau este o prefăcută? Cert e,că ceva se declanșează între cei doi și vor sfârși în apartamentul lui. Acordul de confidențialitate semnat cu un nume fals de către Elena nu o va obliga la nimic.
Oare este cine pretinde a fi, sau va avea necazuri după această noapte petrecută împreună?

  Jack este singur de ceva vreme, dar această bibliotecara i-a intrat pe sub piele. Unde mai pui că acum îi știe secretul fetei – ea are un blog unde își prezintă creațiile de lenjerie intimă.Și ce creații unice!
După ce îi lasă un bilet cu numărul de telefon și își cere scuze recunoscând că nu este ,,tipul de la meteo”, Jack îi va confisca chiloții și va pleca la antrenament.
  Următoarea întâlnire este întâmplătoare, atunci când Elena este cu Toper la un club pentru a sărbători tematic o aniversare. Aceasta decide că este o ocazie bună pentru a își cere înapoi chiloții, de față cu persoanele din camera VIP, acolo unde Jack este înconjurat de admiratoare.
Au loc tot fel de întâmplări pe parcurs, dar vă las să descoperiți. Merită!
  Cum va rezista Elena să îl uite pe superbul fotbalist care îi acaparează toate gândurile, când acesta îi tot apare în cale și întotdeauna iese scântei? Îi va acorda o a doua șansă ?

-”Salut. Eu sunt Jack Eugene Hawke, QB. Colecționez căni de cafea cu mesaje siropoase și magneți din fiecare oraș în care am fost. Pot să fac o flotare cu tine în spate – da, la asta m-am gândit azi. Citesc mult, mai ales thrillere. Am crescut într-un orășel din Ohaio. Mama mea a murit. Nu știu unde este tata. Ador să fac schițe, dar sunt prea jenat să arăt cuiva ce fac. Am câștigat un campionat național în ultimul an la facultate și premiul Heisman în anul doi. Sunt…timid. Dwight Schrute din The Office mă face să râd cu lacrimi. Recent am descoperit că am o înclinație de nestins pentru bibliotecare sexy.’

  Jack nu o poate uita pe tânără. Se trezește implicat în rolul lui Romeo dintr-o piesă școlară, cu nimeni alta decât Elena în rolul Julietei. Repetițiile îi vor aduce împreună destul de mult timp, atracția este mare, și vor descoperi și multe alte lucruri despre ei.
 Dar vă las pe voi să descoperiți toate detaliile acestei cărți.
Recomand cu drag cartea, la mine și-a atins scopul – acela de a citi o carte relaxantă cu mult umor.

Carte disponibilă pe site-ul Bookzone.

Recenzii cărți

Un altfel de Romeo de Ilsa Madden-Mills – Bookzone – recenzie

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.