Unde dorm trandafirii sălbatici. Seria Instincte ucigașe, volumul 1 – Aurelia Chircu...

Unde dorm trandafirii sălbatici. Seria Instincte ucigașe, volumul 1 – Aurelia Chircu – recenzie

by -
0
Unde dorm trandafirii sălbatici. Seria Instincte ucigașe, volumul 1 - Aurelia Chircu - recenzie

Unde dorm trandafirii sălbatici. Seria Instincte ucigașe, volumul 1 – Aurelia Chircu – recenzie

Editura: Petale Scrise

An aparitie: 2023

Nr. de pagini: 166

Gen: thriller, historical romance

  Fascinația trandafirilor ascunde secrete morbide, țesute în vălul parfumat al minciunilor și învăluite în mormântul apelor… acolo unde spirite neconsolate se zbat în capcana tăcerii, gata să aprindă flăcările răzbunării.

  María Luisa, fiica unui moșier bogat, nu înțelege ce înseamnă o pasiune mistuitoare, până nu îi fură inima un servitor, un tânăr pentru care nu-i permite rangul să aibă sentimente romantice. Simțăminte profunde se înfiripă în sufletul ei, transformând teama de condamnare familială și socială în văpăi irezistibile ale iubirii.

  Inima sa nu își poate urma calea, atâta vreme cât piedicile destinului o înlănțuie de onoare, avere și dorința altora de a-i conduce viața, spre folosul lăcomiei lor. Însă, María Luisa e hotărâtă să-și înfrunte demonii în numele dragostei, cu toate că nu știe prețul pentru o asemenea fericire și nici dacă bărbatul pe care-l iubește chiar merită sacrificiile ei.

  Autoarea Aurelia Chircu a reușit să mă surprindă plăcut cu o poveste historical romance plină plină de răsturnări de situație și suspans, mult mai pe gustul meu decât ,,Taina marchizului” (o combinație de historical romance cu magic realism), dar la fel de captivantă ca ,,Sâmbătă seara, în Cișmigiu” (un historical romance, plin de mister și suspans). Sinceră să fiu, mi-a fost teamă să o citesc, asta pentru că știam prea bine cât de machiavelică poate fi mintea autoarei. Aurelia are o scriere aparte, un mod inedit de a începe o poveste, personaje controversate și versatile. În plus, nu îți poți da seama în ce direcție merge intriga și nici nu ai certitudinea că personajele principale vor supraviețui până la final. Totul este imprevizibil. Așadar, nu e de mirare că am parcurs fiecare capitol cu sufletul cât un purice. În același timp, ardeam de curiozitate să văd ce piedici au de întâmpinat personajele și dacă ucigașul acelor nefericite femei va fi dat în vileag.

  M-a încântat felul în care a fost scrisă această carte, fiecare gând, fiecare trăire, fiecare gest, potrivindu-se în complexitatea intrigii. Interacțiunea dintre cele două familii mi s-a părut foarte reală (mă refer aici la neînțelegerile dintre familiile celor doi frați, Diego și Álvaro, atât din cauza averii, cât și a comportamentului deplasat avut de unchi față de nepoata sa), iar teama fiecărui personaj a fost palpabilă. 

  M-a surprins plăcut faptul că autoarea a strecurat în poveste un pic de erotism, foarte multe emoții și un criminal care a fost în permanență la pândă. A creionat niște personaje secundare viciate, dominate de plăcerea de a ucide, dar și motivate de dorințe sexuale. Și, nu în ultimul rând, am avut bucuria de a mă reîntâlni cu personajele din povestirea ,,Fiul degustătorului din Egipt” din cadrul antologiei ,,Petale cu aromă de vanilie. Povestiri historical romance”.

  Dacă tot am ajuns la subiectul personaje, trebuie să recunosc că autoarea mi-a oferit o protagonistă controversată, față de care nu pot să zic c-am reușit să mă atașez. Mi s-a părut o persoană răsfățată și năvalnică, dar am încercat să îi găsesc scuze, că este mult prea tânără și neștiutoare, fiind crescută doar de tatăl ei, care a încercat să-i facă viața cât mai frumoasă, mai ales că ea era unica lui moștenitoare, și că a trecut printr-o situație neplăcută. Iar în ceea ce privește relația cu Lorenzo, nu mi-a plăcut comportamenul ei față de acest bărbat, felul în care îl băga adesea în încurcături, amintindu-i că ea este stăpâna, iar el un simplu servitor, aproape poruncindu-i să îi facă pe plac, fără să îi dea dreptul de a alege. În schimb, personajul Lorenzo m-a cucerit de la prima apariție și mi-a plăcut că a știut să îi ofere fetei explicații pe înțelesul ei (,,Un sărut nu este un bun pe care să-l luați oricum; vă sunt supus trup și suflet, dar, cu toate astea, sexualitatea mea îmi aparţine doar mie”).

,,Într-adevăr, ținea la Maria Luisa, dar nu-i plăcea să fie ridiculizat că i s-ar fi dat o sarcină şi acum trebuia să stea mereu la ordinele fetei în explorările ei asupra sexului opus. Ştia că avea să fie urmărit la orice pas şi pedepsit, dacă gesturile lui ar fi ieșit din limitele impuse de statutul social.” 

  ,,Unde dorm trandafirii sălbatici”, primul volum al seriei Instincte ucigașe, începe într-o manieră cât se poate de captivantă și plină de suspans, mai precis, cu un asasinat la comandă cu final neașteptat, iar toate cele întâmplate au pornit de la Maria Luisa, fiica moșierului Diego de Castro. Ulterior, ni se dezvăluie, în ordine cronologică, faptele care au provocat evenimentul petrecut la începutul cărții.

  În principal, aflăm că tânăra Maria Luisa a rămas fără mamă pe când avea un an, iar tatăl ei a moștenit aproape totul după moartea bunicii Luisa Amalia, pe când fratele lui doar una dintre afaceri, fapt care a dus la crearea unei prăpastii între Diego și Álvaro de Castro. 

  Totuși, în ciuda divergențelor dintre cele două familii, Maria Luisa adoră să se plimbe prin grădina mătușii Lucrecia și, astfel, ajunge să-și vadă unchiul întreținând un act sexual cu o servitoare. Cu toate că își dă seama că gesturile acestuia o rănesc pe femeie, Maria Luisa nu-şi poate desprinde ochii de la imaginea din faţa ei, fiind fascinată de înlănțuirea și tânguirile lor. Nu înțelege că este martora unui viol, că femeia nu are cum să se împotrivească pentru că trebuie să se supună stăpânului ei. Abia atunci când unchiul ajunge să se poarte necuviincios cu ea, Maria Luisa își dă seama cât este de neputincioasă, de fragilă în faţa unui bărbat, lucru pe care nu-l admisese, fiindcă oamenii din jurul ei se purtaseră mereu cu delicateţe.

  Din pricina celor întâmplate, Maria Luisa își pierde încrederea în bărbaţi, se simte amenințată, dar este în continuare fascinată de tot ce are legătură cu sexualitatea. Diego, îngrijorat de starea fiicei sale, apelează la un doctor, care îi recomandă fetei să se lase însoțită de un prieten de sex opus, pentru că trebuie să vadă, să cunoască, doar în limitele impuse de ea. Însă, singurul bărbat de care nu se teme tânăra este Lorenzo, unul dintre servitori, lucru care nu-i convine unchiului Álvaro. Bărbatul vrea neapărat ca ea să-i devină amantă și, pe motiv că este interesat de bunăstarea nepoatei sale, îi propune lui Diego să-l treacă în testament, ca tutore, pe nepotul Willy, în cazul în care ar deceda. Va accepta așa ceva Diego? Cum va decurge relația dintre Maria Luisa și Lorenzo? Oare aceasta vrea să se răzbune pe Álvaro? Cine ordonase asasinatul?

  „Adevărul e că atunci când reușești să scapi cu viaţă, simţi o încântare să-ți vezi dușmanul mort în faţa ta”.

  ,,Unde dorm trandafirii sălbatici” o povestire historical romance plină de mister si suspans, din care nu lipsesc scenele picante, uneltirile, relații extraconjugale si secretele de familie.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia şi cărtureşti

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.