Viața secretă a lui William Shakespeare - Jude Morgan - lansare de Ziua Cărții

Viața secretă a lui William Shakespeare – Jude Morgan – lansare de Ziua Cărții

  De Ziua Internațională a Cărții, 23 aprilie, ziua în care s-a născut și a murit Shakespeare, editura Nemira lansează romanul Viața secretă a lui William Shakespeare, de Jude Morgan, de la ora 19:30, la Cafeneaua Cărturești Verona.

   Invitații sunt Alina Purcaru, Adriana Voicu (traducătoarea cărții), Victor Ioan Frunză și actorul Codrin Boldea, care va citi din carte. Evenimentul este moderat de Dana Ionescu, redactor-șef Nemira.

  Cartea a apărut în colecția Babel, în traducerea Adrianei Voicu.

  Cum a reușit fiul unui mănușar englez să ajungă cel mai mare scriitor din toate timpurile? A existat Shakespeare cu adevărat? Sau a fost el doar un nume? Istoria consemnează puține fapte despre el: s-a căsătorit cu o anume Anne Hathaway, a plecat din Stratford să-și caute norocul la Londra și a dat lovitura. Fiu plin de ură, soț aproape bun, meșter fără voie, actor ambițios, scriitor mistuit? Toate acestea și mult, mult mai mult de atât. Și totuși, când și cum a devenit el geniu? Viața secretă a lui William Shakespeare trage cortina și ne invită să ne imaginăm cum ar fi putut fi el înainte ca un om de rând să se transforme într-o legendă. Jude Morgan îi spune povestea într-un roman cuceritor despre artă și dragoste, dar mai ales despre ce descoperim între lumină și întuneric, între adevăr și minciună, între alb și negru, între realitate și ficțiune.

  „Într-adevăr, Morgan pare să fi surprins personalitatea lui Shakespeare, adică să fi creat un personaj credibil, în același timp lăsându-se complet fascinat de el.“ The Guardian

   „O reconstituire îndrăzneață a vieții lui Shakespeare de dincolo de scenă.“ The Independent.

Noutăţi Editoriale

Viața secretă a lui William Shakespeare

Titlu original: The secret life of William Shakespeare

Jude Morgan

Traducător: Adriana Voicu

Editura: Nemira

Număr pagini: 640

Data apariţiei: 4 apr. 2019

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.