Vicontele care mă iubea de Julia Quinn-Editura Miron

Vicontele care mă iubea de Julia Quinn-Editura Miron

Număr pagini: 367

Gen: historical romance

Seria Bridgerton: 1. The Duke and I (2000)/Eu și ducele, 2. The Viscount Who Loved Me (2000)/Vicontele care mă iubea3. An Offer from a Gentleman (2001)/Propunerea unui gentleman, 4. Romancing Mr. Bridgerton (2002)/Seducătorul domn Bridgerton, 5. To Sir Phillip, With Love (2003)/În căutarea unui soț, 6. When He Was Wicked (2004)/Păcătosul conte Kilmartin7. It’s in His Kiss (2005)/Sărutul lui, 8. On the Way to the Wedding (2006)/Fii a mea, Lady Lucinda

De data aceasta ziarele de scandal s-au înşelat. Anthony Bridgerton nu numai că s-a hotărât să se căsătorească, dar şi-a ales şi mireasa. 

   Contrar părerii generale, Kate e sigură că fustangiii care se căiesc nu sunt cei mai buni soţi, iar Anthony Bridgerton este cel mai mare crai dintre toţi. Kate este hotărâtă să îşi protejeze sora … 

   Anthony Bridgerton devine capul familiei după ce tatăl său a murit la vârsta de 39 de ani înțepat de o albină. Legătura puternică pe care a avut-o cu tatăl său îi dă credința că va sfârși și el la aceeași vârstă.
Vrea până atunci să aibă un moștenitor, astfel că hotărăște să se căsătorească fără dragoste, iar aleasa vrea să fie o tânără debutantă din sezonul londonez, Edwina.

   Treburile vicontelui sunt date peste cap de sora Edwinei, Kate Sheffield sora mai mare, care își face debutul în acelaşi timp. Datorită apropierii dintre cele două surori (ele fiind surori vitrege), Edwina anunță că are mare încredere în capacitatea lui Kate de a-și alege alesul. Astfel toți pețitori încearcă să între în grațiile surorii mai mari, pentru a putea fi aleși ca și pretendenți la mâna Edwinei.

   Anthony încearcă și el să o apropie pe Kate, dar evident, aceasta nu îl suportă datorită reputației lui de crai. Dar obstacolele nu ar fi Kate, ci visurile erotice care îi tulbură mintea și existența.

  Datorită unei înțepături de albină, adică acea obsesie a lui Anthony, cei doi (Anthony și Kate) se vor căsători.

   Kate este bântuită și acum de moartea mamei sale care s-a produs în timpul unei furtuni năprasnice, ea rămânând cu frica de tunete și vreme rea.

    Cum se va termina povestea lor de dragoste? Cum se va rezolva frica de a nu muri de tânăr? Vă lăsăm să aflați voi citind cartea.

 

„- De ce rîdeţi voi două acolo?
– Kate e supărată fiindcă lady Whistledown a scris iar despre viconte, explică Edwina.
– Nu sînt supărată, spuse Kate, deşi n-o asculta nimeni.
– Bridgerton? întrebă Mary absent.
Edwina dădu din cap.
-Da.
– Scrie mereu despre el.
– Îi place să scrie despre tinerii cuceritori din oraş, comentă Edwina.
– Sigur, răspunse Kate. Dacă ar scrie despre oameni plictisitori, nu i-ar cumpăra nimeni ziarul.
– Nu e adevărat, rosti Edwina. Săptămîna trecută a scris despre noi, şi Dumnezeu ştie că nu sîntem cele mai interesante persoane din oraş”

 

„- Tare te mai interesează vicontele, Kate. Vrei să ne spui ceva?
– Nu fi prostuţă. Nici nu-l cunosc. Şi dacă l-aş cunoaşte, aş fugi de el ca dracul de tămîie. E un bărbat de care noi două ar trebui să ne ferim cu orice preţ. Probabil că ar putea seduce şi un gheţar.
– Kate! exclamă Mary.
Fata făcu o grimasă. Uitase că mama lor era acolo, cu ele.
– E adevărat, adăugă ea. Am auzit că numărul amantelor lui îl întrece pe acela al anilor pe care îi are”

„- Şi ştii ceva? adăugă sora ei. E adevărat că nu poţi judeca o carte după copertă. Tot felul de oameni sînt pasionaţi de ştiinţă. Poate chiar şi vicontele Bridgerton, cel despre care tot vorbeşte lady Whistledown.
– Bate-n lemn, Edwina. Nu trebuie să te apropii de viconte.
Toată lumea ştie că e un mare don Juan. De fapt, cred că e cel mai mare şi cu asta, basta. Cel mai mare din Londra. Poate chiar din ţară!
– Ştiu. Era doar un exemplu. Şi oricum nu cred că se va însura anul ăsta. Lady Whistledown aşa crede, şi ai spus chiar tu că are aproape întotdeauna dreptate.
Kate o atinse uşor pe braţ.
– Nu te teme. Îţi găsim noi un soţ potrivit. Dar acela nu va fi vicontele Bridgerton. În nici un caz!

În acel moment, subiectul discuţiei lor se relaxa la White’s, alături de doi dintre cei trei fraţi mai mici, bucurîndu-se de un pahar de după-amiază. Anthony se sprijini de spătarul scaunului de piele, răsuci paharul, privind mişcarea coniacului din el şi anunţă:
Mă gîndeam să mă însor.
Benedict, care făcea un lucru detestat de mama lor, adică se legăna pe cele două picioare de dinapoi ale scaunului, căzu pe spate. Colin Bridgerton se înecă. Din fericire pentru el, Benedict se ridică la timp ca să îl lovească în spate şi să-l facă să scoată pe masă măslina verde pe care o înghiţise. Măslina trecu în zbor pe lîngă urechea lui Anthony, care nu comentă în nici un fel evenimentul. Ştia că declaraţia lui era surprinzătoare. 
Cel puţin surprinzătoare. Cuvinte ca „şocantă” şi „ de necrezut” erau mai aproape de adevăr. Nu era genul de bărbat care să vrea să se însoare. În ultimii zece ani fusese un mare don Juan, bucurîndu-se de orice experienţă i se ivea în cale. Din punctul lui de vedere, viaţa era scurtă şi trebuia să profiţi de ea cît puteai. Avea un oarecare cod al onoarei, fiindcă nu se amestecase niciodată în viaţa domnişoarelor bine-crescute.
Evitase cu grijă pe oricine ar fi avut dreptul să-i ceară să o ia de soţie. Avea şi el patru surori mai mici şi respecta reputaţiile tinerelor domnişoare. Deja ajunsese foarte aproape la duel pentru onoarea uneia dintre surorile sale.”

,,Ferestrele biroului dădeau în piaţa Grosvenor, aşa că el se amuza privind trăsurile sosind şi pe oaspeţi dîndu-se jos. Kate Sheffield coborîse şi ridicase capul, la fel cum făcuse în parc, sub razele soarelui. Lumina de la felinarele aflate de la stradă şi de alta a uşii de la intrare îi scăldaseră figura într-o lumină palidă, iar Anthony îşi ţinuse respiraţia, scăpînd paharul de pe  pervazul ferestrei. Era ridicol. Nu îşi imagina nici o clipă că simţea altceva decît dorinţă. Fir-ar al naibii! Nici măcar nu o plăcea. Era prea dominatoare, avea prea multe opinii şi trăgea prea repede concluzii. Nici măcar nu era frumoasă. Cel puţin în comparaţie cu alte domnişoare care participau la sezonul de baluri...”

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Julia Quinn

Serii cărţi

Cărţi de dragoste

2. Vicontele care mă iubea-The Viscount Who Loved Me

Vicontele care mă iubea de Julia Quinn-Editura Miron

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.