2014 „Orasul abisului” de Alastair Reynolds-Editura Trei

2014 „Orasul abisului” de Alastair Reynolds-Editura Trei

Premiul British SF Association 20022651_13c14573

Orasul a fost infiintat de robotii care purtau materialul genetic necesar aparitiei oamenilor pe o planeta inca necolonizata. A fost construit in jurul unui abis ale carui gaze si aburi erau utilizate pentru a genera energie si atmosfera. Orasul Abisului a cunoscut o utopie de 200 de ani, „Belle Epoque”, in care tehnologia a avansat pana la un stadiu in care implanturile si nanotehnologia faceau nemurirea viabila.

Apoi a sosit Epidemia Fuziunii….

„Reynolds transmuta space opera intr-o poveste de mister picaresc cu accente baroce si noir. Ganditi-va la cartea aceasta ca la o combinatie intre filmul Blade Runner si unul dintre romanele de aventuri ironice ale lui Jack Vance.” – Publishers Weekly

Alastair Reynolds (n. 1975) este specializat in hard SF sumbru si space opera. Dupa ce a lucrat in Agentia Spatiala Europeana pana in 2004, a devenit autor liber profesionist. Pana in prezent a publicat 12 romane si 5 culegeri de povestiri, iar in anul 2009 a semnat un contract de 1 milion de lire sterline cu editura Gollancz pentru a scrie zece romane in urmatorii zece ani. in limba romana au aparut: Cainii de diamant. Zile pe Turcoaz (Ed. Nemira, 2008) si Prefectul (Ed. Trei, 2012).

SursaEditura Trei

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.