2015 Stalingradul de pe Yangtze. Batalia pentru Shanghai – 1937 de Peter...

2015 Stalingradul de pe Yangtze. Batalia pentru Shanghai – 1937 de Peter Harmsen-Editura Corint

Shanghai_1937La Editura Corint a apărut cartea Stalingradul de pe Yangtze. Batalia pentru Shanghai – 1937 de Peter Harmsen

Bătălia pentru Shanghai din 1937 este una dintre marile bătălii uitate ale secolului al XX-lea, prevestitoare a conflagraţiei mondiale care urma să înceapă. În momentele sale de vârf, ea ajunsese să implice aproape un milion de soldaţi chinezi şi japonezi, iar peste trei milioane de civili îi deveniseră fie spectatori fără voie, fie victime colaterale. A reprezentat un război total purtat în principal într-un mediu urban de două dintre cele mai vechi şi mai mândre civilizaţii ale Orientului Îndepărtat, război care avea să ducă la atacul de la Pearl Harbor şi la decenii de istorie tumultuoasă în Asia. Bătălia pentru Shanghai a fost un eveniment crucial care a ajutat la definirea şi configurarea lumii moderne, fiind prima campanie importantă din cel de al Doilea Război Mondial.

Stalingradul de pe Yangtze, rezultatul a peste 15 ani de cercetări pe teren şi în arhive, oferă nu numai o perspectivă fascinantă asupra aspectelor strategice şi tactice ale luptelor, ci şi o imagine a colosalei tragedii care a lovit sute de mii de persoane, cartea umplând un gol imens în istoriografia celui de al Doilea Război Mondial.

Stalingradul de pe Yangtze are toate elementele unui extraordinar roman istoric…” Taiwan Today

Peter Harmsen este un scriitor excelent. Cartea sa se citeşte în ritm alert, ca un techno-thriller modern.” The Wargamer

Peter Harmsen a studiat istoria la National Taiwan University, iar de peste două decenii lucrează ca jurnalist şi corespondent de presă pentru Asia de Est, ceea ce i-a permis să studieze fiecare ţară din regiune, inclusiv Mongolia şi Coreea de Nord. Articolele sale au apărut în publicaţii precum Financial Times şi Far Eastern Economic Review, iar printre organizaţiile cu care a colaborat se numără Bloomberg şi The Economist Intelligence Unit, una dintre cele mai prestigioase companii specializate în oferirea unor buletine de analiză referitoare la situaţia economico-politică a fiecărei ţări din lume pentru uzul companiilor multinaţionale. Peter Harmsen colaborează de mai bine de 11 ani cu Agence France-Presse (AFP), fiind, în prezent, şeful biroului acesteia din Taiwan. Pasiunea sa pentru istoria Asiei de Est l-a îndemnat atât să cerceteze vreme de mai bine de 15 ani pentru a-şi putea scrie cartea de debut, Stalingradul de pe Yangtze, cât şi să realizeze un blog dedicat conflictelor armate dintre China şi Japonia purtate în perioada 1931-1945, www.chinaww2.com.

Editura Corint

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.