Ascultă glasul meu de Susanna Tamaro-În curând la Editura Litera

Ascultă glasul meu de Susanna Tamaro-În curând la Editura Litera

  „Ascultă glasul meu”, de Susanna Tamaro, continuarea romanului „Mergi unde te poartă inima”, cea mai vândută carte italiană a secolului XX.

  Ce s-a întâmplat cu nepoata Olgăi, bunica din „Mergi unde te poartă inima?” S-a întors ea din America la timp pentru a se împăca cu bunica ei sau doar a găsit lunga scrisoare-jurnal care îi era adresată? Dacă totuși destinul i-a rezervat o a treia posibilitate? Dacă, rătăcind prin camerele acelei case uriașe, singurătatea a împins-o să meargă în pod pentru a da de urma celor doi oameni pe care cu adevărat ar fi vrut să-i cunoască: mama și tatăl ei? Cine erau ei? Care a fost povestea lor? Este ea într-adevăr fiica unui prinț turc, așa cum i-a spus bunica ei pe când era copilă sau există ceva care încă trebuie dezvăluit? În căutarea acelui secret ea recompune, din scrisori și caiete îngălbenite, pagină după pagină, elementele unui mozaic vechi de generații.

  Și descoperă, într-un jurnal, slăbiciunile, visurile și neliniștile mamei sale Ilaria, studentă la filosofie, fascinată de un profesor cu douăzeci de ani mai mare decât ea. Descoperă că un unchi s-a refugiat într-o țară îndepărtată pentru a scăpa de legile rasiale și de acolo a continuat să trimită vești. Încurajată de aceste câteva indicii, fata decide să meargă în căutarea tatălui său și a acelui unchi îndepărtat, într-o călătorie care o va conduce la originile propriei neliniști.

„Tamaro scrie cu simplitate și claritate și pune o mulțime de întrebări despre lume și existență.“ Herald
Personaje pline de viață… descrieri de natură strălucitoare… Un roman de formare unic, neobișnuit.“ Independent

Sursa: Editura Litera

  Susanna Tamaro este o romancieră din Italia, care are experiență în regie de film și documentare științifică. Scrierile sale au primit numeroase premii, iar romanul său, „Mergi unde te poartă inima”, se bucură de o mare popularitate în rândul cititorilor.

  Romanul „Mergi unde te poartă inima” a fost publicat iniţial în 1994, bucurându-se de o ecranizare la doi ani de la publicare (Follow Your Heart) În prezent, „Va’ dove ti porta il cuore” este considerată cea mai bine vândută carte italiană a secolului XX, tipărindu-se şi cumpărându-se în 16 milioane de exemplare.

Recenzii Cărţi Editura Litera

2 COMMENTS

  1. Am citit prima carte a Susannei Tamaro și mi-a plăcut foarte mult. Sunt curioasă să văd dacă povestea e la fel de frumoasă!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.