Apariţii Editura Nemi-Cărţi pentru copii

1. Frumoasa adormită şi fusul de Neil Gaiman

Detalii:
O senzaţională repovestire a basmelor clasice. Scriitorul Neil Gaiman şi ilustratorul Chris Riddell ţes împreună un fel de Albă-că-Zăpadă şi, aproape, o Frumoasă adormită, cu note subtile de magie întunecată, ce-i va ţine pe cititori vrăjiţi de la început până la sfârşit.

În ajunul nunţii sale, o tânăra regina pleacă pentru a salva oneil gaiman frumoasa adormita si fusul prinţesă din mrejele unei vrăji întunecate. În locul rochiei de mireasă îşi pune cămaşă de zale, îşi ia sabia şi, alături de trei pitici curajoşi, străbate tunelurile întunecate de sub munţi pentru a ajunge la regatul adormit. Ieşind din tiparele basmelor clasice, regina decide să-şi construiască singură destinul, iar tânăra adormită nu este nici ea ceea ce pare.

Elemente familiare ale basmelor clasice se combină cu subtile tuşe moderne, iar rezultatul este o poveste savuroasă, captivantă şi întunecat-amuzantă. Originali şi surprinzători, cei doi autori îşi cuceresc cititorii prin ceea ce ar putea fi culmea colaborării lor artistice. Prin povestea minunat scrisă şi datorită minunatelor ilustraţii ale lui Chris Riddell, bogate în detalii preţioase, cartea poate fi un cadou cu adevărat special şi rafinat.

S-ar putea să crezi că ştii povestea asta. E despre o tânăra regina în pragul măritişului; mai sunt şi câţiva pitici curajoşi şi de treaba; un castel acoperit de spini; şi, se spune, o prinţesă blestemată de o vrăjitoare să doarmă pe vecie.

Dar în această poveste nimeni nu aşteaptă un prinţ călare pe un armăsar alb. Acest basm a fost ţesut cu un fir de magie neagră, ce amestecă şi suceşte lucrurile, le face să scânteieze şi să strălucească într-un mod aparte. Atunci când o prinţesă are nevoie să fie salvată, o regina poate să se transforme ea însăşi într-un erou…

RECENZII

„Dacă această carte nu este o capodoperă, este, în mod sigur, o comoară. Şi asta e mai mult decât suficient.” (Kirkus Review)

„E normal să te aştepţi la o capodoperă atunci când Gaiman şi Riddell lucrează împreună? Probabil că da.” (Kirkus Review)

„O repovestire necesară şi originală a unui basm clasic.” (The Guardian)

„Un adevărat răsfăţ.” (Publishers Weekly)

„Chiar dacă nu va plac poveştile cu zane, va recomandăm cu entuziasm această fascinată poveste pentru că este complet diferită de tot ceea ce aţi mai citit până acum.” (The Guardian)

„Gaiman are poveştile clasice în sânge, iar basmul sau este atât de bine acordat încât se susţine singur încă de la prima propoziţie. (…) Pe deasupra, uimitoarele ilustraţii realizate de Chris Riddell, alb şi negru cu inserţii de aur, sunt atât de detaliate încât, uneori, basmul lui Gaiman pare nu o poveste, ci mai mult un coşmar inexplicabil de frumos.” (New York Times Book Review)

2. Neîmblânziţii (partea I)-Baiatul care vorbea cu corbii de Jacob Grey

Detalii:

Băiatul care vorbea cu corbii este primul volum dintr-o trilogie întunecată (Neîmblânziţii), plină de acţiune şi suspans, ce aduce aminte, pe de o parte, de Cartea cimitirului, de Neil Gaiman, şi, pe de altă, de atmosfera din Batman.jacob grey neimblanzitii

Abandonat de părinţi la vârstă de cinci ani, Caw nu s-a întrebat niciodată de ce poate vorbi cu corbii. Dar, după ce salvează o faţă pe nume Lydia de un atac primejdios, descoperă că sunt şi alţii că el: oameni ce au puterea de a controla şi comunica cu animalele. Neîmblânziţi. Unii preferă să se ascundă sub aparenţele unor oameni obişnuiţi, unii aleg o viaţă solitară, unii sunt proscrişi, iar alţii… ei bine, alţii ar face orice pentru a aduce întunericul înapoi în Blackstone.

Blackstone a fost odată un oraş înfloritor. Dar asta a fost în urmă cu opt ani, înainte de Vara Întunecată, când, sub conducerea maleficului Spinning-Man, neîmblânzitul-păianjen, a fost devastat de un val de violente şi infracţiuni fără precedent. Şi, deşi a fost înfrânt, se pare că Spinning-Man vrea să-şi recapete puterea, iar Caw, neîmblânzitul-corb, este printre cei care vor fi prinşi în pânză să.

Pe măsură ce ameninţarea unei noi Veri Întunecate creşte, băiatul descoperă viaţă ascunsă a neîmblânziţilor din Blackstone şi are ocazia să afle mai multe despre propriul trecut. Însă pentru a salva oraşul la timp Caw trebuie să-şi dezvolte cât mai repede abilităţile de neîmblânzit pentru că urmează să înfrunte un rău pe care nu şi l-ar fi imaginat nici în cele mai întunecate coşmaruri.

RECENZII

„O aventură plină de suspans pentru fanii seriei Animorphs sau pentru cei cărora le-a plăcut Cartea cimitirului, de Neil Gaiman.” (ALA Booklist)

3.Fraţii Tapper în război (unul împotriva celuilalt) de Geoff Rodkey

Detalii:Fratii Tapper

Amuzantă şi educativă în acelaşi timp, Fraţii Tapper în război (unul împotriva celuilalt), de Geoff Rodkey, este primul volum dintr-o nouă serie populară pentru copii ce-i are că protagonişti pe Claudia şi Reese, doi fraţi gemeni puşi pe soţii. „Războiul” porneşte de la un incident (aparent) nevinovat petrecut în cantină şcolii, se continuă în apartamentul lor din New York, iar cele mai mari „bătălii” se dau, în cele din urmă, în universul fictiv al unui joc online. Dialogurile amuzante între cei doi fraţi sunt completate de căsuţe ce redau mesajele schimbate pe telefon între părinţii lor, email-uri, conversaţii pe chat sau în jocuri video şi numeroase fotografii explicative.

Într-un stil lejer, spumos şi plin umor, autorul descrie excelent inepuizabilele conflicte între fraţi, reuşind, în acelaşi timp, să strecoare şi câteva informaţii de cultură generală despre războaiele adevărate, precum şi o lecţie scrisă printre rânduri: oricât de dulce ar fi răzbunarea, tot mai dulce este împăcarea.

Povestită că o „istorie orală” de către cei doi fraţi, prietenii şi familia lor, Fraţii Tapper în război este un român haios despre ce înseamnă să fii în şcoală generală în lumea noastră digitalizată.

 
 4. Bronto, un dinozaur neaşteptat de Valentin Nicolau

Detalii:

De ce oare, atunci când eşti mic, aproape tot ce faci pare prea puţin important în ochii adulţilor? Fără rost sunt jocurile, întrebările prea multe îi enervează imediat… La tot pasul auzi: „nu ai voie!“ sau „nu face asta!“, sau „nu pe acolo!“. Părinţii ăştia!…bronto un dinozaur neastamparat

Aşa gândeşte Bronto, micuţul dinozaur, plictisit să se tot joace singur în pădure, fără prietenii săi atât de dragi, Diplo, Stega, Tyrano şi Tricer.

Apoi porneşte în căutarea prietenilor, încercând să traverseze singur pădurea, în ciuda interdicţiei părinţilor „atotştiutori”. Ce i se întâmplă lui Bronto este o poveste antrenantă şi plină de învăţăminte pentru cei mici (dar şi pentru cei mari).

DESPRE AUTORI

Valentin Nicolau (n. 1960 – d. 2015, Bucureşti) este fondatorul Editurii Nemira şi al postului de radio Smart FM, fost preşedinte al Televiziunii Române şi un dramaturg de succes, piesele sale fiind incluse în repertoriile unor teatre româneşti de prestigiu.

Că scriitor, a debutat în 1994 cu volumul de proză pentru copii Bronto, un dinozaur încă mic, urmat în 1995 de Bronto, un dinozaur neastâmpărat (reeditată de Nemira în 2008 şi 2015). Alte cărţi pentru copii: Zîna Benzină (2008) şi primul volum din seria „Basmania”, Răspântia gândurilor (2014).

Alexandru Ciubotariu este un cunoscut ilustrator român. A ilustrat atât cărţi scrise de autori contemporani (seria Bronto, de Valentin Nicolau, Aventurile lui Cipollino, de Gianni Rodari), cât şi clasici (Greuceanu şi Tugulea, de Petre Ispirescu). Este pasionat de benzi desenate, comics-uri şi pisici pătrate.

Sursa: Editura Nemi-Cărţi pentru copii

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.