Bilete înveninate de Vi Keeland - Penelope Ward

Bilete înveninate, de Vi Keeland – Penelope Ward – Editura Trei – recenzie

Bilete înveninate

Autor: Vi Keeland, Penelope Ward 

Titlul original: Hate NotesTop of Form

Traducerea: Daniela Purgaru

Editura: Trei

Colecţia: Eroscop

Anul apariţiei: 2020

Nr. de pagini: 352

Gen: Romance

   Bilete înveninate de Vi Keeland – Penelope Ward romantică și amuzantă.

Totul a început cu un misterios bilețel albastru ascuns într-o rochie de mireasă.
Ceva albastru.
Mă aflam într-un magazin cu haine vintage, unde am făcut o descoperire uluitoare.
Cusut în căptușeala unei fabuloase rochii de mireasă era cel mai încântător mesaj pe care îl citisem vreodată: Îți mulțumesc că mi transformi visurile în realitate.
Numele scris în relief pe hârtia albastră era Reed Eastwood, cel mai romantic bărbat de pe pământ. Dacă fanteziile mele despre marea iubire s-ar fi oprit aici… Fiindcă de atunci am mai aflat și altceva despre Domnul cu Ochi Strălucitori.
E arogant, cinic și provocator. Soarta a făcut să fie noul meu șef. Asta însă n-o să mă împiedice să aflu povestea din spatele ultimei sale scrisori de dragoste. Care nu s-a terminat cu Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Dar nu se compară cu povestea dintre noi. Care e mai înflăcărată, mai pasională și mai surprinzătoare decât tot ce mi-aș fi putut imagina vreodată.
Ceva nou.
Și habar n-am cum se va sfârși…

    Bilete înveninate este o carte relaxantă, romantică și amuzantă, și, totodată, emoționantă,  numai bună de luat cu voi în vacanță.

   Cu toate că am citit multe păreri pro și contra despre cartea ,,Bilete înveninate”, eu abia mi-am stăpânit nerăbdarea până mi-a picat în mână acest eroscop. Sunt o fană a celor două autoare, dar și un om care apreciază poveștile de dragoste care au o anumită doză de umor sau ironie, așa că sunt șanse să fiu un pic subiectivă.

   Am savurat din plin acțiunea, dar și replicile ironice dintre protagoniști. M-au amuzat biletele înveninate pe care Reed i le lăsa Charlottei pe birou, dar m-a și enervat tendința lui de a o îndepărta pe tânără din viața lui. Cât despre final, nu pot spune decât că m-a emoționat până la lacrimi. Însă, ceea ce am apreciat cel mai mult, a fost strânsa prietenie dintre Charlotte și Iris, mai precis, sfaturile pe care bătrânica i le-a oferit.

 

,,… trebuie să te prinzi cum să iubești viața pe care o ai, în timp ce muncești pentru a avea viața pe care ți-o dorești.”

  ,,- Totul se întâmplă cu un motiv, Charlotte. Profită de acest timp pentru a-ți reevalua viața și pentru a afla ce-ți dorești de la ea. Eu aşa am făcut. Fericirea nu o poți găsi decất în tine, nu în alte persoane, indiferent cât de mult ții la ele. Fă-te pe tine fericită, iar restul va veni de la sine.”

  E drept că, fiind o carte apărută în cadrul colecției Eroscop, mă așteptam la mai multe scene de sex, dar nu pot spune că m-a deranjat acest aspect. M-a surprins mai degrabă profunzimea unor subiecte abordate, fuga de iubirea adevărată (vă las pe voi să aflați motivul), trădarea, teama de a nu dezamăgi – să nu uitam faptul că Reed nu se consideră omul potrivit pentru ea, mai ales că Chartlotte este o visătoare și merită pe cineva care să nu o tragă niciodată înapoi.

  ,,Când nu ți se răspunde cu dragoste, trebuie să înveți să nu o mai iubeşti pe acea persoană. Mintea spune că nu trebuie să o mai iubeşti, dar inima nu e atât de ascultătoare.”

   Trebuie să recunosc că nu povestea a fost cea care mi-a oferit o stare de bine, ci protagonista, Charlotte Darling fiind creionată într-o manieră care m-a determinat să-mi spun că exact așa aș fi vrut să fiu și eu în viața de zi cu zi. În ciuda faptului că este o fire expansivă, copilăroasă, naivă, m-a impresionat maturitatea și concepția ei despre viață.

 

,,Femeia asta chiar nu semăna cu nicio altă persoană pe care o întâlnisem. În multe privințe, înțelepciunea ei îi depășea vârsta, iar în altele parcă se născuse ieri. Până la un anumit nivel eram de acord cu atitudinea ei trăiește clipa, pentru că niciodată nu poți ști când viața îți aruncă o minge cu efect.”

   Charlotte este o persoană atrăgătoare și cu o personalitate deschisă. E nebună, tupeistă și al dracului de adorabilă. Are un fel unic de a privi lucrurile, ceea ce îl face pe Reed să-și piardă răbdarea nu doar o dată. Și, fie vorba între noi, nu te poți ciondăni cu cineva al cărui mod de comunicare este să-și tasteze răspunsul în aer – asta pentru că nu vrea să-i spună ce crede cu adevărat, de teamă că-și va pierde slujba, așa că se preface că tastează în aer ce vrea să-i spună, ca să se descarce. În plus, ideea ei de a întocmi o listă de dorințe, un fel de listă cu lucruri pe care să le îndeplinească înainte de a muri, îl va determina și pe Reed să își facă propria lui listă de nebunii, ajungând într-un final să-și depășească zona de confort. La urma urmei, Charlotte nu-l putea face să vadă viitorul așa cum îl vedea ea. El trebuia să realizeze asta de unul singur.

 

,,Încercasem să mă apropii de el făcându-l să vorbească cu mine, să-și deschidă sufletul în fața mea. Dar el era atât de închis, încât îmi respingea fiecare tentativă. Poate că până la urmă modul în care mă puteam apropia de el nu era prin vorbe. Chiar şi un diamant are un punct vulnerabil unde piatra prețioasă poate fi tăiată. Acest punct vulnerabil al lui Reed nu consta în comunicarea verbală, ci în atracția fizică față de mine. Şi mă pricepeam să mă pun în valoare.”

   Dar nu vă lăsați înșelați de veselia care o caracterizează pe Charlotte pentru că și-a luat din plin partea ei de dezamăgiri în viață. După patru ani de relație, ea descoperă că logodnicul și, totodată, șeful șefului ei, o inseala chiar cu secretara lui. Își dă demisia și, ca să facă rost de bani, își duce rochia de mireasă la o consignație că s-o vândă. Însă acolo ajunge să se îndrăgostească de o altă rochie de mireasă, una cu pene. În interiorul acesteia găsește cusut un bilet albastru, iar declarația de dragoste pe care un anumit Reed Eastwood o face iubitei lui Allison, i-a dat speranța că romantismul încă mai există.

 

,,- Ştii, în ciuda faptului că mă simt rănită, nu regret felul în care a început totul. Biletul acela m-a ajutat. L-am citit şi mi-a dat speranță că dragostea și romantismul chiar există… într-un moment în care aveam o părere proastă despre iubire și viață. Chiar dacă totul a fost doar o iluzie, m-a ajutat să încep o pagină nouă. “

  La doua luni după acest moment, o regăsim pe Charlotte, singură, fară niciun venit, în căutare de un nou loc de muncă. Faptul că fostul ei iubit s-a logodit cu o altă femeie care îi semăna leit, o face să se simtă învinsă, mânioasă, ușor de înlocuit, așa că ajunge să se îmbete atât de tare încât, cu greu reușește să-și amintească faptul că îl căutase pe Facebook pe autorul biletului albastru și că depusese o cerere pentru vizionarea unui apartament de lux, în valoare de 12 milioane de dolari, pus la vânzare de agenția Eastwood Properties.

  Charlotte nu mai avea nimic de pierdut. Viața ei era un dezastru, aşa că măcar își putea satisface curiozitatea în legătură cu Reed Eastwood. Trebuia insă să știe ce se întâmplase cu el și Allison și-apoi își vedea de drumul ei. Dar, ajunsă la proprietatea respectivă, descoperă un Reed total diferit față de cel despre care fanteza. Reed al ei ,,trebuia să-i reînvie speranța, dar cel de față storcea lent viața din ea”. Nu era deloc cum și-l imaginase după cuvintele frumoase din biletul albastru. Era un bărbat cinic, nepoliticos. Un ticălos îngâmfat care practic o umilește.

 

,,Reed avea o energie periculoasă care intra în contradicție cu ținuta sa corectă. Ceva din privirea lui îmi spunea că nu ar fi avut nicio problemă să mă aplece şi să mă lovească la fund atât de tare, încât aş fi simțit urmările câteva zile.”

  Felul în care Reed îi vorbește, o determină pe Charlotte să fugă intr-o toaletă publică, loc în care ajunge să se împrietenească cu Iris, o bătrână care avea cel puțin 70 de ani, îmbrăcată în costum și coafată ca pentru o gală. Aceasta o face să-și povestească toate necazurile apoi o angajează pe post de asistentă la firma ei. Însă, în curând, Charlotte descoperă că Iris nu e nimeni alta decât bunica nesuferitului Reed. Din acest moment începe acțiunea cu adevărat. Joaca de-a șoarecele și pisica dintre cei doi. Bărbatul o consideră nebună, mincinoasă fară pereche și abia o poate tolera. Dar, entuziasta, energica, spirituala, din cale-afară de optimista Charlotte Darling declanșează ceva în sufletul lui. Dar va avea el curajul să-și depășească temerile? De ce a fost părăsit de Allison? Ce ascunde el? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

 

,,Vă certați ca un cuplu căsătorit, flirtați ca doi liceeni și vă faceți confesiuni ca doi prieteni vechi. Nepotul meu nu te îndepărtează pentru că-i este teamă că se va îndrăgosti de tine. Te îndepărtează pentru că deja s-a întâmplat asta.”

  ,,Glumisem despre Charlotte Darling și praful ei magic. Intotdeauna fusese ceva magic la ea, felul in care îşi făcuse apariția în viața mea și o întorsese cu susul in jos. Trebuia să admit că întreaga poveste mă speria puțin.”

Carte disponibilă pe site-ul Cartepedia.ro

Recenzii cărți Editura Trei

Bilete înveninate de Vi Keeland – Penelope Ward – Editura Trei – recenzie

14 COMMENTS

    • Mulțumesc mult, Nicoleta! Nici nu se punea problema să nu fie pe gustul meu. Mă bucur că ți-a plăcut și ție.

  1. Se pare că cărțile scrise de această autoare e foarte bună și talentată, desigur trebuie să vorbesc cu portofelul meu să accepte următoarele comenzi

    Alina de fiecare dată te întreci pe tine cu recenziile.

  2. Faina recenzia! <3 Inca nu am citit cartea dar sunt sigura ca o sa imi placa 🙂 😉 .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.