Booktag – Cum citesc cărțile – How I read books

Booktag – Cum citesc cărțile – How I read books

Booktag - Cum citesc cărțile - How I read books

Booktag – Cum citesc cărțile – How I read books

   Îmi era dor de diversitate, iar un booktag – Cum citesc cărțile a fost binevenit zilele acestea. Adriana de la Totdespre.ro ne-a provocat să răspundem la câteva întrebări, să scriem despre cărți, să împărtășim câteva aspecte legate de această pasiune.

  Cum afli despre noi lecturi interesante?

   Vânez aparițiile editurilor, noutățile din librării și dacă sunt foarte ocupată îmi vin în ajutor notificările din social media. De foarte multe ori aleg cărțile din recomandările prietenilor, bloggerilor pe care îi urmăresc și suntem pe aceeași undă. Ispitele literare se fac remarcate întotdeauna, important este să-mi fac timp pentru ele.

  Cum ai ajuns să citești?

   Din necesitate. Trebuia să exersez pentru școală și singura alternativă era să citesc … cât mai mult. Un alt factor pozitiv a fost pasiunea mamei pentru lectură, ea m-a impulsionat și mai târziu mi-a alimentat această plăcere nevinovată.

  Cum s-a schimbat gustul în materie de lectură pe măsură ce au trecut anii?

M-am maturizat și am devenit selectivă. Mă simt bine când experimentez, însă atunci când o carte nu-mi transmite mesajul potrivit, percep subtilitatea și mă opresc. Nu mizez pe cantitate, ci pe plăcerea de a mă bucura de acest dar, de această bucurie de a citi ce mă binedispune.

  Cât de des cumperi cărți?

   De fiecare dată când am nevoie. N-am un grafic, dar păstrez în coșul cu dorințe cărți care simt că se potrivesc. Atunci când îmi țin bugetul în frâu împrumut de la prieteni sau de la biblioteca locală. Apar atât de multe titluri în ultima vreme, încât este necesar să am o limită în achiziții pentru a nu fi nevoită să schimb locuința și să dorm pe preș din cauza spațiului restrâns.

  Cum ai ajuns să faci Booktubing (Bookblogging)?

   A venit de la sine. Simțeam că a sosit momentul să transmit și altora ce simt, cât de mult mi-au plăcut unele cărți. Literaturapetocuri.ro a fost un pas important și ne-a adus multe satisfacții. Dacă n-ar fi fost Iasmy n-ar fi trecut atât de frumos acești ani. Atunci când se închide o ușă, se deschide un geam, așa a fost și acest proiect pentru mine/noi. A venit la pachet cu multe lucruri pozitive, dar mai ales cu o prietenie care va dăinui peste ani.

 Cum reacționezi când nu îți place sfârșitul unei cărți?

  Încerc să privesc partea pozitivă, să înțeleg mesajul criptat din ultimele rânduri. De cele mai multe ori este o strategie pentru a oferi mai multe alternative, de a lăsa un final deschis sau pentru a continua o serie.

   Au fost cărți care m-au dezamăgit când lucrurile au luat o altă întorsătură, uneori le-am abandonat sau le-am reinterpretat. Cred că depinde de stare!

  Cât de des arunci o privire la finalul unei cărți să vezi dacă e fericit?

   Am trișat de două ori și ambele cărți m-au chinuit. În primul rând pentru că mi-am făcut scenarii și până am ajuns la final deja despicasem firul în mai multe părți, iar în al doilea rând pentru că am fost curioasă să descopăr cum reacționez la astfel de vești. Dacă știu ce se întâmplă, se pierde din farmec și transform totul în maraton, parcurg cartea rapid să văd ce se petrece cu adevărat. Da, îmi plac finalurile pozitive, să știu că undeva se întâmplă ceva bun și speranța nu moare.

  Cui îi dai tag-ul?

Provoc să răspundă pe micuța Hayalperest  de la O lacrimă de cerneală.

14 COMMENTS

  1. Ce articol interesant!
    La 9 ani am prins drag de carti… tragand cu ochiul la cartile tatei. Voiam sa ma aventurez si eu in prerie, sa iau parte la razboi, sa rezolv in caz…
    Mult mai tarziu am descoperit romanele de dragoste, prin 2016. Pana atunci, nu stiam decat de romanul politist, de aventura, capa si spada.
    Cu timpul, am ajuns la concluzia ca trebuie sa citesc toate genurile.
    Cumpar in medie cam 30- 40 de carti pe luna. Cand aud ca apare ceva nou, incep vanatoarea de impresii pe Goodreads. Dupa cum stiti, trag cu ochiul la final :))

  2. E interesant sa tragi cu ochiul si in obiceiurile altora sa vezi cum citesc. Eu cred ca m-am nascut un soarece de biblioteca. :)) Citesc de cand ma stiu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.