Cărți educative de la Editura Paralela 45

Cărți educative de la Editura Paralela 45

Cărți educative – de la Paralela45

    Unde sunt pantalonii lui Moș Crăciun?, de  RICHARD MERRITT

   Paralela 45 este editura la care trebuie să apelați de câte ori vreți o carte bună, mai ales când e vorba de cărțile pe care le cumpărăm copiilor noștri.

   O carte tare dragă mie, și pe care mă bucur că am adăugat-o în biblioteca  fetiței mele, este Unde sunt pantalonii lui Moș Crăciun?.

   La începutul acestei cărți ne este prezentat Moș Crăciun fără pantaloni, și cum se apropie Crăciunul, acesta are nevoie de pantaloni să ajungă în casele copiilor. Renii sunt puțini rușinați și se poartă ciudat, așa că noi trebuie să găsim pantalonii și renii cât mai curând, dar și monedele norocoase.

   Pe fiecare pagină dublă ne este spusă o mică poveste și ni se cere să găsim o anume culoare de pantaloni, renul și moneda.

   O activitate drăguță care necesită atenție și concentrare. Așa copilul este atras de un joc altfel și de timpul petrecut cu părintele sau frățiorul mai mare.

Îngerul Crăciunului, de Anselm Grun

   Despre autor-„Anselm Grun  a studiat teologia, filosofia și administrarea afacerilor și este chelarul Abației benedictine din Munsterschwarzach. Se numără printre cei mai apreciați autori de literatură spirituală, cărțile sale fiind traduse în mai toate limbile europene și vândute în peste 15 000 000 de exemplare.”

   Această mică cărticică este menită să atragă copiii prin simplitatea explicației despre îngeri. Credința trebuie insuflată devreme în suflete și autorul are grijă să facă cunoscute anumite aspecte despre îngeri și rolul acest făpturi minunate de-a lungul istoriei religioase.

… Dar îngerul poate fi și un ușor îndemn care apare în inimile noastre. Sau îl putem întâlni într-o persoană care ni se adresează cu o vorbă ce ne atinge inima.”

După relatarea unei povești din biblie cu îngeri, autorul își transmite dorințele către cel ce citește:

„                                      Ce îți doresc

 Îngerul să te conducă spre liniște, să amuțească toate gândurile cu care emiți comentarii asupra vieții tale. Doar atunci vei putea auzi îndemnurile silențioase care apar în inima ta ți îți promit că și în tine se poate naște ceva nou.”

   Foarte înțelepte vorbe, adaptate pentru vârsta inocentă și sufletele deschise spre cunoaștere.

Recomand aceste două cărți părinților și copiilor. Nelipsite din orice bibliotecă.

Cartile sunt disponibile pe site-ul Editura Paralela 45

Cărți pentru copii

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Cărți educative de la Editura Paralela 45 – cărți pentru copii

 

 

4 COMMENTS

  1. Mulțumim pentru recomandare, Vero! Îmi plac cărțile lui Anselm Grun. De la formatul confortabil la citit, până la mesaj, totul e simplu și minunat la acest autor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.