Cărți pentru copii de la Univers Enciclopedic

   Zilele lungi de iarnă sunt mai frumoase dacă le petrecem în familie. Și nu fiecare în camera lui, cu telefonul sau tableta în mână, ci împreună, în același loc. Multe studii vorbesc despre faptul că este foarte important să petreci timp cu cei mici; timp de calitate. Mai degrabă contează CUM petreci timpul cu puiul tău și mai puțin CÂT. Citind împreună, apoi discutând despre carte, despre mesajul ei, despre personaje, copilul se va simți important. Ascultă-l povestind, acceptă-i părerea și viitorul adult îți va mulțumi. Editura Univers Enciclopedic propune o listă considerabilă de titluri de cărți pentru copii, multe aflate la reducere. Noi am optat pentru:

Nu spălați acest urs!, de Sam Hay

Ilustrații de Nick East

Titlu original: Do Not Wash This Bear!

   Asistăm la o zi obișnuită din viața unui băiețel ce stă acasă cu taticul său. Acesta, cam neîndemânatic, pune la spălat împreună hainele colorate cu cele albe, șosetele dispar miraculos, iar ursulețul de pluș… prinde viață și răstoarnă casa cu susul în jos, spre disperarea băiețelului. Dar, oare chiar ursul a făcut dezordine? Noroc că mama salvează situația. Ștefania (7 ani) a citit cartea singură.

 

Urmel zboară spre Lună, de Max Kruse

Ilustrații de Günther Jackobs

Titlu original: Urmel fliegt zum Mond

   Un extraterestru aterizează pe insula Titiwu și îi invită pe Urmel și pe prietenii lui într-o călătorie în spațiu, până la Lună. Visul lui Urmel era să facă o astfel de călătorie, dar, uitat acolo, își dă seama că, de fapt, Pământul este mult mai frumos.  Învață astfel că trebuie să apreciezi ceea ce ai. Ilustrațiile sunt viu colorate, fără detalii de fundal.

Alte aventuri ale lui Urmel:

Urmel iese din ou

Urmel și Zâna-Purceluș

Lilia, prințesa elfilor, de Stefanie Dahle

Ilustrații: Stefanie Dalhe

Titlu original: Lilia, die kleine Elbenprinzessin

   Povestea aceasta parcă e desprinsă dintr-un desen animat cu zâne, e o poveste magică despre prietenie, loialitate, corectitudine, răsplată. Lilia, mica prințesă a elfilor, vrea să pregătească prăjituri cu miere pentru marea petrecere a elfilor, numai că Nuferii de pe Lacul Fermecat nu-și mai deschid florile. Fea, micuța nimfă nu le mai poate cânta să se deschidă, căci trolul cel mare și gras a călcat pe fluier și l-a rupt. Lilia salvează situația, pregătește prăjiturile, apoi toată lumea poate merge la petrecere. Ilustrațiile sunt superbe, le poți analiza și admira mult, făcându-te să visezi la o lume minunată.

 

Cea mai iubită mămică din lume și Cel mai iubit tătic din lume, de Susanne Lütje

Ilustrații de Eleni Livanios

Titlu original: Die liebste Mama der Welt/ Die liebste Papa der Welt

   Universul copilăriei, cu mama și tata în centrul lui, văzut prin ochii animăluțelor. Mami și tati au grijă de pui, îl hrănesc, se joacă cu el, iar cel mic se simte în siguranță. Textul este în versuri, pe catrene.

Când am căzut și m-am lovit,

Mama repede-a venit.

Un mic plasture mi-a pus,

Durerea pe loc s-a dus.

Tati mă aruncă-n sus,

Hopa! Către nori m-am dus!

Apoi brațele-și întinde,

Iute el din zbor mă prinde!

 

Cizmulițele magice ale Elizei, de Amy Sparkes

Ilustrații de Nick East

Titlu original: Ellie′s Magic Wellies

   Cu puțină imaginație, o zi ploioasă poate aduce un prieten cu care să pornești într-o aventură fantabuloasă! Joacă-te cu Eliza, ajut-o apoi să strângă lucrurile împrăștiate și mai mult ca sigur cuvântul plictiseală va dispărea din vocabularul tău! Înainte, Eliza se plictisea și nu avea chef de nimic, dar a primit o pereche de cizmulițe, care devin magice când sare cu ele în băltoace. O poveste minunată despre prietenie!

Fascinanta lume a animalelor de companie, de Susanne Riha

Ilustrații de Susanne Riha

Titlu original: Mein erstes haustierbuch

   O enciclopedie special concepută pentru ca cei mici să învețe despre animalele de companie. De ce are nevoie pisica? De ce îi place câinelui să roadă lucruri? Care sunt cele mai cunoscute rase? Pot fi învățați perușii să vorbească? Sunt întrebări la care cei mici (dar și cei mari) vor afla răspunsul, unul pe înțelesul lor. Textele sunt bine concepute și însoțite de imagini detaliate despre cele mai iubite animale de companie.

Dacă vă doriți un copil care citește, petreceți de mic timp cu el în compania cărților. Căci, e de știut că el face ce face și părintele, nu ceea ce spune el.

Lecturici plăcute!

Cărţile le puteţi comanda de pe site-ul Univers Enciclopedic

 

 

5 COMMENTS

  1. Asa este! Foarte important sa petreci timp cu copilul tau, aspect care astazi, din pacate, este neglijat de multi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.