Cărţi în pregătire la Editura Nemira

Cărţi în pregătire la editura Nemira în 2017

   În 2017, editura Nemira pregătește apariții editoriale de excepție în colecțiile consacrate, atât continuări ale seriilor mult-așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu.

Colecția Babel de literatură străină, coordonată de Dana Ionescu:

Floarea albastră, de Penelope Fitzgerald, un roman despre viața faimosului poet Novalis.

Zeii tangoului, de Carolina De Robertis, o poveste emoționantă despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani.

Colecția Yorick de arte ale spectacolului, coordonată de Monica Andronescu:

Teatrul asupriților, de Augusto Boal, o traducere în premieră în România a cărții-canon despre teatru ca practică socială.

O ediție nouă și adăugită Bricabrac, scrisă de regizorul Lucian Pintilie, un document extraordinar despre culisele teatrului și filmului.

Colecția Nautilus SF&F, coordonată de Ana Nicolau:

Seria Outlander, de Diana Gabaldon, continuă cu romanele Cercul de piatră și Drums of Autumn.

În seria de autor dedicată fraților Arkadi și Boris Strugațki: Lunea începe sâmbăta și Picnic la marginea drumului.  

Seria Pământul lung, de Terry Prattchett și Stephen Baxter, continuă cu The Long War.

Seria Revelation Space, de Alastair Reynolds, un space-opera despre pericolele călătoriei în spațiu.

Central Station, al tânărului scriitor israelian Lavie Tidhar, un roman science fiction pasionant despre călătoriile interstelare.

Armada, de Ernst Cline, autorul romanului-cult Ready Player One, descrie o invazie extraterestră ce poate fi oprită pe ritumuri de rock, cu multe referințe la francize SF îndrăgite, ca Star Wars și Star Trek.

Aurora, de Kim Stanley Robinson, roman cu care autorul revine la teme hard-SF precum inteligența artificială și efectele călătoriei spațiale asupra oamenilor.

O nouă ediție a de povestirilor scrise de Ted Chiang, unul dintre cei mai apreciați scriitori de science-fiction din lume. Din volum face parte și Povestea vieții tale, care a inspirat filmul Arrival.

Trilogia Omul arămiu, de Robin Hobb se încheie cu romanul Fool’s Fate.

În seria WITCHER, de Andrzej Sapkowski apare a treia carte și primul roman: Blood of Elves.

Uprooted, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câștigător al premiilor Nebula și Locus în 2016o carte în stilul poveștilor slavice, cu nenumărate referințe la basme europene cunoscute.

A natural history of dragons, de Marie Brennan, pentru iubitorii de lumi fantastice, despre o lume în care dragonii sunt creaturi demult dispărute, iar o femeie de viță nobilă, zoolog specializat în dragoni, pornește într-o expediție care ar putea schimba tot ce se știe despre aceste creaturi.

Seria Shades of Magic, de V.E. Schwab începe cu romanul A darker shade of magico poveste  în care există patru lumi și numai câțiva pot călători între acestea: Londra Roșie, unde magia este apreciată și respectată. Londra Gri este cea obișnuită, în care magia nu există. Londra Albă este o lume periculoasă, în care oamenii luptă să controleze magia. Iar despre Londra Neagră nimeni nu vorbește…

Sursa: Editura Nemira-comunicate

Apariţii cărţi

Verifică disponibilitatea colecţiei în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

 

6 COMMENTS

  1. Interesante aparitii! Pentru inceput , ma atrage doar ” Zeii tangoului”. De restul, momentan nu stiu ce sa zic 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.