Chec cu telemea și spanac – Tocăniță de vită în sos de...

Chec cu telemea și spanac – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Tort cu fructe de pădure

by -
3
Chec cu telemea și spanac - Tocăniță de vită în sos de ceapă - Tort cu fructe de pădure

Chec cu telemea și spanac – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Tort cu fructe de pădure.

1. Aperitiv: Chec cu telemea și spanac (Iliuţa )

  • într-un vas punem 300 g făină de grâu, un plic de praf de copt.
  • adăugăm 4 ouă, 50 ml lapte  rece, 20 ml ulei de măsline, sare și piper după gust, omogenizăm compoziția.
  • ulterior punem  150 g telemea răzuită și 100 g spanac tăiat feliuțe.
  • așezăm compoziția astfel obținută în tavă de chec tapetata cu hârtie de copt în prealabil. -se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45-50 de minute.

2.Supă cremă de legume:

  • punem la fiert legumele tăiate bucăți mari: 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac+1 gulie+1 țelină mică+2-3 cartofi
  • când legumele sunt fierte le scoatem le lăsăm puțin să se răcească apoi le mixăm în blender
  • punem masa de legume în oală adăugăm din apa în care au fiert cât e necesar să fie de densă supa și punem la fiert
  • adăugăm sare, piper după gust, boia (opțional) și amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să dea câteva clocote
  • se poate servi simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Tocăniță de vită în sos de ceapă (Iliuţa)

  • 500 g carne de vită se toacă cubulețe și se pun la fiert pentru 60 minute.
  • 3 cepe potrivite ca dimensiune, 2 ardei kapia și 1 cartof mare se toacă mărunt, se condimentează cu piper, sare după gust, boia dulce, busuioc și rosmarin și se sotează pentru 2 minute în puțin unt.
  • adăugăm carnea, frunzele de dafin  și apă atât cât să acopere ingredientele, lăsându-le pentru 30-40 minute la foc potrivit.
  • la final punem pătrunjel tocat și 2 căței de usturoi mărunțiți.

4.Tort cu fructe de pădure (Vero)

  • se face un blat din 6 ouă , 300 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilinat , o esență de lămâie, în loc de făină punem griș – 8 linguri.
  • se coace la foc mic.
  • când e copt se lasă în tavă si se pune 400 ml lapte peste el.
  • se lasă la răcit apoi se pun 400 gr fructe de pădure (dacă au fost congelate se scot cu o zi înainte si se pun în strecurătoare la frigider pentru a-și păstra consistența.
  • deasupra facem 2 pliculeţe de gelatină de la dr.Oetker asa cum scrie pe plic.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.