Chec cu telemea și spanac – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Tort cu fructe de pădure
Chec cu telemea și spanac – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Tort cu fructe de pădure.
1. Aperitiv: Chec cu telemea și spanac (Iliuţa )
- într-un vas punem 300 g făină de grâu, un plic de praf de copt.
- adăugăm 4 ouă, 50 ml lapte rece, 20 ml ulei de măsline, sare și piper după gust, omogenizăm compoziția.
- ulterior punem 150 g telemea răzuită și 100 g spanac tăiat feliuțe.
- așezăm compoziția astfel obținută în tavă de chec tapetata cu hârtie de copt în prealabil. -se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45-50 de minute.
2.Supă cremă de legume:
- punem la fiert legumele tăiate bucăți mari: 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac+1 gulie+1 țelină mică+2-3 cartofi
- când legumele sunt fierte le scoatem le lăsăm puțin să se răcească apoi le mixăm în blender
- punem masa de legume în oală adăugăm din apa în care au fiert cât e necesar să fie de densă supa și punem la fiert
- adăugăm sare, piper după gust, boia (opțional) și amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să dea câteva clocote
- se poate servi simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Tocăniță de vită în sos de ceapă (Iliuţa)
- 500 g carne de vită se toacă cubulețe și se pun la fiert pentru 60 minute.
- 3 cepe potrivite ca dimensiune, 2 ardei kapia și 1 cartof mare se toacă mărunt, se condimentează cu piper, sare după gust, boia dulce, busuioc și rosmarin și se sotează pentru 2 minute în puțin unt.
- adăugăm carnea, frunzele de dafin și apă atât cât să acopere ingredientele, lăsându-le pentru 30-40 minute la foc potrivit.
- la final punem pătrunjel tocat și 2 căței de usturoi mărunțiți.
4.Tort cu fructe de pădure (Vero)
- se face un blat din 6 ouă , 300 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilinat , o esență de lămâie, în loc de făină punem griș – 8 linguri.
- se coace la foc mic.
- când e copt se lasă în tavă si se pune 400 ml lapte peste el.
- se lasă la răcit apoi se pun 400 gr fructe de pădure (dacă au fost congelate se scot cu o zi înainte si se pun în strecurătoare la frigider pentru a-și păstra consistența.
- deasupra facem 2 pliculeţe de gelatină de la dr.Oetker asa cum scrie pe plic.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumim
Ce bine arata tortul!
Multumim!
Mulțumesc pentru rețete!