Chiftele de vinete cu telemea - Ciorbă de porc - Budincă de ciuperci - Prăjitură Mozambic

Chiftele de vinete cu telemea – Ciorbă de porc – Budincă de ciuperci – Prăjitură Mozambic

1. Aperitiv: Chiftele de vinete cu telemea( Iliuța)

  • Două vinete potrivite ca mărime tăiate rondele se așează într-o tavă pe  hârtie de copt.
  • Se asezonează cu ulei de măsline și se lasă pentru 5-7 minute la cuptorul  preîncălzit. – După ce s-au răcit, le tocăm cubulețe.
  • Într-un castron punem 3-4- căței de usturoi răzuiți, 200 gr telemea grasă, un ou, sare, piper și busuioc și vinetele tocate.
  • Din compoziția rezultată formăm chiftelele pe care le punem la cuptor pe hârtie de copt și le lăsăm 40-45 minute la 180 gr sau le prăjim în tigaie la foc potrivit. Sunt delicioase.

2. Ciorbă de porc (Vero)

  • 2 morcovi, o ceapă, 1 ardei, 1 pătrunjel rădăcină, 2 cartofi, o ceașcă orez, 400 gr carne de porc, leuștean, condimente, 2 ouă, sare de lămâie, foi de dafin, 1 lingură pastă de tomate.
  • Se călește ceapa cu morcovi ras adăugându-se treptat puțină apă, se pun cam 2 / 3 litri de apă, când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe, condimentele/ piper, sare, delicat/, 2 foi de dafin, pătrunjelul și ardeiul.
  • După aproximativ 20 de minute la foc mediu se adaugă cartofii și o lingură de pastă de tomate.
  • Când sunt fierte se pune orezul, se mai lasă 10 minute, apoi batem ouăle bine cu puțină apă rece, se dă focul mic și se pun leuseteanul, sarea de lămâie și ouăle.
  • Se lasă 2 minute la foc mic și se oprește.

3.Budincă de ciuperci (Iliuța)

  • 500 gr ciuperci champingnon, 6 ouă, 300 gr cașcaval ras, 2 ardei kapia,  200 ml smântână 20 %, condimente și 70 gr. de unt.
  • Cipercile și  cei 2 ardei kapia tăiati cubulețe se călesc în 50 ml unt.
  • Ouăle se mixează bine după care adăugăm smântâna, 200 gr cașcaval ras și condimentele ( sare, piper, boia dulce, busuioc, oregano și tarhon )
  • Amestecăm ciupercile și ardeii cu compoziția obținută, le punem într-o tavă cu pereți detașabili, unsă cu puțin unt, presăram deasupra restul de cașcaval ras și le dăm la cuptor la foc potrivit pentru 40-45 minute.
  • La final presăram pătrunjel tocat mărunt.

4.Prăjitură Mozambic (Maria):

  • într-un vas adânc topim pe aragaz 100 gr ciocolată cu 70 de gr unt și lăsăm puțin să se răcească
  • batem într-un castron 3 ouă întregi cu 70 gr zahăr, adăugăm 100 gr făină+1 lingură cacao+un praf de sare+1 linguriță esență vanilie+1 vârf de cuțit praf de copt și omogenizăm bine
  • amestecăm compoziția cu ouă cu ciocolată topită, blatul rezultat îl punem într-o tavă tapetată

Pentru cremă: mixăm într-un bol 200 gr brânză+25 gr zahăr+1 gălbenuș de ou+1 linguriță esență de vanilie+2 linguri fulgi de cocos = amestecăm bine

  • punem cu lingurița din amestec împrăștiat în tavă cu compoziția de blat
  • dăm la cuptor și coacem 20 minute
  • tăiem prăjitura rece

 

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.