Chec aperitiv cu telemea și măsline, Ciorbă de ștevie

Chec aperitiv cu telemea și măsline, Ciorbă de ștevie

by -
0
Chec aperitiv cu telemea și măsline, Ciorbă de ștevie, Ciuperci cu usturoi, Pișcot cu vișine

Chec aperitiv cu telemea și măsline, Ciorbă de ștevie, Ciuperci cu usturoi, Pișcot cu vișine

1.Aperitiv: Chec aperitiv cu telemea și măsline (Iliuţa)

-8 ouă de mixează cu puțină sare;
-adăugăm treptat 150 ml unt topit, 200 g făină de grâu și un pliculeț praf de copt;
-în compoziția obținută adăugăm 250 g telemea sărată tăiată cubulețe, 2 ardei roșii tocați cubulețe mici, măsline și feliuțe de ceapă verde;
-la final adăugăm piper negru măcinat și busuioc verde tocat;
-amestecăm bine compoziția, o așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 45-50 minute.

2. Ciorbă de ștevie (Vero)

-se pune apă la fiert cu 100 de grame costiță afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ştevia și condimentele: piper, delicat, sare;
-când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă;
-se pune într-o tavă puțin ulei, o ceapă mărunțită se dunstuie cu o lingură de făină, puțină boia și un pahar mare de lapte;
-se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântână frecată cu puțină apă rece;
-oprim focul și adăugăm o lingură de oțet.

3. Ciuperci cu usturoi (Vero):

-se taie ciupercile mărunt;
-se pun în tava cu un strop de apă și puțin ulei;
-condimentăm cu sare, piper, boia;
-lăsăm la foc mic cam 15 minute;
-mai adăugăm apă dacă necesită;
-când scade apa de tot, lăsăm să se culeasă puțin și punem peste 3 căței de usturoi tăiați mărunt;
-se pot servi așa sau dacă vreți cu friptură.

Friptură de porc (Vero):

-se taie carnea de porc felii;
-se condimentează după gust;
-o punem în tava cu puțină untură și o cană de apă;
-pe parcurs mai adăugăm apă caldă dacă fierbe mai greu;
-când carnea e moale lăsăm să scadă apa și prăjim;
-după ce e prăjită, adăugăm usturoi tăiați mic și un strop de apă apoi oprim focul.

4. Pișcot cu vișine:

-frecăm 4 gălbenușuri cu 300 gr zahăr+10 linguri apă fiartă (punem în 3 tranșe)+8 linguri de ulei+1 zahăr vaniliat+1 praf de copt stins+14-16 linguri de făină=omogenizăm;
-albușurile le batem spumă cu 100 gr zahăr și le amestecăm cu prima compoziție;
-turnăm pișcotul în tava unsă și tapetată;
-vișinele fie că sunt congelate, proaspete sau din compot trebuie scurse fff bine date puțin prin făină și puse pe toată suprafața pișcotului;
-punem tava în cuptor;
-tăiem pișcotul rece, presăram deasupra zahăr praf.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.