Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de leurdă, Carne de vițel...

Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de leurdă, Carne de vițel în muștar

by -
0
Tort cu crema de iaurt și zmeură

Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de leurdă, Carne de vițel în muștar și Tort cu crema de iaurt și zmeură

1.Aperitiv: Chiftele de vinete cu telemea (Iliuţa):

-două vinete potrivite ca mărime. tăiate rondele, se așează într-o tavă pe hârtie de copt;
-se asezonează cu ulei de măsline și de lasă pentru 5-7 minute la cuptorul preincalzit; după ce s-au răcit, le tocăm cubulețe;
-într-un castron punem 3-4 căței de usturoi răzuiți, 200 gr telemea grasă, un ou, sare, piper și busuioc și vinetele tocate;
-din compoziția rezultată se formează chiftelele pe care le punem la cuptor pe hârtie de copt și le lăsăm 40-45 minute la 180 gr sau le prăjim în tigaie la foc potrivit;
-sunt delicioase.

2. Supă cremă de leurdă (Iliuţa):

-2 cepe verzi tocate feliuțe le sotăm cu puțin unt;

-3 cartofi tăiați cuburi se adaugă peste ceapă împreună cu 1.5 litri supă de legume;
-se lasă la fiert pentru 20 minute la foc potrivit;
-300 g leurdă verde spălată în prealabil, se adaugă peste celelalte ingrediente lăsându-le să fiarbă în continuare pentru încă 2 minute;
-la final punem 150-200 ml smântână de gătit și după câteva minute, timp în care supa ajunge la temperatura potrivită, o mixăm bine, adăugând, dacă mai este necesar, condimente și smântână până obținem textura potrivită.

3 Carne de vițel în muștar (Vero):

-se condimentează felii de carne din vițel cu sare piper și boia apoi ungem cu muștar pe ambele părți;
-adăugăm 2 căni de apă și acoperim cu folie de aluminiu;
-lăsăm la rece câteva ore apoi băgăm la foc mic în cuptor cam 2 ore;
-depinde de cât de tânăr a fost vițelul;
-servim cu garnitură de cartofi piure.

4. Tort cu cremă de iaurt și zmeură (Iliuţa):

-pentru blat folosim 10 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină de grâu, un pliculeț praf de copt, o esență de vanilie și puțină sare;
-batem gălbenușurile cu zahărul, adăugăm făina și praful de copt;
-ulterior punem albușurile bătute spumă cu puțină sare și esență;
-se lasă la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade Celsius pentru 35 de minute; pentru cremă avem nevoie de 800 g frișcă, 600 ml iaurt și 600 g zmeură, 30 g gelatină și 250 g zahăr;
-mixăm iaurtul cu zahărul și fructele;
-adăugăm gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
-treptat punem frișcă bătută;
-tăiem blatul în trei părți egale pe care le siropăm înainte de a întinde crema;
-se lasă la frigider pentru minim 6 ore înainte de servire.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.