Ciclul vital nouă – Simona Tănăsescu – recenzie

Ciclul vital nouă – Simona Tănăsescu – recenzie

Ciclul vital nouă - Simona Tănăsescu

Ciclul vital nouă – Simona Tănăsescu – recenzie

Titlul: Ciclul vital nouă

Autor: Simona Tănăsescu

Editura: Velvet Story

Anul apariției : 2024

Nr. de pagini: 644

Categoria: Beletristică

                         Ignorăm adevărul pentru că ne este mai ușor să ne complacem în ignoranță.

  Cu sute de ani în urmă asteroidul “ 2011-zy 23” a căzut pe Pământ provocând o schimbare radicală a lumilor. Una dintre consecințe a fost transformarea populației în experimente ale hipofizienilor, denumite după ziua și luna nașterii inițiale, urmate de elementul care le guverna. Aceste  experimente  aveau de parcurs nouă cicluri de viață, fiecare însumând 100 ani de existență. Experiența acumulată în cei 900 ani ajungea prin intermediul gardienilor planetei Hipofizis la creatura denumită Omni-9, cea care orchestrează limitele realității și trasează direcția activității întregului spațiu cosmic.

  Misterul nesfârșit reprezentat de mintea umană, personalitațiile multiple stratificate în interiorul acesteia, le regăsim inserate ingenios în descrierile care formează povestea pe care astăzi mi-am propus să o prezint.

  Personajul principal al cărți, Lily Rose Germay  sau experiment 11.08.Foc, ne spune povestea realității sale din cel de-al nouălea ciclu de viață, ultimul, poate cel mai prețios datorită experienței acumulate și a maturității intelectuale maxime care aduce cu sine profunzimea înțelegerii  existenței la alt nivel. Finalul celor nouă cicluri de viață oferea posibilitatea subiecților de a atinge performanța utilizării în proporție de 100% a creierului uman, iar acest aspect servea planurilor creaturilor planetei Hipofizis.

 Cum s-a ajuns în această situație, care sunt motivele din spatele colapsului datorat degradării schimbului de energie din Univers? Răspunsul este simplu:  răutatea și egoismul, aceste ultime trepte de epuizare psihică existente permanent în gândurile și faptele oamenilor.  Intervenția hipofizienilor, acei bătrâni înțelepți ai Universului, aduce cu sine o nouă viziune. În ce constă aceasta și care sunt planurile pentru ca ea să devină o realitate, le găsim exemplificate în primele capitole.

  Viața primilor ani de existență ca adult ai personajului principal o regăsim prezentată cu detalii uneori picante, în decursul paginilor următoare. Prima dragoste și totodată primul eșec în relația cu sexul opus, descrierea peisajului cotidian ce ajunge la noi prin intermediul amintirilor ce spun povestea acelor zile apuse, frumoase prin nostalgie, oferă parcă cititorului acel timp necesar să înțeleagă ce se întâmplă în prezentul lor, o pauză ca toate informațiile să se așeze cumva, să capete sens. 

 Trecerea de la trecut la prezent este fascinantă. Cum reușește să păstreze sentimentele trăite atunci, încălcând astfel multe dintre directive stricte, fundamentale în nouă ordine, ce implică acestea într-un prezent în care ea nu se mai regăsește, schimbările ce intervin astfel și consecințele acestora, sunt prezentate în cele ce urmează.

  Poate să transforme dragostea imposibilul în posibil? Răspunsul îl găsiți in lectura acestei călători. Sublim!

Voi pleca în tăcere și liniște, eliberată de datoria pe care am purtat-o cu demnitate față de viață. O voi privi drept un nou început, o călătorie misterioasă spre necunoscut, și voi înfruntă cu curaj ce vine după, gata să închid acestă carte a vieții și să deschid o alta. Sunt pregătită să scriu capitole noi… 

 Romanul ne poartă pașii într-o lume a viitorului unde limbajul adevărului este înlocuit cu liniștea ipocriziei, o lume în care cuvântul nu mai produce o emoție pozitivă, unde oglinda moralității nu mai arată și nu mai spune ceva, orice. Concluzia, direcția apoteotică în care ne îndreptăm se datorează faptului că am uitat să menținem interesul pentru ziua de mâine și pentru cei implicați involuntar. Dacă vrem să existe un mâine, acesta trebuie construit împreună. 

  Recomand cartea de față, acest semnal de alarmă, această descriere utopică…. sau nu, a unor timpuri denumite simplu… viitor.

    La un moment dat, Pământul a început să plângă, dar cine avea timp să-i audă suspinul sau să-i vadă lacrimile?

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: bookzone, libris şi cărtureşti

Recenzii cărți

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.