Interviu cu autoarea Nova Riley - Am învățat să îmi ascult intuiția și să depășesc orice temere.

Interviu cu autoarea Nova Riley – Am învățat să îmi ascult intuiția și să depășesc orice temere.

Nova Riley (pseudonim) autoarea romanului ,,Decizii scandaloase” publicat la editura Literpress Publishing

1.Care a fost motivația pentru a scrie prima ta carte și cum ai început acest proces?

  Nova Riley:  Primele încercări au fost în perioada adolescenței, când am început să cochetez serios cu scrisul. Mi-a plăcut să îmi exprim emoțiile prin scris, să țin jurnale, să scriu mereu câteva rânduri aleatorii. Scrisul a devenit un prieten de nădejde, și mi-am spus că trebuie să explorez mai mult acest domeniu și am început să creionez povești mai complexe. Am hotărât să nu rămână acest lucru doar un hobby și să citesc doar eu ce scriu, și am simțit că este timpul să las poveștile mele să ajungă la oameni.

2. Ce te-a inspirat să abordezi această temă și cum ai ales subiectul?

  Nova Riley: Ideea acestui roman a apărut într-o perioadă în care încheiasem un roman de dragoste și simțeam nevoia de o schimbare de gen, de perioadă istorică, și mi-am zis că ar fi o provocare să scriu un historical romance. Nu am mai abordat acest gen, și am vrut să ies din sfera mea de confort, mai ales că deja aveam ideea romanului, a personajelor, mai trebuia doar să mă apuc de treabă.

3. Ce ne poți spune despre romanul ,,Decizii scandaloase”?

  Nova Riley: Mi-am dorit să creez o poveste în care să îmbin partea de romance cu cea de thriller. Avem în prim plan o poveste de dragoste dintre două personaje extrem de complexe și pe alocuri ieșite din comun pentru acea perioadă istorică. În plan secund, crimele care afectează Londra acelor timpuri, vor avea un efect asupra protagoniștilor.

  Emma este o eroină rebelă, care se duelează și își ascultă inima într-o perioadă în care femeile nu îndrăzneau să facă astfel de lucruri.

  Ducele de Lancaster este arogant, dezamăgit în dragoste și ascunde un secret teribil. Între cei doi începe o joacă de-a șoarecele și pisica. Sunt sigură că este o poveste care va prinde și va ajunge la sufletele cititorilor, prin chimia dintre personaje, prin îmbinarea suspansului cu pasajele de dragoste.

4.Care este procesul tău de scriere și cum te concentrezi asupra scrisului?

  Nova Riley: Am început să scriu aproape zilnic, mi se pare cel mai eficient lucru care mă ajută să evoluez. Nu am un anumit proces sau secret, am creionate în minte povestea și personajele, de unde încep și cum închei, dar aceste lucruri se mai schimbă pe parcurs. Scriu oriunde, oricând, important este să am inspirație.

5.Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ai întâmpinat în scrierea ta și cum ai depășit acest lucru?

  Nova Riley: M-am lovit de blocaje literare, când efectiv nu am reușit să scriu două rânduri, dar când astfel de momente apar, iau o pauză și revin cu forțe proaspete. Cred că un alt obstacol, ar fi teama. Scrii un capitol și nu știi dacă vei reuși să transmiți tot ce ai dorit, sau dacă acțiunea este suficient de incitantă pentru cititori. Am învățat să îmi ascult intuiția și să depășesc orice temere.

6.Ce autori te-au influențat cel mai mult în scrierea ta și care sunt cărțile tale preferate?

  Nova Riley: Primul scriitor care m-a influențat a fost Emily Bronte, după ce am citit cartea ei, mi-am spus, sper să scriu și eu o astfel de poveste într-o zi. Am citit-o prin liceu, am recitit-o peste ani, și mi se pare un roman care va avea locul său în literatură. Sunt mulți autori care mi-au plăcut, rar am citit cărți care să îmi displacă. Dintre autorii care mi-au plăcut și au lăsat o amprentă, ar fi L.J.Shen, Cecelia Ahern și Collen Hoover. Într-un fel, cred că fiecare carte și-a lăsat amprenta asupra mea și m-a ajutat să evoluez ca autor.

7. Ce sfaturi ai pentru alți scriitori debutanți care vor să urmeze același drum ca tine?

  Nova Riley: Eu cred că fiecare are drumul lui în viață și atâta timp cât muncești pentru visul tău, totul devine posibil. Sunt foarte multe edituri care publică autori români debutanți, trebuie doar să îți faci curaj și să trimiți manuscrisul. Există loc pentru toată lumea, important este să încerci.

8.Cum a fost prima ta experiență de a prezenta cartea în public/online și cum ai reacționat la acest lucru?

  Nova Riley: Primele reacții au fost unele pozitive, chiar am primit impresii bune de la cititori și asta m-a uns la suflet. Îmi amintesc, însă un comentariu primit de la cineva, atunci când s-a făcut reclamă cărții, care a scris ceva de genul: O altă frustrată care scrie sub pseudonim. M-a amuzat acest comentariu, dar m-a și întristat,  oamenii te judecă superficial și de cele mai multe ori greșit. Sunt oameni care te citesc sincer, și oameni care îți judecă romanul prin prisma prieteniilor, a antipatiilor față de o editură, nicidecum pentru munca ta în sine. Oamenii aruncă cu ceea ce au în suflet, important este să mergi mai departe, și să crezi în visul tău.

9. Este greu pentru un autor roman debutant să se impună, să se facă cunoscut?

  Nova Riley: Da, este greu, pentru că puținii cititori care mai sunt, evită să citească românește. Oamenii sunt sceptici la orice nume nou, nu am înțeles de ce se întâmplă acest lucru. Poate este o avalanșă prea mare de cărți românești, poate puterea de cumpărare a scăzut, iar, puținii cititori aleg în mare parte cartea străină. Mi-ar plăcea să se ofere același credit și autorilor români, avem autori foarte buni în România, care merită citiți.

10.Ce hobby-uri are Nova Riley?

Nova Riley: Cititul, dar bănuiesc că nu e o surpriză acest lucru. Scrisul cu cititul merg mână în mână. Ascult muzică, mă delectez cu filme bune, nimic ieșit din comun.

11.Ce planuri ai pentru viitorul tău ca autor și care sunt proiectele tale actuale?

  Nova Riley: Am planuri mari, îmi doresc să vin cu romane care să ajungă la sufletele cititorilor. Nu mă voi axa doar pe genul historical, voi veni cu romane din genurile literare în care eu mă simt cel mai confortabil: romance și thriller. Cel mai mult, vreau să evoluez, să cresc, să devin un autor din ce în ce mai bun, și știu că prin muncă, voi reuși. Am câteva proiecte în lucru, sper ca anul acesta să public un nou roman.

Mulțumim, Nova! O primăvară frumoasă!

Cartea ,,Decizii scandaloase” o găsiți pe site-ul Literpress.ro, Bookzone, Carturești, Libris și alte librării online.

,,Am ales să scriu, pentru că pe mine scrisul m-a eliberat, mi-a devenit prieten, refugiu. Cu încredere, că poveștile mele vor atinge și sufletele voastre, vă mulțumesc, dragi cititori, pentru că păstrați vie literatura română contemporană. Într-o zi, voi deveni scriitoarea preferată a unui necunoscut și atunci, voi ști că nu a fost totul în van”. Nova Riley

Interviuri

Interviu cu autoarea Nova Riley – Am învățat să îmi ascult intuiția

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.