Cinci motive să o iei de la capăt - K. A. Tucker – Editura Epica - recenzie

Cinci motive să o iei de la capăt – K. A. Tucker – Editura Epica – recenzie

Titlul: Cinci motive să o iei de la capăt

Titlul original: Five Ways to Fall
Traducere: Gabriela Stoica
Editura: Epica

Colecția: EpicLove
Nr. pagini: 464
Anul apariției: 2019

Gen : Romance, New Adult, Young Adult 

  Seria Zece respirații scurte/Ten Tiny Breaths : 0.5. In Her Wake; 1. Zece respirații scurte; 2. O minciună nevinovată; 3. În patru secunde ai pierdut totul; 4. Cinci motive să o iei de la capăt

Amândoi și-au dorit doar să se distreze, fără alte complicații. Nu credeau că, după o aventură de-o noapte, viața îi va aduce din nou împreună.

Reese MacKay este o tânără nonconformistă care a făcut multe greșeli până la douăzeci de ani. După ce căsnicia ei de scurtă durată se încheie dezastruos, se hotărăște să facă o schimbare majoră: se mută la Miami și este gata să-și lase în urmă existența presărată cu fapte nesăbuite. Totul pare să meargă bine — cu excepția unei aventuri stânjenitoare de-o noapte, în Cancún, cu un tip trăsnet.

Lui Ben soarta i-a surâs din plin: este charismatic, chipeș, râvnit de femei și înconjurat de mulți prieteni. După ce s-a împărțit între studiile de Drept și munca de bodyguard la un club de noapte, acum vrea să se liniștească și să înceapă o carieră de avocat. Însă în prima zi la noua slujbă dă nas în nas cu fata pe care a întâlnit-o în Cancún.

Dacă Ben ar avea puțină minte, s-a ține departe de Reese, pentru că e fiica vitregă a șefului său, iar acesta i-a spus foarte clar că legăturile amoroase la birou sunt un motiv de concediere. În plus, se zvonește că Reese are o personalitate dificilă. Însă asta nu îl descurajează pe Ben, fiindcă adoră provocările.

,,Dacă trebuie să lupți pentru un tip, atunci nu merită osteneala. Alege-l pe cel care te așteaptă.“

     Zilele trecute am terminat de citit ultima carte din seria Zece respirații scurte, scrisă de K.A. Tucker, și trebuie să vă mărturisesc că a fost o lectură absolut savuroasă. Descrierea m-a făcut să cred că voi avea parte de o poveste dureroasă, o poveste care va pune în evidență frământările sufletești ale personajelor – îndoieli, temeri, emoții și multă disperare-, asemenea primelor trei cărți din serie, dar a fost altfel decât am crezut. Cu toate că Ben și Reese sunt bântuiți de fantomele trecutului, amândoi adoptă o atitudine pozitivă, fiind plini de viață, energici și amuzanți. Experiențele neplăcute din trecut nu-i împiedică să trăiască și să se bucure de viață. M-a surprins plăcut să văd că autoarea a preferat să condimenteze cartea cu numeroase replici spumoase și situații hilare. Tachinările dintre cei doi sunt de-a dreptul delicioase, momentele de pasiune încing mintea cititorului, iar încăpățânarea de care dau dovadă în a nu-și recunoaște simțămintele, oferă un plus de savoare poveștii.  

  Cinci motive să o iei de la capăt este un delicios roman de dragoste, scris cu mult umor și căldură, cu personaje puternice care reușesc să depășească toate problemele și obstacolele. O poveste amuzantă și, totodată, emoționantă despre prietenie și dragoste. Intrigi, vicii și secrete de familie.   Cinci motive să o iei de la capăt – K. A. Tucker 

  Chiar dacă fiecare carte se poate citi individual, eu vă sfătuiesc să parcurgeți cu răbdare întreaga serie, pentru că numai așa aveți ocazia să remarcați toate fațetele lui Ben Morris. Cu toate că a avut apariții sporadice în celelalte volume, el a știut să se facă remarcat. Flirturile, aventurile și glumele lui sunt de notorietate. Sunt convinsă că mare parte dintre cititoarele romantice care au bifat primele trei volume, își mai amintesc și acum de scenele picante sau hilare în care el a fost implicat: interludiul dintre el și Kacey; petrecerea de adio de la clubul de striptease Penny’s. 

Cinci motive să o iei de la capăt - K. A. Tucker – Editura Epica - recenzie

  Adevărul e că Ben Morris nu are pic de rațiune când vine vorba de femei. E genul de tip ușuratic și pus pe glume, pe care nimeni și nimic nu-l poate convinge să se potolească, și cât se poate de încrezător că totul se va rezolva în cele din urmă. Chiar dacă afirmă sus și tare că nu are de gând să se implice într-o relație serioasă niciodată, toate femeile cad pradă șarmului lui. Totuși, nu își ascunde caracterul și nici nu promite nimic. Nu se joacă cu mintea lor. Este un tânăr foarte loial și onest. Nu știe să mintă, nici măcar atunci când ar trebui să mintă sau să-și țină gura. Nu ar suporta să rănească o femeie. Are o inimă mult prea mare.  Cinci motive să o iei de la capăt – K. A. Tucker 

  Dintre toate personajele principale din seria Zece respirații scurte, Ben Morris are cel mai înșelător caracter. Este un prieten loial, un fiu iubitor, un tânăr responsabil, totuși un arogat ticălos fustangiu. Pare să fie întotdeauna fericit, nu pune nimic la suflet, e vesel și amuzant, însă numai mama și cei patru frați ai săi știu că în el zace o amărăciune profund înrădăcinată. Conflictele pe care le are cu tatăl său – un bărbat cinic, ranchiunos, agresiv, bețiv și fustangiu -, ura profundă pe care o simte față de acesta, sentimentul apăsător de vinovăție, toate aceste lucruri au lăsat urme adânci. Se teme că va fi ca tatăl lui, motiv pentru care nici nu vrea să audă de căsătorie. De altfel, toți cei cinci frați au fost afectați de comportamentul tatălui lor, iar titlul cărții are legătură cu acest aspect. 

 ,,Băiatul ăsta a avut dintotdeauna multă dragoste de oferit și mi-e teamă că, din cauza mediului în care a crescut, nu va da relațiilor adevărate o șansă.”

  Nici Reese Mackay nu a avut o viață ușoară. A fost abandonată de tatăl ei ca pe un pui de pisică maidaneză, într-un popas pentru camioane, pe când avea cinci ani. De atunci nu mai știe nimic de el. Legătura cu mama ei este una cât se poate de rece și aproape inexistentă. A încetat să-i mai spună mami când avea opt ani. Amândouă au căzut de acord că așa ceva nu i se potrivește ,,unei femei ale cărei pasiuni sunt statutul de membră a cluburilor exclusiviste și martiriului”. Nu o interesa decât aparențele, și propria persoană. După ce a fost înșelată și părăsită de primul soțul, adică tatăl lui Reese, femeia s-a transformat într-o acritură ahtiată după bani și bărbați. Pe cel de-al doilea soț – Jack Walker, singura persoană de care Reese s-a atașat – l-a înșelat cu partenerul lui de la firma de avocatură, iar pe acesta din urmă – devenit între timp soțul numărul trei – l-a înșelat cu viitorul soț număr patru. 

 

,,- Am senzația că întreaga mea viață a fost un scandal imens cu ea. Annabelle a vrut o fată care să-și facă debutul la un bal în înalta societate și s-a ales cu… 

  – O fiică plină de piercing-uri și uneori cu părul purpuriu, care conduce o motocicletă și poate să descrie interiorul unei dube de poliție în detaliu…”

 

  Reese este o tânără pe cât de sensibilă, pe atât de impulsivă și rebelă. Poate fi destul de egoistă și de răzbunătoare. Faptul că a fost părăsită și trădată de cei dragi, au făcut-o să nu mai aibă încredere în oameni. 

,,- Reese seamănă cu un cal sălbatic care a început să se obișnuiască în sfârșit cu oamenii. Te va tolera, poate chiar se va apropia de tine, în mod sigur te va vrăji, dar nu vei ști niciodată ce are de gând să facă în clipa următoare. Are probleme adânc înrădăcinate cu încrederea în ceilalți.”

  Reese are o fire pasională și asta îi aduce necazuri, de cele mai multe ori. A avut cazier juvenil -posesie de marijuana, consum de alcool, încăierări, curse ilegale de mașini, expunere indecentă în public -, dar a fost clasat când a împlinit optsprezece ani. La nouăsprezece ani a fugit la Vegas ca să se mărite cu un tip pe care îl cunoștea doar de șase săptămâni.  

,,Nu s-a măritat din cauza încrederii, ci din cauza nevoii de a fi iubită. Din cauza faptului că, o dată, cineva a ales-o pe ea, a pus-o pe ea pe primul loc. Toți cei care ar fi trebuit să o considere o prioritate au ratat, doborând-o la pământ și lăsând-o de fiecare dată să găsească singură o modalitate de a se pune din nou pe picioare.”

  Însă, după șase luni de fericire conjugală, fără nici cel mai mic avertisment, el s-a întors la fosta iubită. Poate că mariajul lor ar mai fi supraviețuit, dacă Reese nu ar fi venit pe neașteptate acasă, făcând marea ,,descoperire”: Jared împreună cu fosta lui iubită făcând sex la duș. Probabil că i-ar fi iertat trădarea, fiind încă foarte îndrăgostită de el, dar Jared a cerut divorțul. Maniera în care el a preferat să se despartă de ea a determinat-o să acționeze impulsiv. A pătruns ilegal în fostul apartament pe care l-a împărțit cu Jared și a împroșcat toți pereții cu vopsea roșie. În momentul în care se vede arestată de poliție, Reese cere ajutor singurei persoane în care mai crede, Jack Walker. Acesta o scoate pe cauțiune și îi face o propunere, care vine la pachet cu niște condiții, și anume să se înscrie la cursul de asistenți juridici de la Universitatea din Miami. Dacă abține diploma ar putea lucra pentru el la firma de avocatură.  

  Înainte să se angajeze la firma lui Jack, Reese pleacă împreună cu prietene ei, Lina și Nicki, într-o scurtă vacanță la Cancun, ca să își aniverseze ziua de naștere și să uite faptul că Jared se va însura chiar de ziua ei. Cu mintea îmbibată de alcool, și încurajată de una dintre prietene, Reese ia decizia să îl exorcizeze pe Jared cu un bărbat sexy agățat pe plajă. Iar cel mai convingător candidat la exorcism, bărbatul pe care l-a mirosit din prima că este un vânător de fuste, nu-i nimeni altul decât Ben Morris.  

  Acesta se află în ultima zi de vacanță – o vacanță în care și-a făcut de cap cu o grămadă de femei – de dinaintea angajării lui ca avocat. Cu toate că își dă seama că femeia care l-a agățat și-ar dori mai degrabă să castreze întreaga specie masculină, nu poate să ignore atracția pe care o simte față de ea. I se pare sexy și nebună, singurul gen de fată care îl face să se simtă precum ,,un păstrăv străpuns cu un harpon pentru rechini”. Prin inteligența ascuțită și temperamentul ei, tânăra îi amintește destul de mult de Kacey, una dintre cele mai bune prietene ale lui, fata cu care i-a trecut vreodată prin cap să aibă o relație serioasă. Pentru el, tânăra înseamnă o provocare, ceva mai dificil de obținut. Însă, nicio clipă nu și-a imaginat că aventura lor de-o noapte se va termina în cel mai umilitor mod cu putință.

  Reese și Ben se vor reîntâlni două luni mai târziu, amândoi fiind angajați la aceeași firmă de avocatură. Faptul că ea este fiica vitregă a șefului său, dar și pentru că politica firmei interzice legăturile amoroase între angajați, îl împiedică pe Ben să o agațe în maniera lui proverbială. La rândul ei, Reese se simte atrasă de Ben, dar știe ce-i poate pielea – e în stare să șteargă putina la auzul cuvântului întâlnire -, așa că nu vrea o relație cu el. Nici măcar nu e genul ei. Pe ea o atrag tipii capricioși, călare pe motociclete, cu tatuaje; zvelți, bruneți și cu părul ciufulit. În plus, încă mai este îndrăgostită de fostul ei soț. Vrea să se răzbune pe Jared, vrea să îl pedepsească, să-l facă să sufere, și apoi să-l primească înapoi.   

 

,,Încă mai simt căscându-se un gol în pieptul meu ori de câte ori mă gândesc la Jared, ori de câte ori mă pomenesc verificând telefonul, ca să văd dacă a răspuns la ultimul meu mesaj. L-am iubit pe tipul ăla brunet atât de mult, încât, chiar și atunci când lucrurile mergeau bine între noi, tot mă durea. L-am iubit mai mult decât am crezut vreodată că e posibil și, probabil, mai mult decât e sănătos să iubești pe cineva.”

  În mod surprinzător, între Ben și Reese se formează o frumoasă prietenie. Ea are nevoie de el pe post de iubit fals ca să-l facă gelos pe Jared. El are nevoie de ea ca să joace rolul de iubită, ajutându-l astfel să scape de Mercy, dansatoarea cu care se hârjonește el din când în când. Însă, cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât mai mult lucrurile încep să se schimbe între ei. Cum și în ce fel, vă las pe voi să aflați.  

,,- Și de ce și-a făcut o idee greșită, Ben? 

    – Mi-e cam greu să o refuz când se aruncă pe mine. 

    – Nici măcar nu încerci să ascunzi ce pramatie ești, nu-i așa?”  

  ,,Și cumva am senzația că suntem prieteni. Ben este mai degrabă genul de puști cu care m-am jucat în lada de nisip, care m-a văzut trecând prin fazele mele cel mai ciudate și cele mai stânjenitoare de-a lungul anilor. Pe deasupra, mă face să râd.”

  ,,Simt o mică împunsătură de gelozie și mă întreb dacă Ben s-ar fi dat la vreuna dintre ele dacă nu ar fi fost de față. Când ești prietenă cu o târfă masculină cu care îți faci de cap din când în când, există și dezavantaje – cum ar fi vocea aia micuță, din străfundurile minții mele, care îmi spune că Ben s-ar culca și cu prietenele mele.” 

  ,,- Mare păcat, Ben. Sper totuși să existe pe undeva o femeie destul de nebună care să te transforme, într-o bună zi, într-un soț nătâng și fericit.”

Nota 10

Verifică disponibilitatea cărţii Cinci motive să o iei de la capăt – K. A. Tucker în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

19 COMMENTS

  1. Felicitări pentru recenzie! Cartea mi-a plăcut. Emoționantă! Efectiv nu am putut sa o las din mâna. Iar eroii au fost printre preferații mei.

  2. Minunata serie, iar acesta e unul din cele mai frumoase volume ale ei, l-am citit cu multa placere.
    Felicitari, Alina, o recenzie foarte frumoasa!

  3. Am citit si eu cartea
    Am adorat-o maxim, de fapt intreaba serie! ❤️
    Felicitari pentru recenzie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.