Ciorbă de conopidă – Friptură cu cartofi natur – Salam cu nucă – Meniu
Ciorbă de conopidă – Friptură cu cartofi natur – Salam cu nucă – Meniu
1. Aperitiv: salată de varză dulce
-1 căpățână de varză dulce o tăiem fidelută (sau o dăm pe răzătoarea mare), o amestecăm cu 1 linguriță de sare și 2 linguri de zahăr și o lăsăm să stea puțin, apoi o stoarcem și o punem în castron
-adăugăm 1 ardei mare tăiat felii subțiri și 1-2 roșii tăiate felii
-potrivim de sare, piper, lămâie și un pic de ulei și amestecăm, apoi punem la rece
-dacă vă place puteți adăuga în compoziție și mărar tăiat fff mărunt
2. Ciorbă de conopidă
-spălăm conopida și o desfacem buchețele
-1 morcov+1 pătrunjel =le dăm pe răzătoarea fină, le călim puțin în ulei, adăugăm conopida și apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry praf, lemon gras praf
-când conopida e aproape fiartă adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-serviți așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Friptură cu cartofi natur (Vero)
-condimentați feliile de carne cu condimentele care vă plac + pastă picantă de ardei
-se pune carnea în cuptor (sau tigaie) la prăjit
-cartofii se curăță, se fierb întregi în apă cu sare
4. Salam cu nucă
-se face un amestec din: 250 gr nucă măcinată +250 gr zahăr praf +2 linguri cacao +2 linguri esență rom +1 albuș de ou bătut = întindem amestecul pe o foaie de celofan umezită (să fie ca o foaie cam de 1 deget grosime)
-crema: frecăm 1 pachet de unt (sau margarină) +120 gr zahăr să fie spumă +3 gălbenușuri de ou (fierte tari și răzuite) +lămâie după gust
-întindem crema peste foaia de nucă, rulăm ca un salam și dăm la frigider câteva ore
- tăiați felii (cu tot cu celofan se taie mai ușor).
Poftă Bună!
Reţete culinare
-1 cutie de rucola (găsiţi în caserole la Kaufland) se spală şi se taie mărunt
-2-3 roşii tăiate cubuleţe
-150-200 gr brânză feta (puteţi folosi şi o telemea de vacă mai grasă) tăiată cubuleţe
-1 legătură de pătrunjel verde şi 1 de mărar tăiate mărunt
-într-un castron punem roşiile, rucola, pătrunjelul, mărarul şi bucăţele de brânză
-turnăm peste ingrediente un pic de ulei, un pic de oţet sau suc de lămâie (încercaţi oţetul balsamic), punem piper şi dacă mai este nevoie sare după gust
-e bine să faceţi salata şi s-o lăsaţi măcar 1 oră la rece să se întrepătrundă aromele
Multumim pentru meniu. Util pentru weekend
Arci, mulțumim pentru idei! Ciorba de conopidă o fac chiar astăzi!
Ma intrebam zilele trecute ce sa mai gatesc, imi doream ceva diferit.