Meniul zilei: Aperitiv rucola, ciorba de salata, tigaie picanta, placinta cu dovleac

Meniul zilei: Aperitiv rucola, ciorba de salata, tigaie picanta, placinta cu dovleac

by -
13

Meniul zilei: Aperitiv rucola, ciorbă de salată verde, tigaie picantă, plăcintă cu dovleac

1.Aperitiv cu rucola

-1 cutie de rucola (găsiţi în caserole la Kaufland) se spală şi se taie mărunt
-2-3 roşii tăiate cubuleţe
-150-200 gr brânză feta (puteţi folosi şi o telemea de vacă mai grasă) tăiată cubuleţe
-1 legătură de pătrunjel verde şi 1 de mărar tăiate mărunt
-într-un castron punem roşiile, rucola, pătrunjelul, mărarul şi bucăţele de brânză
-turnăm peste ingrediente un pic de ulei, un pic de oţet sau suc de lămâie (încercaţi oţetul balsamic), punem piper şi dacă mai este nevoie sare după gust
-e bine să faceţi salata şi s-o lăsaţi măcar 1 ora la rece să se întrepătrundă aromele

2. Ciorbă de salată verde

-1-2 morcovi daţi pe răzătoarea fină se călesc cu puţin ulei
-1-2 căpăţâni de salată, e spălăm şi rupem frunzele (sau le tăiaţi), punem salata peste morcovi şi adăugăm apă să acoperim salata şi-o punem la fiert
-adăugăm condimentele care ne plac, şi o legătură de mărar tăiată mărunt
-când salata e fiartă dregem cu ou + smântână (gălbenuş de ou frecat cu smântână)
-dacă doriţi puteţi să mai puneţi şi zdrenţe de ou (bateţi 1-2 ou şi turnaţi în oală când fierbe amestecând continuu)tigaie picanta

3. Tigaie picantă; (Vero)

-300 gr pulpă de porc (sau vită-după preferinţe) tăiată cubuleţe
-2 cepe, 1 ardei gras roşu tăiate bucăţele
-2 ardei iuţi (se poate folosi şi pastă iute de ardei)
-2 linguri pastă de tomate (dacă folosim pastă de ardei iute nu mai punem şi pastă de tomate)
– se condimentează cu sare, piper, vegeta după gust
-punem câte puţină apă până se înmoaie carnea
-se serveşte cu cartofi piure, sau orez după gust

4. Plăcintă cu dovleac (Vero)

-1 dovleac din acela pentru copt mai mare, îl curăţăm şi-l dăm pe răzătoare
-1 aluat foetaj (Linco) de 1 kg (sau 800 gr)
-puţin griș, ulei, zahăr
-1 ou bătut
-aluatul foetaj se împarte în 4 părţi egale
-se întinde fiecare foaie cât de subţire putem, punem deasupra un strat de dovleac (ras) de 2 degete, pudrăm deasupra cu puţin griș, puţin ulei şi puţin zahăr
-rulăm şi aşezăm în tavă -2 rulouri
-ungem deasupra cu ou bătut
-când s-a copt, lăsăm puţin să se răcească şi pudrăm bine cu zahăr praf (e foarte bun zahărul praf cu vanilie de la dr Oekter)placinta cu dovleac

        Poftă Bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

13 COMMENTS

  1. FELICITARI FETELOR!Imi place meniul vostru,mai ales tigaie picanta,sau cum ii spun eu ,,tocanita de porc,,,yamyy.vreau placinta ,dar cu mere,preferata mea!

    • Retetele tale sunt mult prea delicioase si interesante asa ca aceste mici detalii nici nu le-am vazut ! Iti multumim, Arci ! Meniurile noastre sunt mult mai bune de cand folosim retetele tale .

  2. Felicitari fetelor ! Ca intotdeauna un meniu fantastic ! Abia astept sa fac retetele voastre ! Ciorba de salata nu am facut pana acum, dar sunt convinsa ca imi va placea foarte mult. Rucola este una dintre salatele mele preferate iarna ! Tigaia picanta si placinta cu dovleac arata super ! Multumesc mult pentru idei ! Astept urmatorul meniu ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.