Ciorbă de rață – Varză murată cu ciuperci trase prin unt și usturoi – Prăjitură cu cremă de fistic
Ciorbă de rață – Varză murată cu ciuperci trase prin unt și usturoi – Prăjitură cu cremă de fistic
1. Aperitiv: salată de roșii cu brânză
- 2 roșii mari le curățăm de coajă și le tăiem bucățele
- punem roșiile în castron adăugăm după gust sare, piper și un pic de ulei
- amestecați în salată cubulețe de brânză sau brânză dată pe răzătoarea mare
2. Ciorbă de rață (Vero)
-Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare.
- Se pune câte un pic de apă.
- Se taie mărunt 500 de gr. piept de rață și se pun în oală la fiert.
- Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
- Când sunt fierte se adaugă pregătite în prealabil 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață- leuștean, pătrunjel, mărar..
- Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
- Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
- Se condimentează după gust
3.Varză murată cu ciuperci trase prin unt și usturoi (Iliuța)
- 1 kg varză ,600 gr ciuperci,150 gr unt, 4 căței usturoi, condimente.
- Combinăm aceiași cantitate de varză murată cu varză nouă, ambele tocate feliuțe.
- Le așezăm într-o tavă ( eu folosesc o oală de pământ cu capac care poate fi folosită pentru mâncărurile făcute la cuptor)
- Ciupercile tăiate feliuțe le tragem la tigaie pentru câteva minute în 50 gr unt și 4 căței de usturoi tocat cubulețe mici.
- Punem ciupercile peste varză, adăugăm feliuțele de bacon sau coaste de porc prăjite în prealabil, restul de unt tocat cubulețe și 150-200 ml apă
- Le dăm la cuptor pentru 60-70 minute la foc potrivit.
4. Prăjitură cu cremă de fistic
- 1/2 kg marmeladă (sau 1 borcan gem)+4 ouă+6 linguri ulei+7 linguri făină+zahăr vaniliat+1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie+nuci prăjite
- se omogenizează gemul, se adaugă pe rând ouăle și uleiul (ca la maioneză), se adaugă bicarbonatul și făină (în ploaie) se amestecă ușor
- se adaugă nucile, se împarte compoziția în 2 și se coace în tavă unsă și tapetata (2 foi)
- Crema: se freacă 1 pachet de unt cu 1 pahar de zahăr pudra să fie spumă,se adaugă esență de fistic și se amestecă
- când foile sunt reci se umplu cu crema și se da prăjitură la rece
- se poate servi așa sau presăram deasupra zahăr pudră
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumim pentru rețete Arci
Mulțumesc pentru delicioasele rețete !