Ciorbă de rață - Varză murată cu ciuperci trase prin unt și usturoi - Prăjitură cu cremă de fistic

Ciorbă de rață – Varză murată cu ciuperci trase prin unt și usturoi – Prăjitură cu cremă de fistic

1. Aperitiv: salată de roșii cu brânză

  • 2 roșii mari le curățăm de coajă și le tăiem bucățele
  • punem roșiile în castron adăugăm după gust sare, piper și un pic de ulei
  • amestecați în salată cubulețe de brânză sau brânză dată pe răzătoarea mare

2. Ciorbă de rață (Vero)

-Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare.

  • Se pune câte un pic de apă.
  • Se taie mărunt 500 de gr. piept de rață și se pun în oală la fiert.
  • Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez.
  • Când sunt fierte se adaugă pregătite în prealabil 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață- leuștean, pătrunjel, mărar..
  • Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
  • Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
  • Se condimentează după gust

3.Varză murată cu ciuperci trase prin unt și usturoi (Iliuța)

  • 1 kg varză ,600 gr ciuperci,150 gr unt, 4 căței usturoi, condimente.
  • Combinăm aceiași cantitate de varză murată cu varză nouă, ambele tocate feliuțe.
  • Le așezăm într-o tavă ( eu folosesc o oală de pământ cu capac care poate fi folosită pentru mâncărurile făcute la cuptor)
  • Ciupercile tăiate feliuțe le tragem la tigaie pentru câteva minute în 50 gr unt  și 4 căței de usturoi tocat cubulețe mici.
  • Punem ciupercile peste varză, adăugăm feliuțele de bacon sau coaste de porc prăjite în prealabil, restul de unt tocat cubulețe și  150-200 ml apă
  • Le dăm la cuptor pentru 60-70 minute la foc potrivit.

4. Prăjitură cu cremă de fistic

  • 1/2 kg marmeladă (sau 1 borcan gem)+4 ouă+6 linguri ulei+7 linguri făină+zahăr vaniliat+1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie+nuci prăjite
  • se omogenizează gemul, se adaugă pe rând ouăle și uleiul (ca la maioneză), se adaugă bicarbonatul și făină (în ploaie) se amestecă ușor
  • se adaugă nucile, se împarte compoziția în 2 și se coace în tavă unsă și tapetata (2 foi)
  • Crema: se freacă 1 pachet de unt cu 1 pahar de zahăr pudra să fie spumă,se adaugă esență de fistic și se amestecă
  • când foile sunt reci se umplu cu crema și se da prăjitură la rece
  • se poate servi așa sau presăram deasupra zahăr pudră
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.