Meniu: (salată, friptură de vițel, prăjitură cu nucă și glazură de ciocolată)

1.Aperitiv: Salată

-zarzavatul fiert în supă și carnea de vițel fiartă se taie cât mai mărunt și se pune într-un castron

-fierbem 2-3 cartofi îi tăiem mărunt și-i adăugăm în castron

-punem 1 borcan mic de mazăre (fiartă)

-2-4 castraveți murați tăiați mărunt sau țelină murată (scursă)

-adăugăm 1-2 lingurițe de muștar, dacă mai e nevoie sare și piper și amestecăm bine

-punem maioneză (cât de multă ne place) amestecăm și punem în caserolă, ornăm cu felii de gogoșar și castravete murat și dăm la rece

2. Supă de vițel

-în zeama în care am fiert carnea și zarzavatul (strecurată) punem tăiței sau găluște de gris

3. Friptură de vițel (Vero)

-ungem bucățile de carne cu muștar pe ambele părți și lăsăm în caserolă la rece câteva ore

-punem carnea în cratiță, adăugăm condimente (după preferință), apă și vin și punem în cuptor (să puneți mai multă apă că trebuie să fiarbă mai mult)

-friptura se poate servi cu cartofi piure sau natur și murătură

4.Prăjitură cu nucă și glazură de ciocolată

-facem un blat din 5 ouă (în tavă A4)

-când blatul s-a răcit îl tăiem în 2,

-1 jumătate de blat o sfărmăm și o amestecăm cu 2-3 linguri de lapte fierbinte

-muiem 300 gr de nucă cu 4-5 linguri de lapte fierbinte și o esență de rom

-frecăm spumă un pachet de unt, adăugăm blatul  sfărâmat și nuca muiată și amestecăm bine

-pe blatul care ne-a rămas întindem gem de caise, punem deasupra crema de nucă și peste o glazură de ciocolată

-dați prăjitură la rece, se taie după câteva ore

Poftă Bună!
***Arcidalia Ghenof(Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri*** Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.