Meniu: (salată, friptură de vițel, prăjitură cu nucă și glazură de ciocolată)
Meniu: (salată, friptură de vițel, prăjitură cu nucă și glazură de ciocolată)
1.Aperitiv: Salată
-zarzavatul fiert în supă și carnea de vițel fiartă se taie cât mai mărunt și se pune într-un castron
-fierbem 2-3 cartofi îi tăiem mărunt și-i adăugăm în castron
-punem 1 borcan mic de mazăre (fiartă)
-2-4 castraveți murați tăiați mărunt sau țelină murată (scursă)
-adăugăm 1-2 lingurițe de muștar, dacă mai e nevoie sare și piper și amestecăm bine
-punem maioneză (cât de multă ne place) amestecăm și punem în caserolă, ornăm cu felii de gogoșar și castravete murat și dăm la rece
2. Supă de vițel
-în zeama în care am fiert carnea și zarzavatul (strecurată) punem tăiței sau găluște de gris
3. Friptură de vițel (Vero)
-ungem bucățile de carne cu muștar pe ambele părți și lăsăm în caserolă la rece câteva ore
-punem carnea în cratiță, adăugăm condimente (după preferință), apă și vin și punem în cuptor (să puneți mai multă apă că trebuie să fiarbă mai mult)
-friptura se poate servi cu cartofi piure sau natur și murătură
4.Prăjitură cu nucă și glazură de ciocolată
-facem un blat din 5 ouă (în tavă A4)
-când blatul s-a răcit îl tăiem în 2,
-1 jumătate de blat o sfărmăm și o amestecăm cu 2-3 linguri de lapte fierbinte
-muiem 300 gr de nucă cu 4-5 linguri de lapte fierbinte și o esență de rom
-frecăm spumă un pachet de unt, adăugăm blatul sfărâmat și nuca muiată și amestecăm bine
-pe blatul care ne-a rămas întindem gem de caise, punem deasupra crema de nucă și peste o glazură de ciocolată
-dați prăjitură la rece, se taie după câteva ore
Multmim pentru rețete ! O supă as manca si eu !
Prăjitură o fac duminică. Delicios meniu ! Mulțumesc !
Nu refuz o porție de prăjitură 😀