Sticks de cartofi la cuptor, Supă cu boabe de fasole și tăiței, Vinete cu bacon și mozzarella
Sticks de cartofi la cuptor, Supă cu boabe de fasole și tăiței, Vinete cu bacon și mozzarella, Salată de fructe: pepene galben + zmeură
1.Aperitiv: Sticks de cartofi la cuptor (Iliuţa):
-500 g cartofi fierți în un litru de apă în care am adăugat sare și rozmarin se pasează până obținem consistenţa unui piure tare, adăugăm 2 ouă, 2 linguri de făină de grâu, 150 g cașcaval răzuit, piper, și busuioc verde tocat mărunt;
-încorporăm ingredientele, rulăm compoziția rezultată, taiem, se obțin aproximativ 12 bucăți, și le așezăm într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt;
-fiecare baton rulat este uns cu un ou bătut în care am adăugat puțină sare și piper;
-se lasă la cuptor pentru 20 minute la 180 grade Celsius sau până obținem o crustă ușor maronie;
-sunt delicioase ! Noi le servim cu sos tzatziki.
2. Supă cu boabe de fasole și tăiței:
-o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei;
-adăugăm apa în care am fiert fasolea și o mână de boabe fierte;
-potrivim de sare, piper, boia, praf de chimen și lăsăm să fiarbă până când ceapa e aproape gata;
-adăugăm tăiței subțiri (eu le dau 2-3 clocote în apă cu sare, îi strecor și-i pun în supă), lăsăm să dea câteva clocote;
-se drege cu smântână sau iaurt.
3. Vinete cu bacon și mozzarella (Iliuţa):
-2 vinete mari se taie în felii groase astfel încât partea de jos (cotorul) să rămână întreg;
-lăsăm la scurs pentru 10 minute;
-ulterior le așezăm într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ajutorul unei pensule cu puțin ulei de măsline;
-le condimentăm cu sare, piper și boia dulce;
-așezăm vinetele astfel încât să putem intercala între feliile tăiate următoarele ingrediente: felii de roșii, cașcaval, bacon și ceapă roșie;
-adăugăm la final busuioc verde;
-se lasă în cuptor la 180 grade Celsius pentru 40-45 de minute;
-adăugăm feliuțe de mozzarella și le mai lăsăm pentru aproximativ 10 minute;
-noi le servim cu sos tzatziki.
4. Salată de fructe: pepene galben + zmeură
-1 pepene galben se curăță și se taie bucățele mici, se pune într-un castron și se stropește cu puțină lămâie;
-1/2 kg zmeură se pune în castron;
-adăugăm un pic de zahăr brun (după gust) + 2 pliculețe de zahăr vaniliat;
-amestecăm și punem la rece;
-puteți servi simplă, presărată cu cocos sau fulgi de ciocolată, cu frișcă sau înghețată.