Meniul nr..43 (salată de zucchini, ciorbă de gulii, ciuperci umplute,cupe cu fructe şi budincă)
1. Aperitiv: Salată de zucchini:
-2 buc. zucchini(mai mici) se dau pe răzătoarea fină, punem puţină sare şi-i lăsăm să stea puţin
-facem o maioneză cu un cartof mic şi un ou (reţeta la primele meniuri), cam 10-12 linguri bune de maioneză, pe care o amestecăm cu 200 gr smântână (grasă)
-punem într-un castron zuchini (stors), sosul de maioneză, mărar tăiat mărunt, piper, sare după gust, opţional puţină zeamă de lămâie, amestecăm bine şi punem la rece până servim
2.Ciorbă de gulii:
-2 gulii curăţate şi tăiate cubuleţe
-2 morcovi şi un pătrunjel date pe răzătoarea fină
-într-o oală punem morcovul cu pătrunjelul cu puţin ulei şi călim puţin,apoi adăugăm guliile şi apă şi punem la fiert
-adăugăm sare, piper, cury, praf de chimen, după gust, opţional boia dulce şi lăsăm să fiarbă până sunt gata fierte guliile
-adăugăm verdeaţă în combinaţia care ne place (eu pun pătrunjel, leuştean, tarhon) tăiate cât mai mărunt şi mai lăsăm să dea câteva clocote
-dregem cu smântână sau smântână cu gălbenuş de ou
3.Ciuperci umplute:
-6 ciuperci de mărime potrivită le curăţăm, le spălăm şi le sărăm puţin; le aşezăm cu gură în jos să se scurgă lichidul
-codiţele de la ciuperci le tăiem mărunt şi le călim puţin în tigaie cu 200-300 gr kaizer (sau muşchi file, muşchi ţigănesc, şuncă) tăiat mărunt
-când sunt aproape gata batem 3-4 ouă şi le amestecăm în tigaie, adăugând şi condimentele care ne plac
-cu acest amestec umplem ciupercile, le aşezăm în tavă
-pe fiecare ciupercă punem o felie de caşcaval (din acela pentru sandwich)
-în tavă punem 2-3 linguri de smântână şi apă să fie la nivelul pălăriei ciupercilor şi băgăm tava la cuptor
-putem servi ciupercile cu garnitură de orez sau cartofi sau cu salată de roşii, sau cu murătură
4.Cupe cu fructe şi budincă:
-folosim ce amestec de fructe ne place, dar să fie cât mai colorate (mie îmi place combinaţia de piersici, zmeură, căpşuni, mure, afine, coacăze,)
-fierbem 1-2 budinci de vanilie (după reţeta de pe verso)
-200-300 gr frişcă bătută
-ornamente de ciocolată rasă sau bombonele colorate
-în boluri sau cupe mai mari punem un strat de fructe cât mai gros+un strat de budincă+un strat de frişcă ornăm şi dăm la rece.
Poftă Bună!
Yumm <3
Arci, intotdeauna ne oferi meniuri absolut delicioase. M-ai tentat nespus cu desertul, parca ii si simt gustul. locco_smiley_9
yummyyy 😀
Grozav, acum mi s-a facut dor de niste ciuperci umplute. Arci, mereu ne aduci in atentie numai bunatati! Esti o gospodina desavarsita! :*
De data asta Arci, retele nu sunt pe gustul meu. Poate m-ar tenta ciupercile umplute 🙂
vreau si eu si ciuperci si fructe,multumim Arci locco_smiley_37
Fii atenta ca am ciuperci si le si fac. Daca explodeaza aragazul te anunt! 🙂
Ca de obicei, ma gandesc numai la desert. 😀 Imi plac dulciurile, la nebunie! <3 O sa incerc si eu retetele, foarte frumoase!
Desertul imi face cu ochiul.
Cat de delicioase par toate! Ciupercile umplute mi-au atras cel mai tare atentia.
Ador retetele tale ! Trebuie sa incerc si reteta ta de ciuperci umplute, arata minunat ! Desertul il fac maine, nu ma pot abtine ! Multumim, Arci ! locco_smiley_10 locco_smiley_10