Meniul nr..43 (salată de zucchini, ciorbă de gulii, ciuperci umplute,cupe cu fructe şi budincă)

1. Aperitiv: Salată de zucchini:salata de zucchini

-2 buc. zucchini(mai mici) se dau pe răzătoarea fină, punem puţină sare şi-i lăsăm să stea puţin
-facem o maioneză cu un cartof mic şi un ou (reţeta la primele meniuri), cam 10-12 linguri bune de maioneză, pe care o amestecăm cu 200 gr smântână (grasă)
-punem într-un castron zuchini (stors), sosul de maioneză, mărar tăiat mărunt, piper, sare după gust, opţional puţină zeamă de lămâie, amestecăm bine şi punem la rece până servim

2.Ciorbă de gulii:

-2 gulii curăţate şi tăiate cubuleţe
-2 morcovi şi un pătrunjel date pe răzătoarea fină
-într-o oală punem morcovul cu pătrunjelul cu puţin ulei şi călim puţin,apoi adăugăm guliile şi apă şi punem la fiert
-adăugăm sare, piper, cury, praf de chimen, după gust, opţional boia dulce şi lăsăm să fiarbă până sunt gata fierte guliile
-adăugăm verdeaţă în combinaţia care ne place (eu pun pătrunjel, leuştean, tarhon) tăiate cât mai mărunt şi mai lăsăm să dea câteva clocote
-dregem cu smântână sau smântână cu gălbenuş de ou

3.Ciuperci umplute:ciuperci umplute

-6 ciuperci de mărime potrivită le curăţăm, le spălăm şi le sărăm puţin; le aşezăm cu gură în jos să se scurgă lichidul
-codiţele de la ciuperci le tăiem mărunt şi le călim puţin în tigaie cu 200-300 gr kaizer (sau muşchi file, muşchi ţigănesc, şuncă) tăiat mărunt
-când sunt aproape gata batem 3-4 ouă şi le amestecăm în tigaie, adăugând şi condimentele care ne plac
-cu acest amestec umplem ciupercile, le aşezăm în tavă
-pe fiecare ciupercă punem o felie de caşcaval (din acela pentru sandwich)
-în tavă punem 2-3 linguri de smântână şi apă să fie la nivelul pălăriei ciupercilor şi băgăm tava la cuptor
-putem servi ciupercile cu garnitură de orez sau cartofi sau cu salată de roşii, sau cu murătură

4.Cupe cu fructe şi budincă:

-folosim ce amestec de fructe ne place, dar să fie cât mai colorate (mie îmi place combinaţia de piersici, zmeură, căpşuni, mure, afine, coacăze,)
-fierbem 1-2 budinci de vanilie (după reţeta de pe verso)
-200-300 gr frişcă bătută
-ornamente de ciocolată rasă sau bombonele colorate
-în boluri sau cupe mai mari punem un strat de fructe cât mai gros+un strat de budincă+un strat de frişcă ornăm şi dăm la rece.

Poftă Bună!chef

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

11 COMMENTS

  1. Arci, intotdeauna ne oferi meniuri absolut delicioase. M-ai tentat nespus cu desertul, parca ii si simt gustul. locco_smiley_9

  2. Grozav, acum mi s-a facut dor de niste ciuperci umplute. Arci, mereu ne aduci in atentie numai bunatati! Esti o gospodina desavarsita! :*

  3. De data asta Arci, retele nu sunt pe gustul meu. Poate m-ar tenta ciupercile umplute 🙂

  4. Ca de obicei, ma gandesc numai la desert. 😀 Imi plac dulciurile, la nebunie! <3 O sa incerc si eu retetele, foarte frumoase!

  5. Ador retetele tale ! Trebuie sa incerc si reteta ta de ciuperci umplute, arata minunat ! Desertul il fac maine, nu ma pot abtine ! Multumim, Arci ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.