Clătite aperitiv – Ciorbă de ștevie – Mazăre cu carne – Chec...

Clătite aperitiv – Ciorbă de ștevie – Mazăre cu carne – Chec simplu

by -
3
Clătite aperitiv - Ciorbă de ștevie - Mazăre cu carne - Chec simplu

Clătite aperitiv – Ciorbă de ștevie – Mazăre cu carne – Chec simplu

1. Aperitiv: clătite aperitiv (Iliuța)

  • Se prăjesc clătitele într-o tigaie antiaderentă cu puțin unt , rumenindu-se pe ambele părți.
  • O ceapă medie tocată mărunt, 3 căței de usturoi se sotează pentru 2-3 minute în puțin unt, ulterior adăugăm buchețele de broccoli  și sare după gust.
  • Punem 50 ml apă și lăsăm pentru 10 minute să fiarbă la foc mic.
  • După ce s-au răcit le pasăm până obținem o pastă și adăugăm 100 ml smântână.
  • Ungem clătitele cu pasta obținută și le rulăm în ce forme dorim.

2.Ciorbă de ștevie (Vero)

  • Se pune apă la fiert cu 100 de grame costiță afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă stevia și condimentele: piper, delikat, sare.
  • Când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă.
  • Se pune într-o tavă puțin ulei, o ceapă mărunțită se dunstuie cu o lingură de făină, puțină boia și un pahar mare de lapte.
  • Se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântâna frecată cu puțină apă rece.
  • Oprim focul și adăugăm o lingură de oțet

3.Mazăre cu carne

  • un piept de pui  tăiat bucățele, o ceapă mică,1/2 kg mazăre curățată și spălată
  • punem în cratiță puțin ulei, adăugăm ceapa și-o călim până devine sticloasă
  • adăugăm pieptul de pui și mai călim puțin apoi  apa și-l punem la fiert
  • când carnea e pe jumătate fiartă adăugăm mazărea
  • punem condimentele (fără sare): boia sau chili, curry, lemon gras, piper, puțin pimento
  • când amestecul este fiert adăugăm mărar tăiat fff fin și sare după gust și mai lăsăm câteva clocote

4.Chec simplu

  • 8 galbenușe de ou se freacă cu o cană de zahăr+puțină sare+16 linguri de apă fiartă +6 linguri de ulei
  • albușurile se bat spumă cu o cană de zahăr apoi adăugăm gălbenușurile +2 căni făină și 1 linguriță praf de copt stins
  • tapetăm formele de chec cu unt și făină, punem amestecul și coacem 45 minute la foc mic
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Ce interesant pare aperitivul cu clatite! Și ciorba se ștevie e o idee foarte bună!
    Mulțumim pentru idei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.