Enigma camerei 622 de Joel Dicker – Editura Trei – recenzie

Enigma camerei 622 de Joel Dicker – Editura Trei – recenzie

Enigma camerei 622 de Joel Dicker - Editura Trei - recenzie

Enigma camerei 622, de Joel Dicker – Editura Trei – recenzie

Titlu: Enigma camerei 622

Autor: Joel Dicker

Editură: Trei

Nr de pagini: 624

An apariție: 2021

Titlul original: L’énigme de la chambre 622

  Am să încep prin a spune că mi-a plăcut în ansamblu. Este o poveste interesantă, care m-a ținut cu sufletul la gură încă de la primele pagini. Întrebarea este cât se poate de clară, ce s-a întâmplat în camera 622?

  Autorul acestei cărți este personajul principal și scrie din perspectiva sa, ceea ce ne ajută să aruncăm o privire destul de clară în interiorul universului său. Supărat din cauza morții editorului său, celui care i-a și dedicat această carte, Joel cel din poveste, se trezește pe cap cu un nou mister, o crimă petrecută în hotelul în care este cazat și cu o nouă femeie care-i ajunge mult prea repede în gânduri.

  La început am dat pagină după pagină, gata să aflu cât mai multe despre mister, dar îndată ce m-am afundat în poveste am descoperit că totul devine mult prea întortocheat. Am tot pierdut șirul poveștii, pentru ca apoi să o regăsesc iar și iar.

  Cartea are o intrigă care reușește să te țină în priză, dar trebuie să menționez faptul că am avut senzația că de mult ori povestea s-a pierdut în detalii care au potențial să strice povestea. Partea care vorbește despre prezent, cel care prezintă povestea scriitorului, mi se pare foarte bine scrisă și mi s-a părut cea mai interesantă.

  Cealaltă parte a poveștii prezintă trecutul, ca să ne familiarizăm cu personajele participante la crimă și spre sfârșit crima în sine. În această parte m-am pierdut de câteva ori, mai ales când am ajuns la partea care prezintă trecutul trecutului, deja un pic prea mult și greu de urmărit.

   Mi-a plăcut faptul că a avut o mulțime de momente imprevizibile, ador o carte care reușește să mă surprindă de mai multe ori și să mă facă să revin la paginile deja citite pentru a descoperi dacă nu cumva am scăpat ceva.

   Da, povestea este ciudată, îți dă senzația că ai înțeles tot ce se întâmplă încă de la început, că ești capabil să spui povestea cap coadă, numai pentru a descoperi, pe parcursul lecturii, cât de tare te-ai înșelat. Totul este total diferit de ceea ce ți-ai imaginat.

  Are o mulțime de subiecte integrate în ea, de la spionaj, la povești de iubire nefericite, la tot soiul de secrete și de personaje care apar și dispar.

„Se simțea foarte singură. Deseori, Irina îi spunea: „O să-ți găsești tu repede pe cineva, nu-ți face probleme.„ însă nu avea niciun chef să-și găsească pe cineva. Pe el voia să-l găsească, pe tânărul și visătorul purtător de valize de la Palace de Verbier.„

   Până la urmă a fost o carte care mi-a plăcut, m-a surprins și mă bucur de faptul că am cunoscut în sfârșit acest autor, doresc să mai citesc încă o carte de a lui pentru a înțelege exact ce este cu el, deocamdată sunt indecisă. Povestea în sine a fost tare interesantă, mai ales felul în care au ajuns lucrurile să se termine, însă aș fi preferat să nu fie atât de lungă și plină de unele detalii fără de care m-aș fi descurcat. Pe mine personal m-am supărat un pic, dar cu siguranță depinde de fiecare cititor.

  Oricum, eu zic că merită o șansă, mai ales pentru fanii genului thriller, care vor găsi cu siguranță momente interesante în aceste rânduri. Lectură plăcută vă doresc!

Carte disponibilă pe site-ul Editura Trei

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

4 COMMENTS

  1. Si eu sunt curioasa s-o citesc! Intr-adevar, asa sunt cartile lui Dicker: intortocheate, cu rasturnari de situatie care mai de care.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.