Meniu: (pastă de jumări, ciorbă de legume, aripi de pui cu lămâie, mere coapte)

1. Aperitiv: pastă de jumări

-250-300 gr jumări date prin mașina de tocat carne

-2-3 ouă fierte tari și date  pe răzătoarea fină

-punem în caserolă jumările, ouăle, 2-3 lingurițe de muștar (după gust) piper multicolor, sare și omogenizăm bine

-servim pe feliuțe de pâine prăjită, ornate cu felii de castraveți murați sau feliuțe de gogoșar (proaspăt sau murat)

2.Ciorbă de legume

-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel, 1 țelină mică date pe răzătoarea fină se călesc cu puțin ulei apoi adăugăm celelalte legume

-2-3 cartofi tăiați cubulețe, buchetele de conopidă, bucheţele de broccoli, un pic de mazăre

-adăugăm sare, piper, puțin cury și praf de chimen și lăsăm să fiarbă

-când sunt aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Aripi de pui cu lămâie

-aripile de pui condimentate (condimentul care vă place) le punem în cratiță cu bucățele de morcov, 2-3 felii de lămâie și apă să le acopere și le lăsăm să fiarbă

-când carnea este fiartă adăugăm mărar tăiat fff fin și  smântână și mai lăsăm să dea câteva clocote

-se poate servi simplu sau cu garnitură: piure de cartofi sau mămăligă

4.Mere Coapte:

-spălăm merele, le așezăm în tavă (cu codița în sus) și le coacem

-e un desert ușor, sunt foarte bune reci de la frigider

-dacă vreți, după ce le coaceți și se răcesc, scoateți cotorul și le presărați cu ciocolată rasă și frișcă

Poftă Bună!

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Jumări si aripi nu prea sunt fan, dar mere coapte… mmmm, mancare potrivita pentru Craciun, suna delicios!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.