Meniu: (pastă de jumări, ciorbă de legume, aripi de pui cu lămâie, mere coapte)
1. Aperitiv: pastă de jumări
-250-300 gr jumări date prin mașina de tocat carne
-2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină
-punem în caserolă jumările, ouăle, 2-3 lingurițe de muștar (după gust) piper multicolor, sare și omogenizăm bine
-servim pe feliuțe de pâine prăjită, ornate cu felii de castraveți murați sau feliuțe de gogoșar (proaspăt sau murat)
2.Ciorbă de legume
-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel, 1 țelină mică date pe răzătoarea fină se călesc cu puțin ulei apoi adăugăm celelalte legume
-2-3 cartofi tăiați cubulețe, buchetele de conopidă, bucheţele de broccoli, un pic de mazăre
-adăugăm sare, piper, puțin cury și praf de chimen și lăsăm să fiarbă
-când sunt aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3.Aripi de pui cu lămâie
-aripile de pui condimentate (condimentul care vă place) le punem în cratiță cu bucățele de morcov, 2-3 felii de lămâie și apă să le acopere și le lăsăm să fiarbă
-când carnea este fiartă adăugăm mărar tăiat fff fin și smântână și mai lăsăm să dea câteva clocote
-se poate servi simplu sau cu garnitură: piure de cartofi sau mămăligă
4.Mere Coapte:
-spălăm merele, le așezăm în tavă (cu codița în sus) și le coacem
-e un desert ușor, sunt foarte bune reci de la frigider
-dacă vreți, după ce le coaceți și se răcesc, scoateți cotorul și le presărați cu ciocolată rasă și frișcă
Poftă Bună!
Jumări si aripi nu prea sunt fan, dar mere coapte… mmmm, mancare potrivita pentru Craciun, suna delicios!
Totul este pe gustul meu ! Mulțumesc pentru rețete ! Sărbători fericite !
Un meniu ispititor 🙂
Super meniu, mulțumim Arci!