Crochete din piept de pui - Supă cremă de năut - Friptură de vițel picantă - Prăjitură cu mere cu foi

Crochete din piept de pui – Supă cremă de năut – Friptură de vițel picantă – Prăjitură cu mere cu foi

1. Aperitiv: Crochete din piept de pui (Vero)

  • Se desface pieptul de pui franjurat( nu tăiat) se condimentează cu sare și piper, se dau prin făină amestecată cu ou apoi prin pesmet cu semințe sau fulgi de ovăz sfărâmați, se prăjesc în ulei și pentru o secundă se scufundă în apă să nu se întărească.
  • Se așează pe prosop de bucătărie de unică folosință.

2. Supă cremă de năut (Iliuţa)

  • O ceapă și 3 căței de usturoi, toate tocate fin se sotează cu puțin unt.
  • Adăugăm un cartof tocat cubulețe și 100 g bacon, sare după gust, frunze de dafin, piper alb, busuioc și oregano.
  • Se lasă pentru 2-3 minute la foc mic.
  • Punem năutul din conservă și apă ( 700 ml ) și le lăsăm la fiert pentru 15-20 minute .
  • Supa obținută și 100 g smântână de 20% grăsime le punem în blender.
  • La final putem adauga și pătrunjel tocat.
  • Se servește cu crutoane de pâine date prin usturoi și rumenite în cuptor.

3. Friptură de vițel picantă

  • tăiem feliile de carne, le punem la fiert în apă cu sare până se moaie puțin
  • punem carnea în tavă,condimentăm cu piper multicolor, curry, chili, coriandru praf, lemon gras, pastă de ardei iute
  • adăugăm o crenguță de cimbru, apa în care a fiert carnea,un păhărel de alcool și băgăm tava la cuptor
  • aveți grijă când scade apa să întoarceți friptura pe ambele părți

4.Prăjitură cu mere cu foi

a) foile:10 linguri zahăr+10 linguri lapte+10 linguri ulei+ 5 gălbenușuri de ou+1 praf de copt stins+cam 500-600 gr făină = frământăm un aluat potrivit să putem întinde foi

  • coacem 3-4 foi pe dosul tăvii

b) crema:3 -3,5 kg de mere curățate le dăm pe răzătoarea mare, le punem în cratiță pe foc cu 1 linguriță de scorțișoară și zahăr după gust.Când  scade zeama se pun merele fierbinți între foi în loc de cremă

c)-spuma de la cele 5 ouă se bate cu 200 gr zahăr și 1 lingură oțet pe aburi

Montarea prăjiturii:

  • foaie+mere+foaie+mere+foaie+mere+foaie = și lăsăm prăjitura să se răcească
  • când e rece punem deasupra spuma bătută și punem prăjitura în frigider
  • înainte de servire o presărăm cu cacao sau ciocolată rasă
    • Poftă Bună!

       Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.